Kontuzje
Moderator: modTeam
Kontuzje
Kobitki kochane, jestem w trakcie przeprowadzki i chyba sie przedźwigałam, bola mnie plecy i rece tak, ze nie jestem w stanie nic robić, jak sie doprowadzić do stanu uzywalności? Znajoma mi powiedziała, ze moge kupic np ultrafastin i pomoze, a jak wy myslicie?
-
- Entuzjasta
- Maniak
Kasinka- paradoksalnie, ale najlepszym rozwiazaniem bedzie porobic jakies cwiczenia tymi partiami, ktore Cie bola. A potem bardzo dobrze je rozciagnac i zafundowac sobie ciepla kapiel.
Zmeczenie materialu przejdzie Ci wtedy szybciej, niz jesli pozwolisz miesniom "odpoczywac".
To co napisalem odnosci sie tylko i wylacznie do miesni. Jesli bola Cie stawy i kregoslup to juz inna bajka.
Kasinka- paradoksalnie, ale najlepszym rozwiazaniem bedzie porobic jakies cwiczenia tymi partiami, ktore Cie bola. A potem bardzo dobrze je rozciagnac i zafundowac sobie ciepla kapiel.
Zmeczenie materialu przejdzie Ci wtedy szybciej, niz jesli pozwolisz miesniom "odpoczywac".
To co napisalem odnosci sie tylko i wylacznie do miesni. Jesli bola Cie stawy i kregoslup to juz inna bajka.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
na bolące, nadwyrężone mięśnie najlepsza jest maść dla sportowców bengaj. Ma ona działanie rozgrzewające i moge polecic ją z czystym sumieniem, stosuje ją od lat. Ma tylko jedna wade - dość intensywny zapach ale da się wytrzymać.
Spróbuj troszkę porościągac mięśnie, popracować nimi żeby sie nie zastały, wtedy szybciej będą sie regenerowały.
Spróbuj troszkę porościągac mięśnie, popracować nimi żeby sie nie zastały, wtedy szybciej będą sie regenerowały.
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
- *marzyciel*
- Entuzjasta
to zależy, jaki rodzaj kontuzji - jak bolą Cię stawy i mięśnie wskutek nadmiernego wysiłku lub w wyniku urazów (a w zasadzie zakwasy są mikrourazami), to lepiej nie rozgrzewające maści tylko wręcz odwrotnie. ultrafastin w takim przypadku powinien być ok, u mnie się zawsze sprawdzał w przypadku naciągnięć ścięgna i skutków upadków, przećwiczeń itd. ale masaże i lekkie rozciąganie też jak najbardziej wskazane tylko bez przesady
...
a ja sobie po cichutku w tej chwili umieram i żałuję, ze nie ma takich maści na ból żołądka

...
a ja sobie po cichutku w tej chwili umieram i żałuję, ze nie ma takich maści na ból żołądka
Przyjaciel to ten kto przychodzi, gdy inni wychodzą
- Cold Princess
- Pasjonat
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Miałam pewnie i zakwasy i nieco kręgosłup bolał, bo troszku go chyba nadwyrężyłam. Zmusiłam się , porobiłam nieco ćwiczeń (katorga), byłam na basenie- lepiej:) Jako, ze miałam w domu ultrafastin to dobre ręce mnie posmarowały i żyję
Nawet w piątek przytachałam siaty z zakupami na drugie piętro ( ja chcę windęeeeeee:)