Tatuaż
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
POMOCY!!!
Moje ucho...
Od paru dni jedna z dziurek w uszach mnie jakby swędzi od środka. Teraz jest jakby spuchnięta od środka czy jakieś tam zgrubienie jest. I swędzi!!
Koleżanka moja twierdzi, że podobnie miewa i to jest ropa. Sama nie wiem.
Pytanie: jak się tego pozbyć, bo zaraz sobie ucho odetnę!! :565: :565:
POMOCY!!!
Moje ucho...
Od paru dni jedna z dziurek w uszach mnie jakby swędzi od środka. Teraz jest jakby spuchnięta od środka czy jakieś tam zgrubienie jest. I swędzi!!
Pytanie: jak się tego pozbyć, bo zaraz sobie ucho odetnę!! :565: :565:
Znajoma jak zrobila sobie tatuaz to wyladowala w szpitalu, bo jej skora zle zareagowala na "ta cala sytuacje". Zyje i nic jej nie jest.
Mam tez znajomego, ktory zrobil sobie tatuaz i tak mu sie to spodobalo, ze zrobil sobie jeszcze kilka. Czytalem ten topik nie wglebiajac sie w szczegoly, ale bylo pisane, ze nie mozna pic duzo alkoholu (nie wiem czy to byl zart, czy ktos pisal na serio). W kazdym razie znajoma, a przede wszystkim znajomy, lubia sobie duzo wypic i zyja.
Co do usuwania tatuazu - mozna usunac go laserowo (nie znam kosztow) i nie ma zadnych blizn - ogladalem program na DISCOVERY :p
Mam tez znajomego, ktory zrobil sobie tatuaz i tak mu sie to spodobalo, ze zrobil sobie jeszcze kilka. Czytalem ten topik nie wglebiajac sie w szczegoly, ale bylo pisane, ze nie mozna pic duzo alkoholu (nie wiem czy to byl zart, czy ktos pisal na serio). W kazdym razie znajoma, a przede wszystkim znajomy, lubia sobie duzo wypic i zyja.
Co do usuwania tatuazu - mozna usunac go laserowo (nie znam kosztow) i nie ma zadnych blizn - ogladalem program na DISCOVERY :p
moon pisze:Moje ucho...
Pytanie: jak się tego pozbyć, bo zaraz sobie ucho odetnę!!
Ja tak mam czesto jak zaloze nie srebrne kolczyki. Swedzi cholernie, jest spuchniete i robia sie w okol strupki. No i to ropa.
[ Dodano: 2005-06-09, 07:30 ]
Aha Moon ja zawsze wtedy smaruje mascia flucinar lub ewentualnie oxykort i pomaga szybciutko
Yasmine pisze:To rozumiem za najpierw chcialas miec po lewej ? Ja wlasnie po lewej mam. A duzy masz, bo ja juz mowilam ze taki malutki swiecacy kamyczek. Zmienialam czesto, bywaly duze, ale tez zostal ostatecznie
malutki kamyczek, jak najbardziej. zadnych wielgachow w nosie.
szukam jeszcze mniejszego, jak glowka od szpili ale poki co nie moge znalesc.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
- ksiezycowka
- Weteran
Tyle, że mnie to przeraziło, bo nigdy tego czegoś takiego nie miałam.
Tą dziurkę mam już ok. 10 lat bądź co bądź i juz różne rzeczy w niej były - niekoniecznie nawet przeznaczone do ucha i nigdy nic takiego się nie zdarzyło.
Teraz normalnie kolcyk wchodzi, ale swędzi nadal. Może i tam być ropa, ale nie wiem jak się jej pozbyć.
Spróbuje maści.![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tą dziurkę mam już ok. 10 lat bądź co bądź i juz różne rzeczy w niej były - niekoniecznie nawet przeznaczone do ucha i nigdy nic takiego się nie zdarzyło.
Teraz normalnie kolcyk wchodzi, ale swędzi nadal. Może i tam być ropa, ale nie wiem jak się jej pozbyć.

Spróbuje maści.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
moon pisze:Dzięki za radę Yasmine <browar>
Spróbuje maści.
Maść ichtiolowa (ihtiolowa-nie wiem jak to sie pisze)
Ta maść ściąga ropę spod skóry. Rewelacyjna na takie rzeczy.
A co do tatuażu i powikłan. Trzeba wiedziec u kogo sie robi i jeśli jest sie alergikiem skonsultowac sie wczesniej z dermatologiem. Wtedy nie mam prawa być powikłań.
foxy_lady pisze:szukam jeszcze mniejszego, jak glowka od szpili ale poki co nie moge znalesc.
spróbuj tutaj http://sklep.kolczyki.pl/ bardzo pewna firma i duży wybór mają, na stronie jest telefon możesz zadzwonić i wypytać jakie duże są oczka. Kolce do nosa mają w dziale "stal chirurgiczna"
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Zuber pisze:troche mi obrazek wcielo nie wiem czemu trudno tamten smok mi sie podobal a z tych co krzychu wstawil to ktorys z ostatnich 3 obrazkow
oni rysuja to co maja czy mozna im dac jakis? zawsze mi sie podobal ten smok z dlugimi wasami z dragonballa nawet widzialem jak jeden kolo mial na plecach takiego zajebisty
z całym szacunkiem ale tego tugryska moj znajomy tatuażysta wytatuował blisko 100 razy w samej Łodzi - najcześciej na barku.
Wzór tylko indywidualny - chyba że nie boisz sie spotkac kogoś i wyglądac jak kserokopia.
A tatuż dla mnie najfajniejsza sprawa od długiego czasu to taki moj kumpel. No ale 5 latek sie zastanawiałem
guli pisze:spróbuj tutaj http://sklep.kolczyki.pl/ bardzo pewna firma i duży wybór mają, na stronie jest telefon możesz zadzwonić i wypytać jakie duże są oczka. Kolce do nosa mają w dziale "stal chirurgiczna"
dzieki
dzieki

People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
z tym alkoholem to jest prawda,ale tylko do dwoch dni po.po zrobieniu trzeba przez jakis czas uwazac,bo robią sie strupki ktore czasem dosc mocno swedza.lepiej tego nie drapac bo dziarka nie wyjdzie taka ladniutka jak miala byc:)co do znudzenia sie-po pierwsze trzeba sie najpierw dobrze zastanowic co sie chce wytatuowac-w moim przypadku bylo to ogladniecie jakichs 30 000 wzorow-powaga-co moim zdaniem nie jest i tak jakąs ogromną liczbą,bo z tych kilkudziesieciu tysiecy podobalo mi sie moze z 5.po drugie jezeli wybierze sie odpowiednie miejsce jak np.plecy to raczej szybko sie nie przeje:)
bik79 pisze:moja dziewczyna ma tatuaż na krzyżu-średnich rozmiarów wzorek-bardzo mi się on podoba i nawet działa...hm podniecająco na mnie w trakcie co do jakiś przeciwskazań nie było niczego takiego. różne są opinie na ten temat-w zależności kto je wygłasza
Pewnie dlatego najlepiej zapytac kogoś kto taki tatuaż juz ma. Z drugiej jesdnak strony zalezy od konkretnej skory, bo przeciez tatuaz to cos obcego dla naszgeo ciala i ono sie roznie przed nim broni. Ja nie wie, ale chyba nie bede ozdabaic sie w ten sposob. Mysle jak to bedzie wygladac za kilkadziesiac lat. Za to planuje jeszcze w tym roku kolczyk w pepku
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
blah, 4/5 dziewczyn ma kolczyk w pepku.
swietny sklepik, znalazlam sobie fajne labrety na wymiane bo ja mam kuleczke zwyczajna ^^
guli pisze:spróbuj tutaj http://sklep.kolczyki.pl/ bardzo pewna firma i duży wybór mają, na stronie jest telefon możesz zadzwonić i wypytać jakie duże są oczka. Kolce do nosa mają w dziale "stal chirurgiczna"
swietny sklepik, znalazlam sobie fajne labrety na wymiane bo ja mam kuleczke zwyczajna ^^
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
- Sir Charles
- Weteran
Ja mam niewielki tatuaż na krzyżu, nie znudził mi się, fajnie wygląda
innym też się podoba, a mam go już jakieś 3-4 lata. Najważniejsze, żeby wiedzieć już co się chce mieć wytatułowane. Ja jak tylko weszłam do salonu to powiedziałam, ze szukam skorpionów (bałam się, że jeśli zobaczyłabym inne wzory to bym się mogła rozmyślić i potem mogłabym żałować). Facet zaczął mi wyciągać nawet atlasy zwierząt
A co do kolczyków w pępku, mi się podobają, ale mam wypukły pępek i nie mogę sobie niestety zrobić
A co do kolczyków w pępku, mi się podobają, ale mam wypukły pępek i nie mogę sobie niestety zrobić
Ja mam całkiem wklęsły, a brdzuch przez cały rok łądnie opalony, więc sądzę, że będzie to nieżle wyglądać
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...