Włoski ... co z tym zrobic?
Moderator: modTeam
Włoski ... co z tym zrobic?
Witam po raz pierwszy.
Mam taki problem. A w zasadzie moja dziewczyna.
NA jej wspanialym brzuszku jest taki malutki delikatny meszek. Mi to osobisciue nieprzeszkadza ale Ona sie czuje z tym strsaznie zle.
Mowie jej ze moze to ogolic. Ona niechce bo twierdzi ze bede rozly jest jeszcze gorzej. Czy to prawda?
Jak mozna sie tego bozbyc?
Porosze o jakas pomoc.
Mam taki problem. A w zasadzie moja dziewczyna.
NA jej wspanialym brzuszku jest taki malutki delikatny meszek. Mi to osobisciue nieprzeszkadza ale Ona sie czuje z tym strsaznie zle.
Mowie jej ze moze to ogolic. Ona niechce bo twierdzi ze bede rozly jest jeszcze gorzej. Czy to prawda?
Jak mozna sie tego bozbyc?
Porosze o jakas pomoc.
- ksiezycowka
- Weteran
Najlepsza bedzie laserowa ( to ta metoda barwnikowa że tak to określe )
I myśle że duzo niewyjdzie jakiś góra 800 PLN ale przynajmniej nie jakas kosmiczna suma
[ są jakieś lepsze metody laserowe oczywiscie drosze i niektóre niedostepne w Polsce
] Ale wszystko ma swoje wady zapomniałbym może zaproponuj jej żeby poszła do hmmmyy chyba endokrynologa moga byc to jakies problemy hormonalne 

To, że włoski po zgoleniu są twardsze i silniejsze to zabobon taki sam jak to, że przezibienie jest od zimna! Każdy włos jest u podstawy jest stosunkowo grubszy niż przy swoim końcu więc jak go ścinasz to odrasta ta grubsza część i wydaje się że jest mocniejszy. Do tego włosy po ścięciu są ciemniejsze, bo nie zdążyły wypłowieć od słońca.
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

kociak pisze:To mnie już zwaliło z nóg... :550:
Jak jej nie pasuje to niech goli, a jak nie chce to niech się przywyczaji!Co to za problem?
Ile ona ma lat?Wie co to maszynka i jak się jej używa?A są jeszcze inne rzeczy np woski czy kremy...Włosy zawsze odrosną (no chyba że sie je laserem potraktuje)!
Jak Cie zwalilo z nog to pora wstac!! Ma wiecej lat od Ciebie!! JAk Ona widziala maszynke to Ty na chleb jeszcze byb mowilas!!!
Oto odpowiedz na Twoje chamskie pytania. Jesli chcialbym uzyskac taka odpowiedz to poszukal bym sobie mniej powaznego forum!!! :565: Ale no coz chyba wszedzie sie ktos madry znajdzie !
No dobra koniec. Wszyskim innym bardzo dziekuje za odpowiedzi.
Problem tkwi w tym ze ona sie boi ze te wlosy bede jakies twardsze... Twierdzi ze nim sie zaczela golic na "0" (tam miedzy nogami) linia wlosow lonowych po ogoleniu sie na 0"" poszla w gore. Tzn. Te czarne wlosy lonowe w jej twierdzeniu zaczynaja rosna wyzej. Na brzuszku ma tylko taki meszek(calkiem inne niz lonowe) i boi sie ze te wlosy po zgoleniu odrosna i bede twardzsze. Jak jej przemowic do rozsadku? :508: ze
- ksiezycowka
- Weteran
Zadziwia mnie tylko, że ktoś kto ma więcej lat ode mnie się takimi rzeczami przejmuje. Przeciez czy to takie istotne?Przekonaj ją, że Tobie to nie przeszkadza, a jesli będzie jej nadal przeszkadzac i będzie odczuwac dyskomfort to razem pomyślcie nad jakąś metodą zeby się owego meszka pozbyć.
Są dwie mozliwości:zaakceptować lub usunąć.
Zadziwia mnie tylko, że ktoś kto ma więcej lat ode mnie się takimi rzeczami przejmuje. Przeciez czy to takie istotne?Przekonaj ją, że Tobie to nie przeszkadza, a jesli będzie jej nadal przeszkadzac i będzie odczuwac dyskomfort to razem pomyślcie nad jakąś metodą zeby się owego meszka pozbyć.
Są dwie mozliwości:zaakceptować lub usunąć.
a ja tam lubie taki meszek
i wloski lubie
moze dlatego she sam mam ich tak dusho
jak sie zaczniesh bawic tym meszkiem i przekonasz ja ze go lubish to da sobie spokuj
i wloski lubie
moze dlatego she sam mam ich tak dusho
jak sie zaczniesh bawic tym meszkiem i przekonasz ja ze go lubish to da sobie spokuj
Zamykam oczy i udaje ze nie widze...
Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...
Zamykam serce i udaje ze nie czuje...
To nie jest yba najlepsza modlitwa...
.:LZY:.
Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...
Zamykam serce i udaje ze nie czuje...
To nie jest yba najlepsza modlitwa...
.:LZY:.
A mnie tylko interesuje
w jaki sposob taki meszczek chcecie uchwycic depilatorem ^^
przecierz toz to prawie ze niewidoczne dla oka
a co dopiero dla depilatora ^^ ;].
Hardcore: ty to juz o skrajnych przypadkach mowisz ;]. Ale chyba niebylo by nic w tym zlego ;P pamietacie shreka ? wspolne poranne golenie z ukochana
:564:
Hardcore: ty to juz o skrajnych przypadkach mowisz ;]. Ale chyba niebylo by nic w tym zlego ;P pamietacie shreka ? wspolne poranne golenie z ukochana

Heh a ja tak patrze na ten topic
i mówie Włoski co z tym zrobić ? No chyba zaczać sie uczyć
dopiero jak wpadłem tu to skojarzyłem Ah ciemnota
Proponuje zostawić to
Powiedz że ci sie bardzo to podoba i cie podnieca
I niech sie nie martwi już bo są ważniejsze sprawy niż tam jakiś meszek
Pozdrowionka dla obojga :564:
tez posiadam ciemniejsze włoski na brzuchu ponieważ jestem brunetką ale to nei jest wcale problem używam wosku i włoski juz 2 meisiąc praktycznie w ogóle nie odrastają.jesli Twoja dziewczyna nei chce ich usuwac to neich wybierze sie np do solarium na opalonej skórze mniej widac,w lecie nie mam w ogóle z tym problemu.
Poszybować chociaż raz ponad śmierć,ponad czas...
- ksiezycowka
- Weteran
Masz Ty w ogóle dziewczynę? Przepraszam, ale bardzo mnie ten post rozbawił, bo napisany został chyba pod wpływem lektury porad w "Pani domu"Najlepsza bedzie laserowa ( to ta metoda barwnikowa że tak to określe ) I myśle że duzo niewyjdzie jakiś góra 800 PLN ale przynajmniej nie jakas kosmiczna suma [ są jakieś lepsze metody laserowe oczywiscie drosze i niektóre niedostepne w Polsce ] Ale wszystko ma swoje wady zapomniałbym może zaproponuj jej żeby poszła do hmmmyy chyba endokrynologa moga byc to jakies problemy hormonalne
skąd ja znam ten problem! bleh. sama jestem brunetką i mam pełno zbędnych, grr, bardzo zbędnych włosków na ciele. takie tam na przykład na pleckach na wysokości pasa. albo też, na brzuszku, od pempka w dół w lini pionowej. raz głupia je ogoliłam i teraz takie brzydkie ciemne odrosły. stwierdziłam, że zostawie to w spokoju, same zmiękną i po wygrzaniu się na słoneczku (za pół roku) będą już prawie niewidoczne. no ale są jeszcze gorsze: mini wąsiki. osobiście traktuje je takim.. hm.. wybielaczem do włosów? rozumiem Twoją dziewczynę, też przez to odczuwam wielki dyskomfort. walczyłabym z tym moim zbędnym owłosieniem do dziś, ale mój chłopak przekonał mnie, że są urocze (brednie jak nic, ale niech mu będzie, mniej roboty z tym wszystkim). fakt faktem, jakoś je przeżywa, nie przeszkadzają mu chyba aż tak bardzo. radzę Ci zrobić to samo. przekonaj swoją dziewczynę. życzę powodzenia
będzie miała o wiele mniej zachodu. 
zaggaz zauważ że napisałam też cos w nawiasie: "chłopak przekonał mnie, że są urocze (brednie jak nic, ale niech mu będzie, mniej roboty z tym wszystkim)". poza tym, nikt wam przecież nie kaze tak mówic
aczkolwiek nie dziwie sie wam, ze tka robicie, bo lepsze male klamstewko, niz godzinne sluchanie rozzalonej dziewczyny. hehe 

zauważyłem.... , no ale przecież wiadomo jak jest. Jak facet jest czasami za szczery w tych sprawach to jest przegrany
, bo tak jak piszesz, zostanie totalnie zagadany... ("już ci się nie podobam" i takie tam historie).
Ja z natury nie cierpię kłamstw, a z takich sytuacji wychodzę obronną ręką kręcąc, a lepiej powiedzieć MATACZĄC (to takie "modne" ostatnio słowo, hihi)
Ja z natury nie cierpię kłamstw, a z takich sytuacji wychodzę obronną ręką kręcąc, a lepiej powiedzieć MATACZĄC (to takie "modne" ostatnio słowo, hihi)