Szóstka Weidera

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Stormy

Postautor: Stormy » 21 cze 2007, 17:35

ja slyszalam ze wystarczy 3 razy w tygodniu pozniej cwiczyc brzuszki...
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 21 cze 2007, 20:26

a ja, żeby powtarzać 6 tak z trzy razy w roku :)
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 cze 2007, 08:47

ja slyszalam ze wystarczy 3 razy w tygodniu pozniej cwiczyc brzuszki...

to by bylo fajne, ale ciekawa jestem jakie brzuszki i ile.

Mati_00 pisze:a ja, żeby powtarzać 6 tak z trzy razy w roku :)

ło matko, to prawie 5 miesiecy w roku :D.

No to tak jak obiecalam. Przed i po skonczeniu calej 6.
Załączniki
po.JPG
po.JPG (47.92 KiB) Przejrzano 5769 razy
przed.JPG
przed.JPG (48.64 KiB) Przejrzano 5767 razy
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 22 cze 2007, 12:27

ło matko, to prawie 5 miesiecy w roku :D .

chce się mieć ładny brzuszek - trzeba na niego zapracować <siłacz>

zacznij koksować xD
Stormy

Postautor: Stormy » 22 cze 2007, 13:58

Yasmine, o jaaaa, jak laaadnie
a ja musialam wczorajsza potorke dopuscic - mialam 2 egzaminy i jeszcze ostatni dzisiaj i nie dalam rady. zastanawiam sie jak ja jutro dam rade - dzis o 23 wyjezdzam na wesele, na miejscu bede o 7 rano, na 9 fryzjer - luuudzie - wariatkowo, mowie wam, pewnie mi sie nie bedzie chcialo nawet.... albo zasne
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 22 cze 2007, 14:04

Lilian rób na postojach xD
Awatar użytkownika
Lies
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lies » 22 cze 2007, 14:18

Yasmine pisze:No to tak jak obiecalam. Przed i po skonczeniu calej 6.

Świetnie! Gratuluję. Fajny brzuszek.
Na drugim zdjęciu nei masz majtek? HEHE! ;-)
Obrazek
"To Rockersi. Odziana w skórzane kurtki młodzież na grzmiących, brytyjskich, rzędowych "dwójkach".
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 cze 2007, 15:40

Yasmine, o jaaaa, jak laaadnie

dziekuje :D.

Lilian pisze:a ja musialam wczorajsza potorke dopuscic - mialam 2 egzaminy i jeszcze ostatni dzisiaj i nie dalam rady. zastanawiam sie jak ja jutro dam rade - dzis o 23 wyjezdzam na wesele, na miejscu bede o 7 rano, na 9 fryzjer - luuudzie - wariatkowo, mowie wam, pewnie mi sie nie bedzie chcialo nawet.... albo zasne

Ty nawet sobie nie zdajesz sprawy jaka ja uparta jestem. Uczylam sie do egzaminow nawet do 3 w nocy, a pozniej na upartego jechalam ledwo przytomna 6. Czasem to ledwo robilam, ledwo zylam, ale robilam ;).

Lies pisze:Świetnie! Gratuluję. Fajny brzuszek.
Na drugim zdjęciu nei masz majtek? HEHE! ;-)

Dziekuje :D. Majtki mam, ale niiiisko ;).
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 28 cze 2007, 09:42

Yasmine, fajny brzuszek :D

Ja jestem juz na 7 dniu. Od dzisiaj bedzie 8 powtorzen...
Caly czas sie obawiam ze cos zle robie, a to ze za krotko trzymam, a ze zle miesnie napinam... Coz - mam nadzieje ze wytrzymam do konca, albo zeby cos bylo widac niedlugo :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 cze 2007, 10:48

Marissa pisze:Yasmine, fajny brzuszek :D

dziekuje :). JA mam wrazenie, ze miesnie teraz dopiero w tych kilku dniach przerwy najbardziej mi sie rozrosly :?. Teraz robie sobie na silowni tak spokojnie, rozne rodzaje brzuszkow po 100 powtorzen kazde cwiczenie. Ale 6 jeszcze kiedys zrobie na pewno :).

Marissa pisze:Caly czas sie obawiam ze cos zle robie, a to ze za krotko trzymam, a ze zle miesnie napinam... Coz - mam nadzieje ze wytrzymam do konca, albo zeby cos bylo widac niedlugo :)

JA tez mialam takie wrazenie, ale to chyba normalne jest. Zobaczysz w koncu efekty i przestaniesz sie zamartwiac :).
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 28 cze 2007, 10:49

Yasmine pisze:rozne rodzaje brzuszkow po 100 powtorzen kazde cwiczenie.

To sa rozne rodzaje brzuszkow?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 cze 2007, 10:53

Marissa pisze:To sa rozne rodzaje brzuszkow?

No robie sobie na urzadzeniach, wchodze na takie cos co sie obkreca i 100 powtorzen, wchodze na laweczke prosta i 100 powtorzen, wchodze na laweczke co sie zgina nogi i 100 powtorzen i pozniej jeszcze takie brzuszki jak przedostatnie cwiczenie w 6 Weidera 100 powtorzen :>
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 28 cze 2007, 11:19

Yasmine pisze:No robie sobie na urzadzeniach, wchodze na takie cos co sie obkreca i 100 powtorzen, wchodze na laweczke prosta i 100 powtorzen, wchodze na laweczke co sie zgina nogi i 100 powtorzen i pozniej jeszcze takie brzuszki jak przedostatnie cwiczenie w 6 Weidera 100 powtorzen :>

<boje_sie> I Ty to wytrzymujesz ?? Niezle :D
Zazdrosze kondycji ;)
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 28 cze 2007, 15:18

Yasmine pisze:
Marissa pisze:Yasmine, fajny brzuszek :D

dziekuje :). JA mam wrazenie, ze miesnie teraz dopiero w tych kilku dniach przerwy najbardziej mi sie rozrosly :?. Teraz robie sobie na silowni tak spokojnie, rozne rodzaje brzuszkow po 100 powtorzen kazde cwiczenie. Ale 6 jeszcze kiedys zrobie na pewno :).

Bo miesnie rosna podczas odpoczynku, nie pracy.
Yasmine- wg mnie powinnas na 2-3 tygi odpuscic cwiczenia na brzuch. Nie ma sensu ich katowac, a im wiecej odpoczynku po A6W tym lepsze efekty.
Awatar użytkownika
motylek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: motylek » 28 cze 2007, 22:20

Wujo Macias pisze:Bo miesnie rosna podczas odpoczynku, nie pracy.

Dlaczego tak sie dzieje??
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 28 cze 2007, 23:18

motylek pisze:

Dlaczego tak sie dzieje??

Bardzo z grubsza- podczas pracy struktura miesnia zostaje "uszkodzona" i rekonstruuje sie podczas odpoczynku. Wtedy wlasnie rosnie miesien.
Wiem, ze dyletancko ale nie pamietam fachowego slownictwa w tym momencie
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 cze 2007, 00:12

Marissa pisze:<boje_sie> I Ty to wytrzymujesz ?? Niezle :D
Zazdrosze kondycji ;)

No i do tego brzucha nie czuje, tylko np. nogi albo szyje :|.

Yasmine- wg mnie powinnas na 2-3 tygi odpuscic cwiczenia na brzuch. Nie ma sensu ich katowac, a im wiecej odpoczynku po A6W tym lepsze efekty.

Ja wiem, ale 2 - 3 tygodnie, ja mam paniczny strach, ze obrosne w tluszcz :>.
Narazie sobie zrobie tydzien przerwy od brzucha, zobacze co pozniej.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 29 cze 2007, 02:59

ale w czym problem? biegi, fitness,rower,basen- czyli jakiekolwiek areoby i powinno byc ok
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 cze 2007, 13:36

ale w czym problem? biegi, fitness,rower,basen- czyli jakiekolwiek areoby i powinno byc ok

No wszystko to robie, ale mimo to, mam taki głupi strach,ze jak nie ćwiczę konkretnie mięśni brzucha to sie tłuszcz odkłada <pijak>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 29 cze 2007, 15:15

Mięśnie brzucha ze wzg. na specyficzną budowę są nie do zarżnięcia ;) Jeśli potrafi się ćwiczyć. A6W to takie ćwiczenia.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
madzix:)
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: madzix:) » 04 lip 2007, 21:23

ja od dziś zaczynam robić Aeorobiczną''6'' Weidera zachęciłam sie efektami Yasmine:D i mam motywacje bo mój brzuszek jest otoczony fałdkami tylko mam obawy ze nie dam rady mam małą sprawnośc fizyczną z powodu choroby nerek od szkoły podstawowej mam zwolnienie stałe z w-fu ale cóż może akurat dam rade :)
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 lip 2007, 15:02

Mysle ze tez sie przylacze. Obejrzalam z ciekawosci te cwiczenia co trzeba robic i jestem zdzwiona. Efekty sa takie jakby sie te miesnie katowalo niemal, a cwiczenia proste. :|

Mam wiec pytanie czy trzeb aod 1 dnia zacynac czy mozna od 7 od razu? :>
No i drugie. Jesli zaczne od 1 normalnie to poza tym moge sobie jeszcze brzuszkow porobic, bo toto to malo jest no? W sensie czy to nie zaszkodzi przy a6w?
No i ostatnie bo nigdy nie pamietam - jak se przy brzuszkach oddycha? Wdech jak w dol, wydech jak w gore?
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2007, 15:14

Panie z faldami na brzuchu moga sobie szostke darowac - to nie dziala na grubaski . Szostka jest dla kogos, kto juz ma widoczne efekty w pracy nad soba. Niepotrzebne jest katowanie sie . Jak ktos ma tluszcz wokol brzucha to warto uwazac na proste wegle w ciagu dnia i cwiczyc np roznego rodzaju brzuszki i spiecia . I tez odrodzam katowanie sie aerobami. Cwiczonka z hantlami i inne na rzezbe, pomoga skutecznie w redukcji - wiem po sobie. Spala sie glownie i przede wszystkim ten tluszcz najblizej miesni - zatem co ma rzezbic osoba , ktora ma kilka centymetrow fetu wokol miesni ? Nie odradzam nikomu , tylko sugeruje. Wiem, bo sprawdzilam. Ci ktorzy mowia ze szostka dziala, to nie grubaski. Na grubasy dziala dieta+aeroby+cwiczenia silowe.
Panie , ktore pracuja nad sylwetka, odsylam do tematu moon , gdzie zapodalam kilka cwiczen. Gwarantuje ze mozna sie zmeczyc , a prace miesni mozna wyraznie poczuc nastepnego dnia. Ale po kilku takich dniach z cwiczeniami, da sie juz wstac normalnie z lozka <aniolek>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 lip 2007, 15:19

Wstreciucha pisze:Panie , ktore pracuja nad sylwetka, odsylam do tematu moon , gdzie zapodalam kilka cwiczen. Gwarantuje ze mozna sie zmeczyc , a prace miesni mozna wyraznie poczuc nastepnego dnia. Ale po kilku takich dniach z cwiczeniami, da sie juz wstac normalnie z lozka
No wlasnie ja nie bylam zmeczona. Pewnie cos zle robilam :/ Zmodyfikowalam wiec troszke woja cwiczenia - z niektorych zrezygnowalam, niektore robie w wiekszych seriach, niektore dorzucilam z fitnessu.
A teraz mimo ze brzuszki robie przeciez codziennie mam wrazenie ze tluszczyk mi sie tylko przemieszcza :/ Trochezrzucilam w cm wiec stad to a6w bym chyba mogla zaczac. Opocz tgo inne cwiczenia nadal aktualne. To mialo byc zamiast brzuszkow tylko :D

[ Dodano: 2007-07-06, 15:20 ]
No tez nie do konca mialam robic, bo nie chce miesni miec nie wiem jakich.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2007, 15:36

moon, porzuc swoje obsesje na temat miesni - nie wyrzezbisz sie jak muskularna baba. Zeby zrobic porzadne miesnie, te kobity cwicza latami , a do tego maja czesto predyspozycje. Ja tez nie lubie bardzo widocznych miesni , bo uwazam to za mniej kobiece, niz kraglosci tu i tam. Ale tluszcz mnie dobija i walcze z nim, tyle ze nie szostka weidera. Co do Twoich efektow, to trudno mi powiedziec, nie wiem jak dlugo cwiczysz i ile masz do spalenia ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 lip 2007, 16:04

Wstreciucha pisze:Zeby zrobic porzadne miesnie, te kobity cwicza latami , a do tego maja czesto

Kiedyś sie katowałam ćwiczeniami na brzuch i nic. A po A6W widać mi mięśnie i spaliły mi sie cale boczki i straciłam dużo cm w pasie. Wstrętna jak to wytłumaczyć :>. Żadne ćwiczenia na mnie tak nie działały ;>. I jestem tak zachwycona,ze będę jeszcze na pewno 6 kiedyś robić :).
Myślę, ze powinno sie najpierw zrobić i zobaczyć rezultaty, a później ewentualnie negować :>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2007, 16:12

Zdaje sie Yas, ze sztostka nie jest czyms, co zaczelas tak od czapy. Mialas juz swoj poczatek jesli chodzi o cwiczenia.Raczej Ty mi odpowiedz : skad masz pewnosc , ze gdybys jej nie zastosowala, a robilabys inne cwiczenia (jakiekolwiek na miesnie brzucha i nieszczesne boczki) - to efekt nie bylby taki sam ?
Yasmine pisze:Myślę, ze powinno sie najpierw zrobić i zobaczyć rezultaty, a później ewentualnie negować :>

No przeciez napisalam , ze zrobilam - dlatego neguje. POza tym , to nie tylko moja opinia.
Pamietaj , ze mowie o brzuchu zatluszczonym - na takim brzuchu nie wyhodujesz szesciopaka po zrobieniu szostki. Oczywiscie wszystko zalezy od bf, ale o tym juz pisalam.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 lip 2007, 16:14

Wstreciucha pisze:Pamietaj , ze mowie o brzuchu zatluszczonym - na takim brzuchu nie wyhodujesz szesciopaka po zrobieniu szostki. Oczywiscie wszystko zalezy od bf, ale o tym juz pisalam.

Ja mialam zatluszczony, oczywiscie nie jakis miesien piwny, ale zero miesna na brzucu i opona na dole.

Wstreciucha pisze:Raczej Ty mi odpowiedz : skad masz pewnosc , ze gdybys jej nie zastosowala, a robilabys inne cwiczenia (jakiekolwiek na miesnie brzucha i nieszczesne boczki) - to efekt nie bylby taki sam ?

Bo dwa lata temu sie odchudzalam i robilam wiele cwiczen na brzuch, katowalam sie wiele miesiecy jak glupia i nie mialam nawet w polowie tak fajnego brzucha :D.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2007, 16:16

Yasmine pisze:Bo dwa lata temu sie odchudzalam i robilam wiele cwiczen na brzuch, katowalam sie wiele miesiecy jak glupia i nie mialam nawet w polowie tak fajnego brzucha :D .

Wiec moze problem tkwil w diecie, a nie cwiczeniach. Tak czy kwak, jw.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 lip 2007, 16:18

Wstreciucha pisze:Wiec moze problem tkwil w diecie, a nie cwiczeniach. Tak czy kwak, jw.

Nie, bo odżywiałam sie tak samo. Tez dużo schudłam, ale brzucha idealnego nigdy wypracować nie umiałam :).
Ja tam będę ludzi namawiać do 6, bo to najlepsze ćwiczenia na brzuch jakie znam, możesz sądzić oczywiście inaczej ;).

Wróć do „Zdrowie i uroda”