włoski na rękach u kobiet
Moderator: modTeam
Ja nigdy nie golilam i jakos nie mam zmaiarru... uwazam to za glupote mozna sobie je pocinac czy cos innego w tym stylu ale nie golic...zreszta znam kilka dziewczyn ktore wlasnie tak postepuja ale co mi do tego... ich problem ale zbytnio ciekawie to nie wyglda zwlaszca u dziewczyn z ciemnymi wloskami ktore jak wiecie na pewno szybko odrastaja i pokazuja nieprzyjemne kropki, czasem drapia... okropnosc...
Miłość jest najbardziej dzwieczna ze wszystkich harmonii:)
Gosi pewnie chodzi o to, że goląc włosy sprawiamy, że są coraz mocniejsze- i w większości przypadków doprowadzamy do tego, że z jasnych, mało widocznych robią sie mocne i grube.Dzindzer pisze:a mogła bys mi o tych skutkach napisac
To tyle z teorii
Ja swoich nie golę- szczerze, to nawet o tym, nie myślałam- są tak jasne i słabe, że nawet ich nie widać (co dziwne, bo jestem brunetką). Gdybym miała jednak długie i ciemne to na pewno bym się ich pozbyła.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Moze i bardziej esetetycznie to wygląda, ale kazdy myśli po swojemu i robi to co mu sie podoba... Jednak po mojemu gdyby mój facet zobaczył ze gole sobie rece to wy mnie wysmiał i powiedział ze oszalałam. Niedługo założycie temat golenie włosków na piersiach albo na ramionach... :/:/ Ale to Wasza sprawa, i to Wy bedziecie miec nastepny problem jak lata Wam przybędą.
Carpe Diem
jaguar166 pisze:Niedługo założycie temat golenie włosków na piersiach albo na ramionach...
tam mi nie rosna
jaguar166 pisze:Jednak po mojemu gdyby mój facet zobaczył ze gole sobie rece to wy mnie wysmiał i powiedział ze oszalałam
mój na sczescie nie mówi, ze oszalałam jak robie cos co mi poprawia samopoczucie
Gosia... pisze:a mój mi zrywa plastry, jak go poproszę:)
ooo to widze, że masz gogos od najgorszej roboty
ja nie toleruje plastrów, za bardzo mnie bola
- pani_minister
- Administrator
jaguar166 pisze:Niedługo założycie temat golenie włosków na piersiach
Masz włoski na piersiach?
Rąk nie golę, włosków na nich praktycznie nie widać, pod światło dopiero dostrzegam jakiś puch. Co więcej - ostatnio po kilku zabiegach woskiem na nogach zauważyłam, że włoski tam też są słabe i niemal niewidoczne. Raz na tydzień dla świętego spokoju maszynką przejadę, ale chyba równie dobrze mogłabym sobie odpuścić.
jaguar166 pisze:ale czego mozna sie po Was kobiety spodziewać...
A Ty kim jestes, ze tak piszesz?
Jak sie komus wlosy na rekach nie podobaja, to sie goli, normalne, jak sie brwi nie podobaja to depiluja, albo wyrywaja wszystkie, normalne. I od tego jest forum, zeby zakladac takie tematy, z nadzieja na normalna pogaduche o tym.
jaguar166 pisze:Skoro zakładacie taki temat to niedługo i faceci zaczną golić sobie łapy...:
1) temat załozyła jedna osoba a nie tajemnicze blizej nieokreslone my
2) myslisz, ze ten temat ma taka siłe sprawcza, ze faceci sie zaczna masowo golic
3) widze, ze jakies kompleksy leczysz bo sie przyczepiłas
4)
jaguar166 pisze:W każdym razie szanuje Wasze sprawy i juz nie bede tego komentować ;]
więc co tu jeszcze robisz
ja również nie golę bo szczerze mówiąc nie mam czego wszyscy mnie się pytają czy golisz ręce, a ja śmiejąc się odpowiadam, że nie tak już mam słyszałam o tym, że im częściej goli się to później rosną włoski ciemniejsze i mocniejsze dlatego daję sobie spokój z tym...na nogach wsumie też mam spokój.. jedynie jak chce ubrać spódniczke, czy też latem gdy ubieram strój kąpielowy czy spodenki ot tak!
Człowiek jest stworzeniem miłości. Co zostało w miłości stworzone, może żyć tylko w miłości.
Bruno Groening
Bruno Groening
jaguar166 pisze:No i dobra bede komentować ponieważ dla mnie to chore ale to juz Wasza sprawa i koniec !!!!!!
I tak się robi aferę z niczego
Róża pisze:ja również nie golę bo szczerze mówiąc nie mam czego wszyscy mnie się pytają czy golisz ręce, a ja śmiejąc się odpowiadam, że nie tak już mam słyszałam o tym, że im częściej goli się to później rosną włoski ciemniejsze i mocniejsze dlatego daję sobie spokój z tym...na nogach wsumie też mam spokój.. jedynie jak chce ubrać spódniczke, czy też latem gdy ubieram strój kąpielowy czy spodenki ot tak!
Jak ja Ci zazdroszczę! Ja dla porównania, golę nogi codziennie, żeby mieć non stop gładkie
jaguar166 pisze:No i dobra bede komentować ponieważ dla mnie to chore ale to juz Wasza sprawa i koniec !!!!!!
a czy mozemy w spokoju chorować, cieszac sie naszym obłedem i obsesja antywłosowa
Gosia... pisze:olę nogi codziennie, żeby mieć non stop gładkie
gosia spróbuj moze depilatorem, albo u kosmetyczki woskiem
Ja Rózy tez zazdroszcze tych mizernych włosków na nogach, ja na dole nóg mam najciemniejsze
- ksiezycowka
- Weteran
Tez bym musiala. Jednak wystarczy ze wlosow nie widac - nie musza byc gladkie. Poza tym przy mojej skorze byloby to dla nich zabojstwo. Co drugi, goratrzeci dzien gole.Gosia... pisze:golę nogi codziennie, żeby mieć non stop gładkie
A na rekach mam rzadkie w sumie i mi nie przeszkadzaja - prawie ich nie widac.
Ja tez.Dzindzer pisze:ja na dole nóg mam najciemniejsze
Posiadam i są normalne w ogóle nie przeszkadzają mi ;DD
Moja przyjaciółka także posiada, ale od zawsze traktuje je woskiem, bo są czarne i dość okazałej długości. Resztę traktuje depilatorem. Ja kiedyś spróbowałam i po "zrobieniu" pół łydki miałam oczy pełne lez, także - dziękuję, postoję i pomacham jednorazówką
Moja przyjaciółka także posiada, ale od zawsze traktuje je woskiem, bo są czarne i dość okazałej długości. Resztę traktuje depilatorem. Ja kiedyś spróbowałam i po "zrobieniu" pół łydki miałam oczy pełne lez, także - dziękuję, postoję i pomacham jednorazówką
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
Gosia... pisze:Żeby włosy na nogach móc potraktować w.w. środkami trzeba je nieźle zapuścić.
na wosku sie nie znam, ale depilatorem mozna juz takie comaja o,5 milimetra, przynajmniej tak jest napisane w instrukcji
Mona pisze:Ja kiedyś spróbowałam i po "zrobieniu" pół łydki miałam oczy pełne lez,
ja dlatego zawsze sie bałam, bo bałam sie ze tez tak będe reagować. Ale na szczeście okazalam sie mniej wrazliwa na ból
Tylko okolic bikinie nie zniose. boleć to to tak bardzo nie boli, ale to takie okropne uczucie, że az mam mdłosci na sama mysl
Gosia... pisze:chyba 0,5 cm
te też, ale mi chodziło o pół milimetra. Nie znalazłam isntrukcji, ale masz tu jest opis a w nim napisane jakie najkrótsze.