Pocące się dłonie

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Cervantes
Początkujący
Początkujący
Pocące się dłonie

Postautor: Cervantes » 24 paź 2004, 20:07

Mam problem z pocącymi się dłońmi. Są mokre i zimne. Używam Antidral'u, ale nie działa on przez cały dzień i nie jest w 100% skuteczny. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Znacie jakieś skuteczne metody na pocące się dłonie? Help!

PS. A tak na offie to witam wszystkich.
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 24 paź 2004, 21:58

hhmmmm
moge rzec tylko ze to wina zlego krazenia byles(as) z tym u lekarza juz???
marek1806
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: marek1806 » 24 paź 2004, 22:44

Mi również często się pocą dłonie. U mnie jest to związane ze zdenerwowaniem np. jakiś egzamin albo coś. Czytałem gdzieś kiedyś, że pocące się dłonie są oznaką jakiejś choroby.
alzacja

Postautor: alzacja » 26 paź 2004, 19:12

Tak jak Cytrynka wspominala, moga to byc objawy jakichs klopotow z krazeniem. Mialam podobna przypadlosc zwiazana takze ze stopami. Konsultacja z lekarzem i zastosowanie sie do jego wskazowe b. pomoglo
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 26 paź 2004, 19:20

a co ci lekarz powiedzial na ten temat??
alzacja

Postautor: alzacja » 27 paź 2004, 13:34

Prostowanie lapek i nog jak najczesciej tzn zmiast siedziec np po turecku albo z podkulonymi nogami, to wyciagnac je przed siebie. W nocy nie spac z podciagnietymi nogami do klatki piersiowej tylko je prostowac, a najlpiej przyjac pozycje na brzuchu it W kwestii zywnienia duzo mniej slodyczy, chociaz nie wiem co to ma wpsolnego :p Zimą szczegolnie pamietac o cieplych nie uciskajacych skarpetkach i obuwiu i unikac przegrzewania i przemarzania. Musze przyznac, ze po 2-3 miesiacach stosowania sie do rad lekarza, moje stopy sa prawie zawsze cieple a lapy juz mi sie nie poca.

Jak pokrecilam troche to sorry, mam nadzieje ze dacie rade :P
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 27 paź 2004, 22:12

to dobrze ze wytrzymalas tyle ja nie wiem czy bym dala rade ale nigdy nie mialam takiego problemu wiec nie wiem
alzacja

Postautor: alzacja » 28 paź 2004, 07:48

Wiesz Cytrynko ja nie mialam innego wyjscia bo w tamtej chiwli mialam dosc powazne klopoty zdrowotne, a pocace sie lapki to tylko jakis tam dodatek do tego. Mozna sie przywyczaic ... no moze poza tymi slodyczami :P
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 29 paź 2004, 16:54

ja nie musze jesc slodyczy moga dla mnie nie istniec:D:D:D]
wiem jakie to trudne bo sama daje takie rady swoim klientom i kaze im wytrzymywac do konca kuracji
Awatar użytkownika
Falcon
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Falcon » 15 lis 2004, 09:17

ja moze nei pomoge ale powiem ze mi sie pociły rece ostatnio tylko raz;d bo chciałam złapac za reke chłopaka i mi głupio było, to mi sie ze zdenerwowania rece spociły;d
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 lis 2004, 09:19

A ja powiem krótko .....minie z wiekiem , mówie to z autopsji ! :547:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
lantech
Bywalec
Bywalec
Postautor: lantech » 12 wrz 2005, 13:04

witam, sory ze odgrzebuje stary temat ale chce sie podzielic informacjami poniewaz malo
ich jest w necie na ten temat.

mi rowniez pocily sie dlonie (od urodzenia) chodzilem do dermatologow itp.
w koncu wyladowalem u chirurga naczyniowego.
okazalo sie ze jest to tzw choroba Raynolda (pisane fonetycznie)
i to sie ... operuje.
jestem juz po zabiegu i wszystko jest ok.
wrescie moge isc z dziewczyna za reke :-)

nie wiem w jakim stopniu Tobie poca sie dlonie ale mi bardzo przeszkadzalo to w zyciu codziennym.

operacja na kase chorych, z tym ze czeka sie okolo 6-8 miesiecy.
po operacji ma sie dwa male naciecia pod pacha.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 17 wrz 2005, 22:13

ja też znalazłam coś co mi pomogło.lekarstwo nazywa sie ETIAXIL.kosztuje ok. 42zl ale jest naprawde dobre.jest dosc silny,ma trochę zapach formaliny.po jakims niecałym tygodniu są juz efekty.po dłuższym stosowaniu problem niemalże znika całkowicie :).polecam!
Awatar użytkownika
aniusia_
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: aniusia_ » 19 wrz 2005, 15:29

a ja nawet nie wiedziałam, ze to sie leczy!! mi tez sie pocą dłonie, ale głowie wtedy kiedy jestem zdenerwowana. nie sadziłam nigdy ze to choroba :|
Awatar użytkownika
Edytka:)
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Edytka:) » 29 wrz 2005, 13:48

Co do dloni i stop to mam problem praktycznie od zawsze tylko nie z poceniem sie a z zimnoscia, ciagle sa zimne <zly1>
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu :]"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 29 wrz 2005, 22:18

Edytka:) pisze:mam problem[...] z[...]zimnoscia[...]

Na tej podstawie rozpoznaje się chorobę Reino, inaczej "chorobę zimnych rak i stóp"
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Edytka:) » 30 wrz 2005, 08:52

cubasa pisze:Na tej podstawie rozpoznaje się chorobę Reino, inaczej "chorobę zimnych rak i stóp"

Moj lekarz powiedzial mi ze to wina zlego krazenia gdyz mam niskie cisnienie.
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu :]"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 30 wrz 2005, 21:49

Edytka:) pisze:
cubasa pisze:Na tej podstawie rozpoznaje się chorobę Reino, inaczej "chorobę zimnych rak i stóp"

Moj lekarz powiedzial mi ze to wina zlego krazenia gdyz mam niskie cisnienie.

Jaki lekarz? Jeśli rodzinny, to do jego opinii mozesz nie przywiazywac zbytnio wagi. Trzeba zrobic morfologię, bo przyczyna może leżeć w ciałkach krwi (a konkretnie ilosci, ale nie pamietam jakich i jaki jest wyznacznik)
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 30 wrz 2005, 22:17

hehe mojemu qmplow w liceum caly czas pocily sie dlonie. Jak go ktos wku$wil to wycieral je w oprawce :) z jego rak DOSLOWNIE kapalo
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Edytka:) » 01 paź 2005, 11:29

cubasa pisze:Jaki lekarz? Jeśli rodzinny, to do jego opinii mozesz nie przywiazywac zbytnio wagi.

No wlasnie rodzinny tak mi powiedzial :/

Wróć do „Zdrowie i uroda”