Tabletki a cera

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

magnolia
Początkujący
Początkujący
Tabletki a cera

Postautor: magnolia » 19 lis 2004, 20:32

Hej.
Pewnie zaraz zostanę zlinczowana bo na pewno już o tym było, ale na obecną chwile nie mam czasu przeglądać archiwum. Jeśli mnie dopadnie krytyka to przyjme to z pokorą i obiecuje poprawę.

Przechodze do sedna sprawy:
W poniedziałek mam kontrolną wizytę u ginekologa (czy wszystko ok po usunięciu nadżerki) i facet ma zamiar przepisać mi jakieś tabletki. Zresztą po to do niego poszłam jakis czas temu, bo zamierzałam rozpocząć współżycie z ówczesnym partnerem (gumki to świństwo okropne bleee!!) no ale wyszła ta sprawa z nadżerką i troche sie to opóźniło. Do czego zmierzam: w międzyczasie sprawy sercowe całkiem sie poplątały (zostałam porzucona :567:) i własciwie tabletki nie są mi już potrzebne. Ale wiele słyszałam na temat ich dobroczynnego działania na cerę (mam z nią małe problemy) i teraz sie zastanawiam, czy:
1. Jednak o nie poprosić, i mieć coś jakby dwa w jednym: lek na poprawę zdrowia skóry i jednocześnie zabezpieczenie takie hm..jakby to określić...na zapas - w końcu nie wiadomo kiedy spotkam Miłość swojego życia ;)
2. darować sobie i nie faszerować sie niepotrzebnie hormonami a o cerę zadbać u dermatologa?

Co Wy byście zrobiły na moim miejscu? proszę tylko o wskazówki, może jakies podpowiedzi, plusy i minusy obu opcjii. I tak sama musze zdecydować.
Bordo
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Bordo » 19 lis 2004, 23:19

proponowałabym jednak zdecydowanie dermatologa- to jest lekarz, który ma do dyspozycji arsenał środków. A pigułki na dobrą sprawę u niektórych poprawiają a u innych pogarszają cerę (i nie tylko cerę). Jeśli naprawdę chodzi Ci o cerę- to tylko dermatolog. A miłość jak nadejdzie to albo poczeka, albo raz użyjecie prezerwatywy (to nawet byłoby bezpieczniejsze- bo nawet miłość może być nosicielem)- albo uszczęśliwicie się pieszczotami:)
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 19 lis 2004, 23:24

Fakt, że pigułki poprawiają cerę zwłaszcza u dziewczyn które mają burze hormonalną. Jednak najlepszym wyjściem w Twoim przypadku rzeczywiście będzie wizyta u dermatologa. Jeżeli on stwierdzi, że ma to związek z hormonami, a nie np. z ostrym jedzeniem, to może Ci przepisać Lek i zarazem pigułkę anty o nazwie Diane-35. Gdy się sytuacja unormuje, można wtedy zmienić na normalną pigułkę.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 lis 2004, 00:05

Nawet jesli cery u dermatologa nie poprawisz to szkoda zdrowia by tabletki brac tylko dlatego. Jak nie musisz to nie beirz, bo to swinstwo.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 20 lis 2004, 15:22

Nawet bym sie nad tym nie zastanawiała na Twoim miejscu, niezawsze tabletki antykoncepcyjne działają pozytywnie na cerę, od tego jest dermatolog, aby Ci pomoć w problemach skórnych.A faszerować się hormonami dla cery...?!

Nie warto !
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 20 lis 2004, 15:38

Nie warto zażywać tabletek tylko po to aby poprawić sobie cere. Pamiętaj, że to są hormony i nie powinno ich się przyjmować od tak dla poprawienia wyglądu. Lepiej już iść do dermatologa które przepisze ci odpowiednie preparaty które na pewno lepiej pomogą niż tabletki antykoncepcyjne.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"

Wróć do „Zdrowie i uroda”