Blizna
Moderator: modTeam
Blizna
Witam. Mam pytanie do osób obeznanych się w tym i tylko takie osoby proszę o udzielenie odpowiedzi. Zna ktoś może jakieś maście, kremy bądź inne tego typu rzeczy które powodują zanikanie blizny? Chodzi mi o to że mam już bliznę bardzo długo jest ona trochę duża ale na ogół mi nie przeszkadza, ale przecież zawsze może być lepiej
Blizna ma około 4-6 lat i czy jest szansa że jakiś lek zamaskuje ją chodziaż częsciowo? Z góry dziekuję za odpowiedzi 
- ksiezycowka
- Weteran
Meth pisze:Mam pytanie do osób obeznanych się w tym i tylko takie osoby proszę o udzielenie odpowiedzi. Zna ktoś może jakieś maście, kremy bądź inne tego typu rzeczy które powodują zanikanie blizny?
Owszem są, sama takie stosowałam, niestety nie pamiętam nazwy, ale to nieistotne, bo w Twoim przypadku żadne maści nie pomogą, bo za długo już w Twoim organizmie istnieją. poza tym te maści nie usuwają całkowicie blizn - nic tego nie robi, jedynie powodują ich zbielenie.
Co do operacji to można ją wykonać ale: nie masz pewności, czy nie zrobi Ci się większa, a po drugie operacja nie zlikwiduje blizny, jedynie zastąpi ją nową.
Może spróbuj polubić swoje blizny?
- ksiezycowka
- Weteran
No dokladnie. Tyle czasu Ci nie przeszkadzalo i nagle zaczelo? Ja mam tylko 3 male - na linii wlosow od rozcietej glowy rok temu, na reku jak mnie kroili w 16ste urodziny i nad brawia prawa po ospie. Wszystkie lubie. I moje biale juz rozstepy tez lubie nawet. Chociaz ostatnio od baaardzo dobrego kumpla uslyszalam, ze powinnam cos z nimi stanowczo zrobic, bo mnie szpecaMarissa pisze:Może spróbuj polubić swoje blizny?
księżycówka pisze:I moje biale juz rozstepy tez lubie nawet. Chociaz ostatnio od baaardzo dobrego kumpla uslyszalam, ze powinnam cos z nimi stanowczo zrobic, bo mnie szpeca
Powiedz swojemu kumplowi żeby się odczepił - Twoje rozstępy i jemu nic do tego

Ja mam kilka blizn i ani myślę się ich wstydzić, pomimo tego że są na dość widocznym miejscu. Przyjęłam takie założenie, że jeśli się komuś one nie spodobają, to nie podobam się mu jako całość - i nie mam pewności że nie zechce mnie zmienić na lepszy model. A takiemu się dziękuje za współpracę.
Autorze, a dlaczego dopiero teraz zainteresowałeś się swoimi bliznami? Czyżby ktoś życzliwy uświadomił Ci "brzydotę" Twego ciała?
- ksiezycowka
- Weteran
Wiem - i tak mnie uwielbiaMarissa pisze:Powiedz swojemu kumplowi żeby się odczepił - Twoje rozstępy i jemu nic do tego
Wiesz kilka blizn to nie sa rozstepny na ramionach, biodrach i w ogole. Moze gdyby to bylo male i widoczne bym sie zdecydowala na pozbycie,ale u mnie to jest jednak za duza powierzchnia. Poza tym chyba po oczach az tak to nie wali wiec co mi tamMarissa pisze:Ja mam kilka blizn i ani myślę się ich wstydzić, pomimo tego że są na dość widocznym miejscu.
księżycówka pisze:Marissa napisał/a:
Ja mam kilka blizn i ani myślę się ich wstydzić, pomimo tego że są na dość widocznym miejscu.
Wiesz kilka blizn to nie sa rozstepny na ramionach, biodrach i w ogole. Moze gdyby to bylo male i widoczne bym sie zdecydowala na pozbycie,ale u mnie to jest jednak za duza powierzchnia. Poza tym chyba po oczach az tak to nie wali wiec co mi tam
No jak po oczach nie wali to co się przejmujesz? Może jeszcze będziesz wydawać ładnych kilka tysięcy żeby takich rozstępów się pozbyć?
księżycówka pisze:Wiesz kilka blizn to nie sa rozstepny na ramionach, biodrach i w ogole.
Ale jednak blizny są bardziej widoczne od rozstępów kiedy stajesz nago przed drugą osobą. Tym bardziej że masz blizny tam, gdzie powinien znajdować się sutek.
No ale przecież nie będziemy się licytować która z nas ma widoczniejsze blizny czy rozstępy.
- ksiezycowka
- Weteran
Wiesz nie wiem czy nie tylko po moich ;DDMarissa pisze:No jak po oczach nie wali to co się przejmujesz?
U mnie tez.Marissa pisze:Ale jednak blizny są bardziej widoczne od rozstępów kiedy stajesz nago przed drugą osobą.
Bo i tak jestesmy censoredMarissa pisze:przecież nie będziemy się licytować kto ma brzydsze ciało.

księżycówka pisze:I moje biale juz rozstepy tez lubie nawet. Chociaz ostatnio od baaardzo dobrego kumpla uslyszalam, ze powinnam cos z nimi stanowczo zrobic, bo mnie szpeca
ale że co z nimi powinnaś niby zrobić ? Przecież skóry nie zszyjesz.
Autorze tematy, nic "domowymi" sposobami nie zdziałasz. Wszystkie kremy i inne specyfiki mają na celu, tylko rozjaśnienie i wyrównanie blizny mniej więcej do poziomu skóry. Zostają tylko jakieś przeszczepy skóry, ale różnice widać, albo jakieś laserowe usuwanie, coś słyszałam, ale dokładnie nie wiem. To drogie bardzo.
Nie ma się czym przejmować. Mój kumpel ma całe plecy w bliznach, bo jak był mały to jakiś wybuch przeżył. Bardzo fajny, przystojny chłopak, blizny żadnej dziewczynie nie przeszkadzają
No jak po oczach nie wali to co się przejmujesz?
Wiesz nie wiem czy nie tylko po moich ;DD
Przejmujesz się tym tak bardzo?
przecież nie będziemy się licytować kto ma brzydsze ciało.
Bo i tak jestesmy censored
I takie niepowtarzalne

- ksiezycowka
- Weteran
Marissa pisze:czy rozstępami, nie myśli o tym wcale - żyje sobie w błogiej nieświadomości, aż ktoś dobry "życzliwy" uświadomi takiemu delikwentowi jak paskudnie wygląda - ni to z zazdrości, ni to z wredności i ta osoba będzie się doszukiwać wad tam, gdzie nie powinna.
Ba są osoby, które nawet nie wiedza, ze je maja.
Meth pisze:Chodzi mi o to że mam już bliznę bardzo długo jest ona trochę duża ale na ogół mi nie przeszkadza, ale przecież zawsze może być lepiej![]()
no lepiej chyba nie będzie - dziewczyny Ci już tłumaczyły, że żadnych spektakularnych efektów oczekiwać nie możesz, no i chyba szkoda wydawać pieniądze na operacje plastyczne, skoro jak sam piszesz blizna aż tak bardzo nie przeszkadza ja też mam parę blizn na ciele i w ogóle mi nie przeszkadzają.
Chaos is a friend of mine
Dołšczę się tematu,
miałam wypadek we wrzeniu w wyniku którego miałam startš połowę twarzy, po używaniu odpowiednich maci, leków itd (przepisanych oczywicie przez lekarzy) wszystko pięknie się zagoiło. Jednak pamištka w postaci różowej blizny pozostała. Nie mylę o niej jako o czym szpecšcym. Smarowałam maciš na blizny, ale przestałam, w pełni akceptuję mojš twarz, i wszyscy moi najbliżsi także. Gdy na niš patrzę mylę jakie miałam szczęcie
Do autora: skoro tak bardzo chcesz wypróbować jakš mać to najlepiej id z tš bliznš do dermatologa.
Możesz też ić po prostu do apteki i wypytać się jakie sš maci i na jakie blizny. Proste
miałam wypadek we wrzeniu w wyniku którego miałam startš połowę twarzy, po używaniu odpowiednich maci, leków itd (przepisanych oczywicie przez lekarzy) wszystko pięknie się zagoiło. Jednak pamištka w postaci różowej blizny pozostała. Nie mylę o niej jako o czym szpecšcym. Smarowałam maciš na blizny, ale przestałam, w pełni akceptuję mojš twarz, i wszyscy moi najbliżsi także. Gdy na niš patrzę mylę jakie miałam szczęcie
Do autora: skoro tak bardzo chcesz wypróbować jakš mać to najlepiej id z tš bliznš do dermatologa.
Możesz też ić po prostu do apteki i wypytać się jakie sš maci i na jakie blizny. Proste
Oj chodziło mi o to, że niktóre maści/żele mogą trochę wybielić starsze blizny. Ta moja takie działanie niby miała...lekarz lub farmaceuta chyba ma większy zasób wiedzy na ten temat nieprawdaż? Dlaczego ma nie spróbować skoro chce, przecież mu nie zaszkodzi.
I nie wal tak główką w ścianę bo sobie guza nabijesz

I nie wal tak główką w ścianę bo sobie guza nabijesz
Mychola pisze:Ta moja takie działanie niby miała...lekarz lub farmaceuta chyba ma większy zasób wiedzy na ten temat nieprawdaż?
No wyobraź sobie że swego czasu bardzo się interesowałam różnymi maśćmi na blizny i ogólnie bliznami, poza tym konsultowałam się z chirurgiem, który miał ciągły kontakt z bliznami, i może błędnie uważam, ale jednak taki chirurg ma trochę więcej praktyki niż farmaceuta.
Oczywiście, masz rację.
Ja po prostu wychodzę z założenia, ze jesli ktoś chce to może spróbować, blizny są różne i każdy człowiek ma inny organizm.
W przypadku autora tematu dziwię się, że tak późno zaczął się tym interesować...
Z chirurgiem akurat nie rozmawiałam na temat blizn, ale dużo czytałam i też cicho-ciemna nie jestem
Ja po prostu wychodzę z założenia, ze jesli ktoś chce to może spróbować, blizny są różne i każdy człowiek ma inny organizm.
W przypadku autora tematu dziwię się, że tak późno zaczął się tym interesować...
Z chirurgiem akurat nie rozmawiałam na temat blizn, ale dużo czytałam i też cicho-ciemna nie jestem
Czy ktoś z Was może mi polecić skuteczną maść na bliznę pooperacyjną? Niestety, maści poleconej mi przez lekarza nie mogę znaleźć w aptece (Tointex), a chcę uniknąć używania Cepanu ze względu na nieprzyjemny zapach.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
probowalas Contratubexu? Moja mama uzywala po usunieciu wyrostka i bardzo sobie chwalila. Pomimo ze tez bazuje na cebuli nie ma jakiegos okropnego zapachu.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1401 ... l-50g.html
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1401 ... l-50g.html
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 18:42 przez Elspeth, łącznie zmieniany 1 raz.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
ja zawsze polecam i mam to sprawdzone , ale to nie masc , BALSAM SZOSTAKOWSKIEGO .
http://www.fabrykazdrowia.pl/5338,avili ... 3wodWxoyMQ
http://www.fabrykazdrowia.pl/5338,avili ... 3wodWxoyMQ
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Z tańszych, to wspomniany już wcześniej dermabliz, a droższy, ale podobno bardzo skuteczny to kelo-cote. Najważniejsze żeby były na silikonie, a contratubex i cepan niestety nie bazują na silikonie. Ale wybierając cepan czy contratubex, to zdecydowanie lepszy jest contratubex, mniej pachnie cebulą no i forma żelu (a nie tłustego kremu) jest przyjemniejsza.