Pocące się dłonie
Moderator: modTeam
Pocące się dłonie
Mam problem z pocącymi się dłońmi. Są mokre i zimne. Używam Antidral'u, ale nie działa on przez cały dzień i nie jest w 100% skuteczny. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Znacie jakieś skuteczne metody na pocące się dłonie? Help!
PS. A tak na offie to witam wszystkich.
PS. A tak na offie to witam wszystkich.
Prostowanie lapek i nog jak najczesciej tzn zmiast siedziec np po turecku albo z podkulonymi nogami, to wyciagnac je przed siebie. W nocy nie spac z podciagnietymi nogami do klatki piersiowej tylko je prostowac, a najlpiej przyjac pozycje na brzuchu it W kwestii zywnienia duzo mniej slodyczy, chociaz nie wiem co to ma wpsolnego :p Zimą szczegolnie pamietac o cieplych nie uciskajacych skarpetkach i obuwiu i unikac przegrzewania i przemarzania. Musze przyznac, ze po 2-3 miesiacach stosowania sie do rad lekarza, moje stopy sa prawie zawsze cieple a lapy juz mi sie nie poca.
Jak pokrecilam troche to sorry, mam nadzieje ze dacie rade
Jak pokrecilam troche to sorry, mam nadzieje ze dacie rade
witam, sory ze odgrzebuje stary temat ale chce sie podzielic informacjami poniewaz malo
ich jest w necie na ten temat.
mi rowniez pocily sie dlonie (od urodzenia) chodzilem do dermatologow itp.
w koncu wyladowalem u chirurga naczyniowego.
okazalo sie ze jest to tzw choroba Raynolda (pisane fonetycznie)
i to sie ... operuje.
jestem juz po zabiegu i wszystko jest ok.
wrescie moge isc z dziewczyna za reke :-)
nie wiem w jakim stopniu Tobie poca sie dlonie ale mi bardzo przeszkadzalo to w zyciu codziennym.
operacja na kase chorych, z tym ze czeka sie okolo 6-8 miesiecy.
po operacji ma sie dwa male naciecia pod pacha.
pozdrawiam
ich jest w necie na ten temat.
mi rowniez pocily sie dlonie (od urodzenia) chodzilem do dermatologow itp.
w koncu wyladowalem u chirurga naczyniowego.
okazalo sie ze jest to tzw choroba Raynolda (pisane fonetycznie)
i to sie ... operuje.
jestem juz po zabiegu i wszystko jest ok.
wrescie moge isc z dziewczyna za reke :-)
nie wiem w jakim stopniu Tobie poca sie dlonie ale mi bardzo przeszkadzalo to w zyciu codziennym.
operacja na kase chorych, z tym ze czeka sie okolo 6-8 miesiecy.
po operacji ma sie dwa male naciecia pod pacha.
pozdrawiam
Co do dloni i stop to mam problem praktycznie od zawsze tylko nie z poceniem sie a z zimnoscia, ciagle sa zimne <zly1>
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu
"
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Edytka:) pisze:mam problem[...] z[...]zimnoscia[...]
Na tej podstawie rozpoznaje się chorobę Reino, inaczej "chorobę zimnych rak i stóp"
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
cubasa pisze:Na tej podstawie rozpoznaje się chorobę Reino, inaczej "chorobę zimnych rak i stóp"
Moj lekarz powiedzial mi ze to wina zlego krazenia gdyz mam niskie cisnienie.
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu
"
Edytka:) pisze:cubasa pisze:Na tej podstawie rozpoznaje się chorobę Reino, inaczej "chorobę zimnych rak i stóp"
Moj lekarz powiedzial mi ze to wina zlego krazenia gdyz mam niskie cisnienie.
Jaki lekarz? Jeśli rodzinny, to do jego opinii mozesz nie przywiazywac zbytnio wagi. Trzeba zrobic morfologię, bo przyczyna może leżeć w ciałkach krwi (a konkretnie ilosci, ale nie pamietam jakich i jaki jest wyznacznik)
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
cubasa pisze:Jaki lekarz? Jeśli rodzinny, to do jego opinii mozesz nie przywiazywac zbytnio wagi.
No wlasnie rodzinny tak mi powiedzial
"