ogólnie o włosach i fryzurach

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Sylwunia24
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwunia24 » 20 lip 2006, 19:20

betusia pisze:Zależy jeszcze jaka praca jest dla kogoś dobra - dla mnie na przykład praca w sklepie to byłoby poniżenie którgo mam nadzieję nigdy nie doświadcze - może Sylwunia ma inny wyznacznik "dobrej pracy"?

Mój mąż jest notariuszem. A ty na pewno doświadczysz pracy w sklepie lub jak Ci się uda to moze skorzystasz z tej oferty niepęnosprawni- pęłnosprawni w pracy
<diabel>
betusia pisze:Dziękuje nie skorzystam

No to przykro i samotnie będzie biednej Moon <diabel>

[ Dodano: 2006-07-20, 19:21 ]
Andrew pisze:lizac Moon , tosz to mój wróg nr. 1
nie doczytalem wczesniej ....mój bład

Więc jest nas dwoje <browar>
Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lip 2006, 19:22

przestancie juz sobie ublizac ! nie przystoi !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 20 lip 2006, 19:25

Andrew pisze:Jakie ponizenie ?? rozumiem , ze ambitniejsza byc mozesz , ale ponizona ?

Nie uważam się za niewiadomo kogo, ale dla mnie taka praca to jest jakby niższy szczebel łańcucha pokarmowego i ja bym nie chciala - co nie znaczy oczywiście, że wszystkie osoby zajmujące się handlem uwazam za dno.
Jednak czymkolwiek się ktoś zajmuje dobrze jest kiedy podstawowe wymogi kultury spełnia. Jeśli bierze udział w konkursie guinesa na najdłuższe włosy czy paznokcie to niech zapuszcza do woli, ale normalny nie buntujący się młody człowiek nie zapuszcza sobie włosów do pasa,nie farbuje prowokacyjnie przecież, ale potrafi się jakoś dostosować do sytuacji i kultury. Często dzieci opuszczone przez rodziców znajdują w subkulturach schronienie i upodabniając się dzięki takim włosom do grupy zyskują pewność siebie..
A są inne sposoby... Najbardziej szoda mi matek, które wstydzą się syna, że ma długie włosy. W sumie to jego sprawa, a okres buntu pewnie minie - ale relacje z matką może być trudno odbudować.
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 20 lip 2006, 19:29

betusia pisze:Nie uważam się za niewiadomo kogo, ale dla mnie taka praca to jest jakby niższy szczebel łańcucha pokarmowego i ja bym nie chciala - co nie znaczy oczywiście, że wszystkie osoby zajmujące się handlem uwazam za dno.

A dla mnie ty jestes na nizszym szczeblu rozwoju, piszac takie glupoty. Ludzie po wyzszych studiach szukaja pracy i biora co jest, a ta wybrzydza co by chciala a czego nie <hahaha> skoncz studia i dopiero napisz jaka znalazlas prace. A pozatym uwazasz handel za nizszy szczebel l. pokarmowego ? handel to nie tylko sklep spozywczy paniusiu <hahaha> na handlu zarabia najwiecej vipow moja droga.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 20 lip 2006, 19:31

betusia to nie życzę Ci żebyś kiedykolwiek była zmuszona do pracy w sklepie, chyba byś nie przeżyła tego... Ale kto wie teraz jest trochę przesyt na rynku z psychologami... ;)
betusia pisze:ale relacje z matką może być trudno odbudować.
No to rzeczywiście, biedne dziecko... :|
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lip 2006, 19:37

Betusia ?? a kobieta z kruciutkimi włosami to tez problem ? <hahaha> nikt chyba prucz Ciebie nie bedzie negował chłopaka który ma zadbane ale długie włosy !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 20 lip 2006, 19:43

Andrew pisze:kobieta z kruciutkimi włosami to tez problem ? <hahaha> nikt chyba prucz Ciebie nie bedzie negował chłopaka który ma zadbane ale długie włosy !

Pisalam, że kobieta z krótkimi to nie problem, ale nie taka zgolonyma na łysą pałę....
Podobnie rzecz ma się u osobników płci męskiej - troszkę dłuższe włosy zabdane i w ogóle są jak najbardziej w porządku - ale takich kolesi prawie do tyłka mają włosy to ja nie trawie... co nie znaczy, że nie toleruje rzecz jasna.

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lip 2006, 22:57

Sylwunia24 pisze:Drogi Andrew ja cały czas rozumię lecz Moon napisała że nie zatrudniłaby brata jednej z forumowiczek tylko dlatego że ma długie włosy.Nie pisała nic o schludności
1 - rozumiem a nie rozumię. A po drugie wlasnie o prezencji mowilam przez co rozumiem to co i Andrew pisal. Zwykle nieporozumienie, po prostu nie zrozumialas albo ja jakos mało łopatologicznie napisałam :) Wiec nei wiem o co te afery i psychiatryki. MI nie trza - ale dzieki. Jak bedzie juz potrzeba to sie zglosze i dasz mi namiary na sprawdzonego lekarza ;) A i uprasza sie od odwalenie sie od mojego tyłeczka ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 lip 2006, 12:40

Tak wiec rozjasnione wlosy u facetow <belt>
wole dluzsze niz krotsze.
Idealne ciemne a jak do teo krecone to odplywam <aniolek>
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 21 lip 2006, 12:48

no i brodka zapomnialas dodac :>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 lip 2006, 12:52

TFA pisze:no i brodka zapomnialas dodac

o tak zapomnialam :D
tylko Mojego jakos nie da sie namowic cholera :D

Ale widze,ze dyskusja przeszla w inna strone, wiec nie wiem co tu teraz jest na temat.
Teraz wiem,ze moja praca dla Betusi jest ponizajaca <fuckoff>
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 21 lip 2006, 14:26

Yasmine pisze:Teraz wiem,ze moja praca dla Betusi jest ponizajaca <fuckoff>

Moja również, no i dla Moon <foch> Się dobrały <foch>

Co do włosów, ja u siebie wolę krótkie raczej, trochę tylko dłuższe niż "na jeżyka", no i brodę :D Broda to pewnie też wyraz buntu ?? W moim wypadku hołd ku pamięci pewnego człowieka, przywykłem do niej przy okazji i w lecie taką na parę milimetrów noszę a w zimie do centymetra góra ;)

Osobiście jak widzę faceta łysego, ale nie naturalnie tylko takiego co sobie łepetynę zgolił mach3, to mi się śmiać chce :] Tak samo jak cała głowa na krótko a tu z przodu nagle grzywką na parę centymetrów <lol> Sam chciałbym dready zapuścić ale wiem że bym się strasznie w nich pocił i by to sensu nie miało :] Ale ta "fryzura" mi podoba :)
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 21 lip 2006, 14:48

Mroczny Piskacz pisze:Osobiście jak widzę faceta łysego, ale nie naturalnie tylko takiego co sobie łepetynę zgolił mach3, to mi się śmiać chce

Jak ktos ma wszystkie wlosy i tak sie goli to faktycznie bez sensu, no ale jak kto woli, jak komu pasuje, z kolei jak komus sie robi juz aureola u gory na glowie to wrecz powinien zniwelowac do zera, a nie chodzic z odrostami po bokach jak jakis mnich, albo Jan Rokita. Ja jak kiedykolwiek wylysieje to sobie powiedzialem ze nie bede na pewno nosil takich kępek po bokach jak dziadek.
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 21 lip 2006, 14:58

TFA pisze:jak komus sie robi juz aureola u gory na glowie to wrecz powinien zniwelowac do zera, a nie chodzic z odrostami po bokach jak jakis mnich, albo Jan Rokita. Ja jak kiedykolwiek wylysieje to sobie powiedzialem ze nie bede na pewno nosil takich kępek po bokach jak dziadek.

Jeszcze te kępki to pół biedy, ale jak widzę zapuszczone resztki zaczesane do góry na glacę to <belt> Już zapowiedziałam mojemu, że jak wyłysieje, to ma tak nie robić, bo go zostawię.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 lip 2006, 07:34

ogolenie głowy na łyso faktycznie wygląda niespecjalnie, ale na kilka mm jest już całkiem,całkiem :D Lubię takie fryzy <evilbat>

PS. Nic o Betusi nie napiszę, bo dostanę następnego warna <hahaha>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
KAROLA
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KAROLA » 22 lip 2006, 10:59

Rish pisze:A gdzie nie wpuszcza jak sie ma dlugie wlosy?

Wiele dziewczyn nie wpuszcza takich delikwentów do własnych domów po prostu :][/quote]

o-m-g!

betusia tu demonizuje dlugie wlosy widze... ale az sie usmiechnelam znad mojego sniadanio-obiadu. widzialam i dlugowlosych prawnikow i urzednikow. nie mowie tu oczywiscie o wlosach 'na metala' ale takich dluzszych, zapuszczonych. z GRZYWKAMI <serce>

nie, nie wpuszczaj dlugowlosych (a juz bron Cie panie Boze dreadowatych) bo Ci trad, syf i malarie wniosa do domu i jeszcze cos ukradna flejtuchy jedne :D
a tak btw. jedyna grupa spoleczna ktora sie tak paranoicznie zachowuje wzgledem dlugowlosych mezczyzn sa dresiary, wiec moze kolezanka ma z nimi jakas mentalna wiez?

janiemoge. i jeszcze to o 'ponizajacej' pracy... <hahaha>

patrz, kelneruje teraz w malym turytstycznym miasteczku i do moich obowiazkow nalezy zarowno zanoszenie zamowien jak i czyszczenie toalet. ponizajace, prawda? :D chyba, ze chodzi po prostu o wstret do pracy fizycznej. jasne, moim celem jest pracowanie umyslowo w budynku axel springer, ale jeszcze troche mam do niego drogi do pokonania <pijak>

zycze Betusi zeby zycie kopnelo ja mocno w jej delikatna, szklana pupe, to moze zrewiduje poglady. gdybys musiala zapewnic byt swoim dzieciom nie poszlabys pracowac do NIZSZEGO OGNIWA LANCUCHA POKARMOWEGO? gratz.
Tongue is dumb from all the drugs
Thank God! I Can't react!
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 lip 2006, 13:23

KAROLA pisze:
betusia tu demonizuje dlugie wlosy widze...

Nie po prostu - długie włosy w pewnym wieku są niewskazane.
Mój ojciec został poproszony w swoim miejscu pracy o obcięcie włosów - choć w tym samym miejscu przez wszystkie lata studiów chodził z długimi kręconymi włosami czyli takimi jakie ja po nim odziedziczyłam... Nie chciał tego zrobić, ale czego sie nie robi dla nauki?
KAROLA pisze:zycze Betusi zeby zycie kopnelo ja mocno w jej delikatna, szklana pupe, to moze zrewiduje poglady. gdybys musiala zapewnic byt swoim dzieciom nie poszlabys pracowac do NIZSZEGO OGNIWA LANCUCHA POKARMOWEGO?

Nie będę pracować jako babcia klozetowa - ponieważ jestem stworzona do pracy innego kalibru. Nie znając danej osoby i życząc jej źle narażasz się na to, że złożyczenie wróci do Ciebie. Dobro i zło wraco KAROLA do człowieka - więc miej się na baczności.

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 22 lip 2006, 13:31

betusia pisze:Nie po prostu - długie włosy w pewnym wieku są niewskazane.

Generalizujesz. Jeśli kogoś uroda pasuje do długich włosów to mając lat 40ści może takie nosić, ot tyle. Tak jak komuś broda pasuje niezależnie od wieku.

Nie przyjęcie kogoś do pracy z powodu fryzury to szczyt głupoty, ale to inna sprawa.

betusia pisze:ponieważ jestem stworzona do pracy innego kalibru

Tu mnie rozbawiłaś <lol> Skąd wiesz do czego jesteś stworzna? Nic nie wiesz, a to co Ci się zdaje że wiesz to masz rację... tylko Ci się to zdaje <lol>
Życie powinno Ci po tyłku ostro dać żebyś zrozumiała że praca nie hańbi, co innego ograniczone myślenie pseudopsycholożki <lol>
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 22 lip 2006, 13:40

betusia pisze:Nie po prostu - długie włosy w pewnym wieku są niewskazane.
Mój ojciec został poproszony w swoim miejscu pracy o obcięcie włosów - choć w tym samym miejscu przez wszystkie lata studiów chodził z długimi kręconymi włosami czyli takimi jakie ja po nim odziedziczyłam... Nie chciał tego zrobić, ale czego sie nie robi dla nauki?

Ale kiedy to dziewczyno bylo ? za komuny ? wtedy to nawet milicja scigala za dlugie wlosy, czego moj ojciec jest przykladem.

betusia pisze:KAROLA napisał/a:
zycze Betusi zeby zycie kopnelo ja mocno w jej delikatna, szklana pupe, to moze zrewiduje poglady. gdybys musiala zapewnic byt swoim dzieciom nie poszlabys pracowac do NIZSZEGO OGNIWA LANCUCHA POKARMOWEGO?

Nie będę pracować jako babcia klozetowa - ponieważ jestem stworzona do pracy innego kalibru. Nie znając danej osoby i życząc jej źle narażasz się na to, że złożyczenie wróci do Ciebie. Dobro i zło wraco KAROLA do człowieka - więc miej się na baczności

Ale ona nie zyczy ci tego zle, ona ci zyczy tego dla twojego dobra dziewczyno, bo przydalby Ci sie taki kop w pupke, ktory wybilby ci twoja pustote z glowki i robienie kupke wyzej niz masz pupke.
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 lip 2006, 13:41

Mroczny Piskacz pisze:Jeśli kogoś uroda pasuje do długich włosów to mając lat 40ści może takie nosić, ot tyle.

To niech sobie nosi - dla mnie to stary butownik będzie - ot co...
I mam prawko swoje zdanie wyrazić <foch>
Mroczny Piskacz pisze:Skąd wiesz do czego jesteś stworzna?

Ponieważ dążę do moich celów całą sobą. A to, że obce osoby, które mnie nie znają wypowiadają się, że jestem pseudo coś tam to jest tylko i wyłącznie wyrazem ich zazdrości.
Pmysl nad sobą piskaczu drogi i wyluzuj i popatrz na mnie również jak na człowieka od czasu do czasu a nie tylko na studentkę jednego kierunku - bo jak już mówiłam studiuje dwa.

[ Dodano: 2006-07-22, 13:42 ]
TFA pisze:taki kop w pupke, ktory wybilby ci twoja pustote z glowki i robienie kupke wyzej niz masz pupke.

Nie życzę sobie tak prymitywnych wyrażeń skierowanych na mnie i wara od mojej pupy.

Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 22 lip 2006, 13:47

betusia pisze:Ponieważ dążę do moich celów całą sobą

Kazdy dazy, ale sa pewne etapy w zyciu, ktorych nie przeskoczysz, myslisz ze bedziesz od razu prezesem dobrze prosperujacej firmy ? moj ojciec brudzil lapy w smarze jako mechanik samochodowy zanim doszedl do tego do czego doszedl, a Tobie sie wydaje ze od razu osiaga sie wszystko. Zatem nie wyzywaj sklepikarek nizszym lancuchem pokarmowowym, bo ta sklepikarka moze byc kiedys twoim pracodawca, to ze ktos pracuje dzisiaj w kiblu, nie znacvzy ze nie ma ambicji i do niczego nie dazy beatko, bo wszystko sie osiaga etapami, a nie hop siup, a ty jeszcze jestes mloda i glupiutka, do tego zadufana w sobie.

betusia pisze:Pmysl nad sobą piskaczu drogi i wyluzuj i popatrz na mnie również jak na człowieka od czasu do czasu a nie tylko na studentkę jednego kierunku

W tym sek ze wlasnie przedewszystkim twoje "czlowieczenstwo" kuleje :/ bo szlachetny czlowiek takich rzeczy nie wypisuje.

[ Dodano: 2006-07-22, 13:47 ]
betusia pisze:Nie życzę sobie tak prymitywnych wyrażeń skierowanych na mnie i wara od mojej pupy.

Prymitywne dziewczyno to sa twoje poglady.
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 22 lip 2006, 13:47

betusia pisze:To niech sobie nosi - dla mnie to stary butownik będzie - ot co...
I mam prawko swoje zdanie wyrazić <foch>

Od dawna wiadomo że wyzwolone umysły pracują lepiej niż takie jak Twój na siłę do "poziomu" sprowadzane <lol> Dlatego wolę zatrudnić 1 "buntownika" niż 3 betusie, byle mieli osobowość :]
Długie czy krótkie a i brak włosów to tylko fizyczny aspekt osoby. W pewnym sensie "etykietka", ale też w wielu wypadkach dowód na to że główka kryje kreatywność a nie tylko powielanie schematów <diabel>

betusia pisze:Ponieważ dążę do moich celów całą sobą

Tak, na pewno to jest dowód tego że jesteś stworzona do <lol> wypisywania głupot publicznie. Przejrzyj na oczy :]

betusia pisze:jak na człowieka

Daj dowód że należysz do myślącej części rasy ludzkiej a tak na Ciebie spojrzę :] Nad sobą myślę cały czas, cały czas staram się siebie udoskonalać. Może też spróbujesz? Przydałoby się :] Uwierz, nigdy ale to nigdy nie spojrzałbym na Ciebie jak na studentkę <lol> Nie ten poziom, oj nie.
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 lip 2006, 14:00

Mroczny Piskacz pisze:ługie czy krótkie a i brak włosów to tylko fizyczny aspekt osoby. W pewnym sensie "etykietka", ale też w wielu wypadkach dowód na to że główka kryje kreatywność a nie tylko powielanie schematów <diabel>

Widzę, że nasze poglądy na włosy BARDZO się różnią - już nawet o moją osobowośc zahaczyło..
Mroczny Piskacz pisze:Dlatego wolę zatrudnić 1 "buntownika" niż 3 betusie, byle mieli osobowość :]
A osobowość Mroczny Piskaczy to ma jakąś każdy.. Ja ze swojej jestem dumna i zadowolona. Ponadto uwielbiam moje ciemne kręcone loczki.

Prezencja jest bardzo ważna. Jeśli ktoś jest clownem i pracuje w cyrku to niech sobie lazi z irokezem na głowie - bo to będzie niejako na miejscu. Ale jak widzę nierobów którzy oprócz zapuszczania włosów żadnych zajęć nie mają to wydaje mi się to nie dość, że pedalskie to po prostu głupie. W porządnej firmie takiego łachudry co dodatkowo pewnie butów nie pastuje, a żelazka to jego koszula przez pół roku nie doświadczyła - po prostu nikt nie zatrudni. Żyjemy w okreslonej kulturze i dorosły mężczyzna długimi włosami - jest postrzegany jako ktoś dziwny. Mam znajomego (całkiem fajnego) który ma takie włosy, ale to jest postrzelony reżyser i jemu burza loków pasuje bo odzwierciedla jego dusze... Jednak artyści to co innego - a porządni ludzie zajmujący się nieco bardziej praktycznymi rzeczami to co innego.

Awatar użytkownika
Michal23
Bywalec
Bywalec
Postautor: Michal23 » 22 lip 2006, 14:03

ohm... Boże... tylko żeby sie nie natknąć na taką betusie w realu. Juz widze takie szlachetne wielce urodzone paniusie "co to nie ja". I powiedz ze jeszcze masz sliczne paznokietki 3 centymetrowe no i że pozmywać po jedzeniu to też dla Ciebie ujma. Ciekawe kto Ci bedzie czyścił kibel jak już bedziesz miała własny? Twoja błekitna krew Ci na to nie pozwoli i bedziesz miała wiecznie kibel zasrany :) A soorki może wielmożna pani sie nie wypróżnia, w koncu to takie przyziemne a Ty jesteś stwożona do wyższych celów :)
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 22 lip 2006, 14:08

Jednak artyści to co innego - a porządni ludzie zajmujący się nieco bardziej praktycznymi rzeczami to co innego.
A artyści nie są porządni??
ogolenie głowy na łyso faktycznie wygląda niespecjalnie, ale na kilka mm jest już całkiem,całkiem Lubię takie fryzy
Ja toże! :D
A u kobiet nie lubię krótkich, muszą być conajmniej do ramion :)
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 22 lip 2006, 14:08

betusia pisze:Widzę, że nasze poglądy na włosy BARDZO się różnią - już nawet o moją osobowośc zahaczyło..

<lol> Gdzie Ty to zauważyłaś? Ni słowa o Twojej osobie nie było :] Megalomania, czy przerośnięte ego? <lol>

betusia pisze:A osobowość Mroczny Piskaczy to ma jakąś każdy..

Tak samo można wyjść z założenia że czarno-biały telewizor jest kolorowy, w końcu czarny i biały to kolory :] Jednak nie zmienia to faktu że o osobach które coś sobą prezentują ponad sztuczne normy mówi się często że mają osobowość. W przeciwieństwie do "kopii i klonów" które samodzielnie nie potrafią myśleć, a jak próbują to tylko bzdury z tego wychodzą <diabel>

betusia pisze:Prezencja jest bardzo ważna.

Tak, ale nie możemy prezencji podpiąć pod utarte schematy :] Wiadomo, czysty i schludny, ale czy osoba z długimi włosami musi być od razu brudna i niechlujna? Chyba tylko w Twoim świecie :]

betusia pisze:Jeśli ktoś jest clownem i pracuje w cyrku to niech sobie lazi z irokezem na głowie - bo to będzie niejako na miejscu. Ale jak widzę nierobów którzy oprócz zapuszczania włosów żadnych zajęć nie mają to wydaje mi się to nie dość, że pedalskie to po prostu głupie.

Znów generalizujesz, żeby tego było mało bzdury piszesz <lol>

betusia pisze:W porządnej firmie takiego łachudry co dodatkowo pewnie butów nie pastuje, a żelazka to jego koszula przez pół roku nie doświadczyła - po prostu nikt nie zatrudni

A osoba krótko przystrzyżona na pewno ma buty wypastowane i koszule wyprasowane? :> No nie rozśmieszaj mnie takimi durnotami :]

betusia pisze:Żyjemy w okreslonej kulturze i dorosły mężczyzna długimi włosami - jest postrzegany jako ktoś dziwny.

Mówiłem już żebyś swojego świata ze światem realnym nie porównywała? <lol>

MODERATORA proszę by wyciął tę dyskusję do nowego tematu, nie usuwał :) Dziękuję !!
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 lip 2006, 14:18

Przecież o włosach rozmawiamy i o fryzurach - wszystko zgodnie z tematem.

A Michale drogi - ja jestem czyściutka jak kotek i samodzielnie zmywam naczynia po obiedzie - ale i swoją łazienkę też myje - jednak to nie jest uwłaczające - podobnie jak zmienianie zasranego pampersa ukochanemu niemowlakowi.

Mroczny Piskacz pisze:betusia napisał/a:
Prezencja jest bardzo ważna.

Tak, ale nie możemy prezencji podpiąć pod utarte schematy :] Wiadomo, czysty i schludny, ale czy osoba z długimi włosami musi być od razu brudna i niechlujna? Chyba tylko w Twoim świecie :]

Poszedłeś dużo dalej - a ja wcale nie genarlizuje, ale wyrażam swoje zdanie.
Co z tego jak kobieta jest czysta i pachnie pięknie jak na przykład na jej nogach wyrastają pięciącentymetrowe kłaki a spod pach i spod majtek piętnastocentymetrowe...

Co z tego jak mężczyzna przychodzi starać się o prace czysty i schludny jak ma całą głowe zarośniętą kłakami do połowy pleców? Dla was noszenie długich włosów u porządnego sdorołego mężczyzny jest ok. - dla mnie nie jest ok. i ja po prostu tego nie lubię i wyraziłam swoje zdanie - co nie znaczy, że zamierzam populacje długowowłosych czterdziestolatków na stosie palić...

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 22 lip 2006, 14:24

betusia pisze:Co z tego jak kobieta jest czysta i pachnie pięknie jak na przykład na jej nogach wyrastają pięciącentymetrowe kłaki a spod pach i spod majtek piętnastocentymetrowe...

<lol> Mowa o fryzurach była a Ty jak Filip z konopii ?? <lol> Schludność to też zadbanie o te sparwy, jeśli tego nie rozumiesz to może nie dyskutuj dalej w tym temacie bo przerasta on Twoje możliwości? :]

betusia pisze:Co z tego jak mężczyzna przychodzi starać się o prace czysty i schludny jak ma całą głowe zarośniętą kłakami do połowy pleców?

Nic, ma swój styl i dopóki te włosy nie śmierdzą ani nie wystaje z nich ptasie gniazdo co komu do tego czy lepiej mu się nosi z długimi czy z krótkimi? <lol>

betusia pisze:i ja po prostu tego nie lubię i wyraziłam swoje zdanie - co nie znaczy, że zamierzam populacje długowowłosych czterdziestolatków na stosie palić...

Wyrazić swoje zdanie każdy może, Ty natomiast generalizowałaś i oceniałaś schematami ogół cywilizacji, którą jako przyszła <lol> pani psychologo powinnaś jako tako rozumieć :] Kolejny dowód do mej dawno już przedstawionej tezy <lol>
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 22 lip 2006, 14:33

Mroczny Piskacz pisze:betusia napisał/a:
Co z tego jak kobieta jest czysta i pachnie pięknie jak na przykład na jej nogach wyrastają pięciącentymetrowe kłaki a spod pach i spod majtek piętnastocentymetrowe...

<lol> Mowa o fryzurach była a Ty jak Filip z konopii

Mroczny Piskaczy - przecież z włosów łonowych też można robić fryzurki?
A włosy na nogach i w miejscach intymnych to są włosy o takiej samej strukturze jak te na głowie - a temat o włosach i fryzrach przecie.
Jako osoba przypoinająca małpe z wyglądu o włosach powinieneś mieć jakieś blade pojęcie.

Mroczny Piskacz pisze:Kolejny dowód do mej dawno już przedstawionej tezy

Teza stanowiąca mit rozpowszechniony w środowiskach z niższej kultury...

Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 22 lip 2006, 14:37

betusia pisze:Mroczny Piskaczy - przecież z włosów łonowych też można robić fryzurki?
A włosy na nogach i w miejscach intymnych to są włosy o takiej samej strukturze jak te na głowie - a temat o włosach i fryzrach przecie.

Idac tym tokiem myslenia dla ciebie najbardziej odpowiednia fryzura powinna byc lysa glowa, skoro i nogi i wlosy pod pachami oraz lonowe tez kobieta powinna golic, ogolmy takze brwi i rzesy, bo te wlosy tak samo sa malo schludne, skoro maja taka sama strukture <diabel> nie osmieszaj sie dziewczyno.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2006, 14:41 przez TFA, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Zdrowie i uroda”