Poza tym uważaj czy równo nakładasz, bo mimo iz nie jest to samopalacz to mozna sobie brzydkie smugi na ciele zrobić.
Solarium
Moderator: modTeam
Jak będziesz go używała codziennie to skóra zrobi się po prostu żółta. Ale jeśli tak od czasu do czasu tylko, to poprawisz jej koloryt. Więc aż tak bardzo nie bój się, bo ten balsam bardzo szybko schodzi
Poza tym uważaj czy równo nakładasz, bo mimo iz nie jest to samopalacz to mozna sobie brzydkie smugi na ciele zrobić.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Ona_Mika pisze:ja smaruję się nim codziennie na twarz ona też
do twarzy sa specjalne produkty
ja tez lubie solarium, niestety szybko mnie lapie i wiecej niz na 5-7 min nie moge chodzic.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Jawka pisze:Niestety?
tez sie lubie wygrzac czasem, lepiej sie czuje
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
- Cold Princess
- Pasjonat
Ja używam tylko Ziaja Sopot. Mi pasuje. Ogólnie to nie jestem jakoś blada, (tylko rano jak wstanę czasem niewyspana jak trup czasem wyglądam
) i mi jeszcze po wakacjach trochę opalenizny zostało. Na solarium już idę, jak jest środek zimy, a cera jest zmęczona, szara i zła, że nie może wystawić się na żadne promienie.
Mia pisze:Ona_Mika napisał/a:
ja smaruję się nim codziennie na twarz ona też
do twarzy sa specjalne produkty![]()
Wiem że są, ale to żadnej różnicy nie robi, wpakowali tylko to samo do mniejszych buteleczek. Doskonale nawilża twarz i opala i nic sie mi nie robi a używam go już na twarz 1,5 roku
http://skocz.com/Katalog/ - klikajcie, pomóżmy potrzebującym
-
- Pasjonat
Bo szit skonczyl mi sie balsam, nie mam kasy na nic to poszlam do maminej szafki i patrze - 2 balsamy. Jeden to Nivea byl [cholera jasna] i drugi toto tylko, ze do normalnej i ciemnej karnacji (ja ma raczej jasna) i wyboru nie mialam. Najchetniej to ja bym sie posmarowac tym chciala, ale zeby koloru zadnego nie bylo. Mocny odcien daje czy cos?
Chodze do solarium co jakis czas i chce miec bardzo ladna opalenizne. Co mam zrobic zeby moja opalenizan byla "czekoladowa" no wiecie taka ciemna i jaos trudno mi to osiagnac. zaznaczam ze jestem osobą z ciemna karnacją. Co robicie dziewczyny ze macie tak rownomierną opalenizne i taka ciemną czy chodzicie bardzo czesto do solarium. I co robic by ta opalenizna utrzymala sie na dosc dlugo. za odpowiedzi bardzo dziekuje i za pomoc oczywiscie 
-
- Bywalec
soulvibrates, ja też bardzo lubię garniera, balsam stosuję co dzień, ale tej "musnięta sloncem" nie miałam jeszcze...ale mi by właśnie pasowało, używanie tego typu środka kilka razy w tygodniu nie wiecej
a w reszcie tygodnia balsam ujędrniający
, więc to chyba rozwiązanie dobre, ale to zależy kto czego oczekuje
- Candy Killer
- Uzależniony
ja ostatnio sie kilka razy posmarowalam dove tym ciemniejszym i jest ladny kolor bez smug zadnych ale jest minus i skora pachnie po nim jak po samoopalaczu:/
na solarium nie chodze bo po pierwsze szkoda mi mojej i tak juz suchej skory a po drugie szkoda mi moich tatuazy bo blakna i od slonca i od solarium wiec nie po to tyle cierpialam zeby solarium mi je popsulo;)
na solarium nie chodze bo po pierwsze szkoda mi mojej i tak juz suchej skory a po drugie szkoda mi moich tatuazy bo blakna i od slonca i od solarium wiec nie po to tyle cierpialam zeby solarium mi je popsulo;)
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
Candy Killer pisze:ja ostatnio sie kilka razy posmarowalam dove tym ciemniejszym i jest ladny kolor bez smug zadnych ale jest minus i skora pachnie po nim jak po samoopalaczu:/
zgadza się. Ale niestety trzeba uważać, bo ja mam czasem brudne między palcami
- Candy Killer
- Uzależniony
no ja po pierwszym razie mimo ze umylam rece i wytarlam co oczywiste to zostalo mi pomiedzy palcami:P ale dobrze ze on sie latwo zmywa 

FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
-
- Pasjonat
ByłoSobieŻycie pisze:soulvibrates, ja też bardzo lubię garniera, balsam stosuję co dzień, ale tej "musnięta sloncem" nie miałam jeszcze...ale mi by właśnie pasowało, używanie tego typu środka kilka razy w tygodniu nie wieceja w reszcie tygodnia balsam ujędrniający
, więc to chyba rozwiązanie dobre, ale to zależy kto czego oczekuje
no nie wiem w kazdym badz razie na mnie odcien "wychodzil" zołty a raczej pomaranczowy co w ogole nie przypominalo nawet "musniecia" slonca
- Rebeca2006
- Uzależniony
Czy w czasie opalania w solarium powinno się zakrywać czymś pieprzyki?? Niestety mam ich sporo, i nie wiem czy powinnam jest zaklejać???
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
- ksiezycowka
- Weteran
- Uzależniony
Właśnie ja też mam w róznych miesjcach, jednk najwięcej na plecach, w tym jeden taki wsyatjący. Zwykle sobie zaklejam plasterkiem na plaży czy gdzieś. Nigdy nie zauważyłam żeby się cośz nimi działo, ale zawsze może zacząć. A czy posmarowanie kremem z filtrem coś da? Zawsze opalałam się w biustonoszu bo gdzieś przeczytałam że nie wolno sutków opalać, to prawda???
- ksiezycowka
- Weteran
Jeśli masz ich dużo i właśnie wystające - nie powinnaś się opalać w ogóle.
Ja mam kilka dosłownie usłane po całym ciele więc się nie martwię. Żadnych wystających.
Wiadomo, że piersi czy okolice intymne są dużo delikatniejsze niż inne części ciała i nosi się je zakryte najczęściej. Ale ja np na solarium chodzę po to żeby być opaloną w końcu wszędzie i równomiernie, a nie z białymi cusiami od kostiumu.
Ja mam kilka dosłownie usłane po całym ciele więc się nie martwię. Żadnych wystających.
Spytaj Pań na plaży toplessRebeca2006 pisze:Zawsze opalałam się w biustonoszu bo gdzieś przeczytałam że nie wolno sutków opalać, to prawda???

- passion_flower
- Entuzjasta
też mam jeden większy pieprzyk na plecach. Chyba najlepiej skonsultować to z dermatologiem, tylko mi jakoś do niego nie po drodze
Na pewno powodem do niepokoju są pieprzyki o nieregularnym kształcie, "rozlane". Na pewno trzeba uważać z opalaniem, smarować kremem z filtrem, same pieprzyki można blokerami. W moim przypadku trudno przełożyć teorie na praktykę i zazwyczaj ograniczam się do kremu z filtrem
- ksiezycowka
- Weteran
- Uzależniony
no w łasnie ten największy mój taki rozlany jest.passion_flower pisze:rozlane
księżycówka pisze:Na solarium nie wolno używać filtrów UV
Nie miałam pojęcia ....
A co to są te blokery??
- passion_flower
- Entuzjasta
księżycówka pisze:Na solarium nie wolno używać filtrów UV
A o tym nie slyszałam. Ale wygooglowałam i faktycznie - znalazłam kilka takich zaleceń. Ale czemu tak

bloker to krem z bardzo wysokim filtrem, ale wbrew nazwie nie blokuje wszystkich promieni
Ostatnio zmieniony 09 maja 2008, 15:04 przez passion_flower, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
- Uzależniony
księżycówka pisze:I się nie spalam, a na plaży momentalnie.
Ja na odwrót. Byłam teraz na 6 minut i mnie piecze już trzeci dzień
Chyba się wybiorę do tego dermatologa.
- Rebeca2006
- Uzależniony
Najlepsze wyjście: polubić samoopalacze i balsamy brązujące.
No chyba, niestety tak. Ale ciężko mi będzie zrezygnować z opalania na plaży bo uwielbiam !