Zastanawiam się nad zakupem irygatora, aby wprowadzić nową jakość w higienie jamy ustnej. Mam aparat i nie do końca wyklute ósemki, co jest idealnym wskazaniem do zastosowania "Karchera" do zębów Szczoteczka nie daje rady. Nici pomagają, ale nie ogarniają tematu w 100%. Koszt zakupu takiego sprzętu kosmiczny nie jest, a dentysta daje gwarancję, że w paszczy będzie czysto.
Czy ktoś z was korzysta z takiego urządzenia ? Podzielcie się doświadczeniami ! Warto ?
Irygator do zębów, ktoś używa ?
Moderator: modTeam
Irygator do zębów, ktoś używa ?
Umiesz liczyć ? Licz na siebie.
Ja mam, ale nie uzywam bo mi sie nie chce. zycie jest za krotkie zeby pol godziny dziennie marnowac na mycie zebow. Poza tym ten strumien i tak leci jakos krzywo. Ale jezeli w zwiazku z aparatem nic innego nie daje rady... Ja mialem aparat i nawet nici nie uzywalem a nie przypominam sobie bym mial miedzy zebami spizarnie. Inna sprawa ze mialem taka specjalna szczoteczke do aparatow. Na druciku wloski wychodzily w kolo po bokach wiedz idealnie wchodzila miedzy aparat a zeba.
Re: Irygator do zębów, ktoś używa ?
Ja mam irygator firmy Waterpik - taki zestaw irygator ze szczoteczką soniczną i jestem bardzo zadowolona.
Ja tez używam Waterpik-a, Azielik ma rację, to dobry sprzęt i bardzo fajnie się go używa.
Invita was wita
-
- Bywalec
Nigdy nie używałam, ale zastanawiam się nad kupnem. Myślę, że to przydatny sposób by dodatkowo zadbać o higienę jamy ustnej. Lepiej zapobiegać a nie musieć potem leczyć zębów u dentysty.
Nie inwestowałabym od razu w szczoteczkę soniczną - zwyczajnie mnie na to nie stać, jednak ze względu na bardzo ciasne przestrzenie między zębami chcę kupić irygator. Ostatnio nawet w lidlu taki widziałam za stówkę, jednak... nie zdążyłam go kupić . Jakie polecacie takie w miarę tanie? Naprawdę 300 ziko za irygator to nieco dla mnie za dużo... Mam odkładać, czy znajdzie się coś bardziej budżetowego? ._.
Nie, a jak działa to urządzenie? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dlatego jestem zdziwiona, że o tym piszecie. Jeśli o mnie chodzi, to codziennie myję zęby, do tego płuczę specjalną pastą, jeśli jest konieczność, a tak to regularnie chodzę do dentysty na leczenie. Nie używam żadnych wymyślnych sprzętów i moje zęby mają się dobrze.
Irygator ma za zadanie wypłukać resztki jedzenia z przestrzeni międzyzębowych gdzie trudno jest dotrzeć szczoteczka. Zastępuje nitki dentystyczne tylko że robi to lepiej.
Tanie irygatory mają słaby strumień wody (lub płynu do plukania) ten strumień nie może być ciągły tylko pulsacyjny,wtedy działa idealnie.
Tanie irygatory mają słaby strumień wody (lub płynu do plukania) ten strumień nie może być ciągły tylko pulsacyjny,wtedy działa idealnie.
Invita was wita
Uważam,że taki irygator to super sprawa. Używam po każdym szczotkowaniu zębów.