Witam !
Czesc chciałbym sie dowiedziec, czy wszytkie tabletki antykoncepcyjne zmiejszaja libido, obecnie moja ukochana bierze tabletki Harmonet i zdecydowalismy sie na miesiaczna przerwe zeby zoabczyc czy po odstawieniu tabletek cos sie zmieni. Oboje bardzo lubimy sie kochać ale niestety jest to zadkością, zobaczymy jak to bedzie wygladało gdy przez miesiac nie bedzie tabletek w naszym zyciu.
Jesli by sie okazało ze libido wzrosło czy jest mozliwe ze po zmianie tabletek na inne libigo nie zmaleje tak jak dotychczas ?
Tabletki Antykoncepcyjne a libido !
Moderator: modTeam
Mi kiedyś wydawało się, że spadek libido zależy tylko od chęci kobiety, ale chyba jednak jest to uwarunkowane fizycznie i psychicznie przez rozstrój hormonalny 
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Moja dziewczyna brała pigułki pół roku i libido rzeczywiście się obniżyło. Od ponad miesiąca nie bierze i bardzo szybko wzrosło, choć wątpie żeby to była zasługa odstawienia pigułek. Może to jakaś podświadoma autosugestia!? Ktoś napisał że musi minąć dłuższy czas, żeby się wszystko unormowało i ma racje. Myślę że spadek libido nie jest w 100% zależny tylko od pigułek.