Za 4 dni dni wyjezdzam na wakacje za tydzien i w dniu wyjazdu lub w pierwszy dzien powinnam dostac okres, czyli wypada, ze bede miala przez caly pobyt na wakacjach

bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam, Agata.
Moderator: modTeam
No tabletka po wywoluje chyba od razu menstruacje?Alamakota pisze:Zdarzyło mi się tabletkę PO brać, i się miesiąc mój organizm po tym zbierał, taka dawka hormonów
Maverick pisze:No tabletka po wywoluje chyba od razu menstruacje?Alamakota pisze:Zdarzyło mi się tabletkę PO brać, i się miesiąc mój organizm po tym zbierał, taka dawka hormonów
Ale tak teoretycznie rozwazajac jakby miala jakas np grype albo angine i te 40 stopni goraczki to pewnie okres by sie jej ladnie przesunal.
Maverick pisze:To tylko polprawda. dodatkowo hormony w tabletce uniemozliwiaja zagniezdzenie sie zaplodnionej komorce w sciance macicy.
A to w nim bylo? Bo ja tego tam nie zauwazylem.Alamakota pisze:Fakt, nie doczytałam tego artykułu (biję się w pierś).
Pewnie tak. Ale ile Ci do okresu brakowalo? Jesli to na poczatku cyklu bylo to nic dziwnego ze krwawienie bylo minimalne.Alamakota pisze:Ale chodzi o to, że niekoniecznie wywołuje natychmiastową menstruacje.
Raczej chrzani wszystko, a w jaki sposób zależy od przypadku. Ja parę dni po miałam minimalne krwawienie (takie plamienie właściwie tylko), a potem długo długo brak okresu. Już miałam paranoje, że tabletka nie zadziałała i kupowałam testy ciążowe
Maverick pisze:A to w nim bylo? Bo ja tego tam nie zauwazylem.Alamakota pisze:Fakt, nie doczytałam tego artykułu (biję się w pierś).
Maverick pisze:Pewnie tak. Ale ile Ci do okresu brakowalo? Jesli to na poczatku cyklu bylo to nic dziwnego ze krwawienie bylo minimalne.Alamakota pisze:Ale chodzi o to, że niekoniecznie wywołuje natychmiastową menstruacje.
Raczej chrzani wszystko, a w jaki sposób zależy od przypadku. Ja parę dni po miałam minimalne krwawienie (takie plamienie właściwie tylko), a potem długo długo brak okresu. Już miałam paranoje, że tabletka nie zadziałała i kupowałam testy ciążowe
klaudia* pisze:Myśle ze w tym temacie powinny sie wypowiadac wyłącznie dziewczeta/kobiety.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 70 gości