co pakujecie do apteczki wyjazdowej?
Moderator: modTeam
co pakujecie do apteczki wyjazdowej?
Co zabieracie ze soba za granicę oprócz leków przeciwbólowych, plastrów i tych leków które bierzecie na co dzień?
Re: co pakujecie do apteczki wyjazdowej?
Na pewno coś od alergii, na ukąszenia komarów, i koniecznie flostrum jakby klątwa faraona dopadła
już raz mnie złapało za granicą, 3dni urlopu zmarnowane, w aptece nie potrafiliiśmy się dogadać czego potrzebujemy koszmar normalnnie, teraz będę mądrzejsza i wezmę probiotyk, nie trzeba go w lodówce trzymać.

probiotyk to nie tylko podstawa apteczki wyjazdowej ale też apteczki w ogóle, za nami juz w tym roku szkolnym jeden rotawirus, tyle dobrego ze od razu wszyscy wzięliśmy flostrum i jakoś dosyć szybko przeszło, to chyba najgorsza rzecz jaką dziecko może przynieść ze szkoły
Z dzieciakami to ta apteczka musi byc dobrze wyposażona, krople multilac zabieram na każdy wyjazd. Są niewielkie i można je trzymać poza lodówką, dobrze probiotyk mieć zawsze ze sobą
Coś na biegunkę i oparzenia słoneczne.
Do mojej na pewno dorzucę vemonis femi, to najlepsze tabletki na ból menstruacyjny. Działają dlugo, dzięki kofeinie szybko odczuwalna jest ulga i też w składzie mają inne składiki niż popularny paracetamol czy ibuprofen, ktry na mnie przestał działać w ogóle
zielarka u mnie też obowiązkowo multilac w kapsułkach, niedawno byliśmy z dzieciakami nad morzem i się przydał
nie trzeba go trzymać w lodówce i wystarczy podać jedną kapsułkę dziennie.

U mnie od lat jest Octenicare. Idealny przy odparzeniach, poparzeniach otarciach i skaleczeniach. Jego wielofunkcyjność to największy atut.