Kupiłam dzisiaj dwa groupon'ny na elektrostymulację, łącznie 6 zabiegów. Będę oczywiście również sama ćwiczyć, bo nie ukrywam po przygodach z moją nieszczęsną nogą nie mogę do siebie dojść. Zależy mi przede wszystkim na mięśniach, bo tłuszczyku w nadmiarze to ja raczej nie mam (no ewentualnie jakieś śladowe zaczątki cellu-tfu!).
Czy ktoś z tu obecnych próbował? Skuteczne to jest?
[ Dodano: 2012-03-20, 23:33 ]
Żeby nie zostawić pustego wątku, odpowiem sama sobie i ludziom tu zaglądającym
Otóż elektrostymulacja reklamowana jako zabiegi odchudzające to żart w biały dzień. Miałam 9 zabiegów w prawidłowych odstępach czasowych i różnicy nie ma ŻADNEJ. Elektro działa wyłącznie na mięśnie, a żadnego tłuszczu nie ma prawa spalać. Odnośnie cellulitu - to, co powyżej. U mnie były jakieś tam ledwie widoczne przy naprężeniu zaczątki i mimo to zupełnie NIC po zabiegach się nie zmieniło.
Odnośnie mięśni fakt, czuję że się nieco wzmocniły - zwłaszcza wtedy, gdy za autobusem biegać trzeba... Tylko na tym gruncie widać jakąś tam delikatną różnicę.
Podsumowując: STRATA KASY.
Elektro ma chyba tylko jedno zastosowanie - jako "rozruch" przy zaniku mięśni. Nic więcej.
[ Dodano: 2012-03-20, 23:57 ]
Jak czytam inne opinie w necie to mi się niedobrze robi. To, że podczas zabiegu stymulowane miejsca pracują intensywnie (na pierwszym zabiegu aż mnie w górę podnosiło) to nie znaczy, że efekty są na oko widoczne. To jest po prostu uczucie a nie efekt - taka raczej psychologiczna ściema.
Elektrostymulacja.
Moderator: modTeam
Bo to nie ma prawa dzialac. Nie do konca sie orientuje w roznicach pomiedzy skurczem miesnia spowodowanym wlasna wola, a pradem elektrycznym, ale nie zdziwilbym sie gdyby w przypadku pradu miesien kurczyl sie tylko i wylacznie dzieki energii dostarczanej z zewnatrz. A to oznacza ze w ogole nie pobiera jej z organizmu, a co dopiero tluszczy. Poza tym nie wiadomo jaki wplyw na miesnie, ich regeneracje i rozbudowe ma traktowanie ich pradem. A poza tym, nawet gdyby miesnie podczas tego spalaly rzeczywiscie kalorie, to przeciez aby schudnac o 1kg trzeba ich spalic 9000. Srednio intensywna godzina jazdy na rowerze to ok 1000 kcal. A gdzie tu porownywac godzine roweru z jakas elektrostymulacja.
A tluszcz spala sie w miesniach. Nigdzie indziej. Zadna sauna, zaden prad nie spowoduja spalenia tluszczu. Dopiero zamieniony w kwasy tluszczowe moze byc spalany w miesniach i nigdzie indziej (pomijam organy wewnetrzne).
A tluszcz spala sie w miesniach. Nigdzie indziej. Zadna sauna, zaden prad nie spowoduja spalenia tluszczu. Dopiero zamieniony w kwasy tluszczowe moze byc spalany w miesniach i nigdzie indziej (pomijam organy wewnetrzne).
Maverick pisze:Bo to nie ma prawa dzialac. Nie do konca sie orientuje w roznicach pomiedzy skurczem miesnia spowodowanym wlasna wola, a pradem elektrycznym, ale nie zdziwilbym sie gdyby w przypadku pradu miesien kurczyl sie tylko i wylacznie dzieki energii dostarczanej z zewnatrz.
Ja się nie znam, kompletnie. Ale czo to nie jest tak, że prąd jedynie dostarcza sygnał "kurcz się!" zamiast impulsu elektrycznego z mózgu, a miesięń kurczy się sam - używając energii organizmu do tego?
asap pisze:Skuteczne moze efekty widzisz powoli a uczucie jest hmmm... dziwne, szczypiące, ale efekt jest - moze nie tworzy miesni ale wygladza niedoskonalosci. Nie do konca spala, natomiast ksztaltuje sylwetke. w kazdym razie u mnie tak dzialalo
Oj chyba bajki opowiadasz Nie napisałaś ile wykupiłaś zabiegów? Około 50, tak?
To jest pic na wodę, psychologiczna zabawa klientkami. Każdy, kto wyrzuca pieniądze na takie drogie zabiegi stosuje dodatkowo inne - np. kremy, masaże, diety itp. To polepsza samopoczucie, a dodatkowo zwiększa pewność siebie. Kobitka czuje się lepiej we własnym ciele, a przez to i piękniejsza - ot cała magia elektro.
Podczas jednego zabiegu - a ja powiedziałam od razu, że przychodzę wyłącznie ze względu na mięśnie - kobieta powiedziała mi niemal wprost: zabiegi nie działają na tłuszczyk, co najwyżej zwiększają trochę ukrwienie skóry.