klik!
Wygląda niepozornie, ale tłuszczyk pali nieźle

Powodzenia!

Moderator: modTeam
Ale slyszlam ze umiesnia brzuch i to mi sie nie podoba. Wole byc otyla niz miesnie nabrzuchu miec.tank girl pisze:Wygląda niepozornie, ale tłuszczyk pali nieźle
moon pisze:Ale slyszlam ze umiesnia brzuch i to mi sie nie podoba.
moon pisze:Co z kefirem, maslanka?Sa dobre na upaly, a lodow mi np nie mozna.
moon pisze:A co z kaszami wobec tego ?
Yasmine pisze:Kefir bardzo polecany, maslanka tak samo.
SuperYasmine pisze:Kasze maja zblizona wartośc energetyczna do ryzu, ale maja wiecej bialka, mniej weglowodanow, wiec sa jeszcze bardziej polecane![]()
Jest.Yasmine pisze:moon, ale nie rezygnuj z ziemniakow calkiem. Jest taka opinia,ze one bardzo tuczą, one tucza tylko w okreslonym sposobie przygotowania. Ziemiaki tucza w postaci chipsow, fytek, plackow, wtedy kiedy pieczemy je na oleju. Kiedy jemy gotowane lub grillowane ziemniaki to nie tuczą, a wprost przecwicznie. Maja duzo blonnika a w 100 gr znajduje sie tylko ok.100 kcal. A w takim ryzu np. az 350.
"Wbrew obiegowej opinii ziemniaki nie tuczą - 100 gram tego warzywa zawiera jedynie 90 kcal. Można je więc spożywać w dowolnych ilościach. Tym bardziej, że zawierają wiele witamin i niezbędnych dla zdrowia minerałów (głównie tuż pod skórką). Znajdziemy tu duże ilości witaminy A, E oraz C, niemal wszystkie witaminy z grupy B, a także białko, potas, wapń, magnez, żelazo, miedź, fosfor i siarkę. Wapń i potas neutralizują niekorzystne działanie soli kuchennej na nasz organizm. Magnez wzmacnia serce, dzięki niemu również lepiej znosimy stres. Ziemniaki działają moczopędnie i oczyszczają organizm ze szkodliwych substancji.
Nawet osoby stosujące dietę odchudzającą, powinny przynajmniej raz w tygodniu jeść upieczone w łupinach ziemniaki, które następnie macza się w jogurcie lub chudym twarogu i obficie posypuje siekanymi ziołami"
A po co je solic?lollirot pisze:tylko nadmiar soli.
Duz toto mi nie mowikknd pisze:bialko, tluszcz, weglowodany, kal
Kasza gryczana 12,6, 3,1 69,3 339
Kasza jaglana 10,5, 2,9 71,6 349
Kasza jęczmienna perłowa 6,9, 2,2 75 330
Kasza jęczmienna pęczak 8,4, 2 75,7 333
Kasza manna 8,7, 1,3 76,7 351
Ryż biały 6,7, 0,7 78,9 347
Ryż brązowy 7,1, 1,9 76,8 325
Zarysy tez sa ohydne. Brzuszek ma byc mieciutki i juz! Poz atym nie on jest nawiekszym problemem akurat.kknd pisze:Zawsze mozesz robic szostke, a jak stwierdzisz ze sa juz zarysy miesni to przestajesz.
te słodkie, smakowe? NIEmoon pisze:Mozna herbatki granulowane
ja piłammoon pisze:wody smakowe np Żywca cytrynowego
w bulioniemoon pisze: jak doprawic gotowanego kurczaka zeby nie byl taki mdly?
nie-juz lepiej kupić jakieś filety albo np pstrąga czy inną, ładnie doprawić i do piekarnikamoon pisze: mozna ryby z puszki?Bo one w wiekszosci sa w oleju....
unlucky_sink pisze:nie-juz lepiej kupić jakieś filety albo np pstrąga czy inną, ładnie doprawić i do piekarnika
moon pisze:Yasmine, potwierdzasz odpowiedzi Unlucky co do moich pytan?![]()
ja kupuje w tesco, realu, stokrotce, w rybnymmoon pisze:skad sie bierze ryby?
moon pisze:Jak mam sobie zrobici taka pieczona rybe np?
Wlasnie spojrzalam. Maslanka Milko naturalna ma 45 kcal w 100 ml. Opakowanie cale ma wiec 450kcal. Dla porwnania. Sok z pomaranczy Tymabarku ma 49 kcal na 100 ml.Yasmine pisze:Kefir bardzo polecany, maslanka tak samo. I to i to ma max. 2 % tluszczu i malo kalorii,
nie ufasz mimoon pisze:Yasmine, potwierdzasz odpowiedzi Unlucky co do moich pytan?
kefir oboru-54 kcal w 100g tłuszcz: 0,05g, maślanka łowicka-truskawkowa:61kcal w 100g: tłuszcz 1,5g-> ogólnie chodzi o wszystko co ma mniej niż 2 tłuszczu. tak np jogurty fruktis:0,1moon pisze:Wiec o jaka Ci Yas chodzi? Bo chyba nie o zwykla.
Nie chodzi, ze Ci nie ufam Unlucky. Chodzi o to ze to co mi dajecie tzn rady to za malo troche zeby osiagnac moj cel.unlucky_sink pisze:nie ufasz mija jak się zabierałam za dietę to przeczytałam z 5 książęk, żeby nie zrezygnować po 5 dniach i dojść do 53-52 kg <marzyciel> i już ńawet polubiłam nowy sposób odżywiania się
![]()
Na jaka zawartosc? Bo to jest malo owszem. Ale nie kiedy ktos pije 400 g kefiru czy tez 1 litr maslanki to niezbyt.Dzindzer pisze:Maslanka-36, kefir 37, jogurt naturalny 60
idąc twoim sposobem myślenia nie możesz pić wody smakowej, bo ona ma coś koło 30 kcal czyli 1,5 l to będzie 450moon pisze:No, ale ja plynow pije do 4l dziennie....I myslam ze tym sobie moze zastapie ta okropna niegazowana bezskamowa wode
Wlasnie spojrzalam. Maslanka Milko naturalna ma 45 kcal w 100 ml. Opakowanie cale ma wiec 450kcal. Dla porwnania. Sok z pomaranczy Tymabarku ma 49 kcal na 100 ml.
moon pisze:I myslam ze tym sobie moze zastapie ta okropna niegazowana bezskamowa wode
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 157 gości