Szóstka Weidera
Moderator: modTeam
ja slyszalam ze wystarczy 3 razy w tygodniu pozniej cwiczyc brzuszki...
to by bylo fajne, ale ciekawa jestem jakie brzuszki i ile.
Mati_00 pisze:a ja, żeby powtarzać 6 tak z trzy razy w roku
ło matko, to prawie 5 miesiecy w roku
No to tak jak obiecalam. Przed i po skonczeniu calej 6.
- Załączniki
-
- po.JPG (47.92 KiB) Przejrzano 5769 razy
-
- przed.JPG (48.64 KiB) Przejrzano 5767 razy
Yasmine, o jaaaa, jak laaadnie
a ja musialam wczorajsza potorke dopuscic - mialam 2 egzaminy i jeszcze ostatni dzisiaj i nie dalam rady. zastanawiam sie jak ja jutro dam rade - dzis o 23 wyjezdzam na wesele, na miejscu bede o 7 rano, na 9 fryzjer - luuudzie - wariatkowo, mowie wam, pewnie mi sie nie bedzie chcialo nawet.... albo zasne
a ja musialam wczorajsza potorke dopuscic - mialam 2 egzaminy i jeszcze ostatni dzisiaj i nie dalam rady. zastanawiam sie jak ja jutro dam rade - dzis o 23 wyjezdzam na wesele, na miejscu bede o 7 rano, na 9 fryzjer - luuudzie - wariatkowo, mowie wam, pewnie mi sie nie bedzie chcialo nawet.... albo zasne
Yasmine, o jaaaa, jak laaadnie
dziekuje
Lilian pisze:a ja musialam wczorajsza potorke dopuscic - mialam 2 egzaminy i jeszcze ostatni dzisiaj i nie dalam rady. zastanawiam sie jak ja jutro dam rade - dzis o 23 wyjezdzam na wesele, na miejscu bede o 7 rano, na 9 fryzjer - luuudzie - wariatkowo, mowie wam, pewnie mi sie nie bedzie chcialo nawet.... albo zasne
Ty nawet sobie nie zdajesz sprawy jaka ja uparta jestem. Uczylam sie do egzaminow nawet do 3 w nocy, a pozniej na upartego jechalam ledwo przytomna 6. Czasem to ledwo robilam, ledwo zylam, ale robilam

Lies pisze:Świetnie! Gratuluję. Fajny brzuszek.
Na drugim zdjęciu nei masz majtek? HEHE! ;-)
Dziekuje

Marissa pisze:Yasmine, fajny brzuszek![]()
dziekuje

Marissa pisze:Caly czas sie obawiam ze cos zle robie, a to ze za krotko trzymam, a ze zle miesnie napinam... Coz - mam nadzieje ze wytrzymam do konca, albo zeby cos bylo widac niedlugo
JA tez mialam takie wrazenie, ale to chyba normalne jest. Zobaczysz w koncu efekty i przestaniesz sie zamartwiac
Marissa pisze:To sa rozne rodzaje brzuszkow?
No robie sobie na urzadzeniach, wchodze na takie cos co sie obkreca i 100 powtorzen, wchodze na laweczke prosta i 100 powtorzen, wchodze na laweczke co sie zgina nogi i 100 powtorzen i pozniej jeszcze takie brzuszki jak przedostatnie cwiczenie w 6 Weidera 100 powtorzen
Yasmine pisze:No robie sobie na urzadzeniach, wchodze na takie cos co sie obkreca i 100 powtorzen, wchodze na laweczke prosta i 100 powtorzen, wchodze na laweczke co sie zgina nogi i 100 powtorzen i pozniej jeszcze takie brzuszki jak przedostatnie cwiczenie w 6 Weidera 100 powtorzen![]()
<boje_sie> I Ty to wytrzymujesz
Zazdrosze kondycji

- Wujo Macias
- Maniak
Yasmine pisze:Marissa pisze:Yasmine, fajny brzuszek![]()
dziekuje. JA mam wrazenie, ze miesnie teraz dopiero w tych kilku dniach przerwy najbardziej mi sie rozrosly
. Teraz robie sobie na silowni tak spokojnie, rozne rodzaje brzuszkow po 100 powtorzen kazde cwiczenie. Ale 6 jeszcze kiedys zrobie na pewno
.
Bo miesnie rosna podczas odpoczynku, nie pracy.
Yasmine- wg mnie powinnas na 2-3 tygi odpuscic cwiczenia na brzuch. Nie ma sensu ich katowac, a im wiecej odpoczynku po A6W tym lepsze efekty.
- Wujo Macias
- Maniak
motylek pisze:Wujo Macias pisze:Bo miesnie rosna podczas odpoczynku, nie pracy.
Dlaczego tak sie dzieje??
Bardzo z grubsza- podczas pracy struktura miesnia zostaje "uszkodzona" i rekonstruuje sie podczas odpoczynku. Wtedy wlasnie rosnie miesien.
Wiem, ze dyletancko ale nie pamietam fachowego slownictwa w tym momencie
Marissa pisze:<boje_sie> I Ty to wytrzymujeszNiezle
Zazdrosze kondycji
No i do tego brzucha nie czuje, tylko np. nogi albo szyje

Wujo Macias pisze:Bo miesnie rosna podczas odpoczynku, nie pracy.
Yasmine- wg mnie powinnas na 2-3 tygi odpuscic cwiczenia na brzuch. Nie ma sensu ich katowac, a im wiecej odpoczynku po A6W tym lepsze efekty.
Ja wiem, ale 2 - 3 tygodnie, ja mam paniczny strach, ze obrosne w tluszcz
Narazie sobie zrobie tydzien przerwy od brzucha, zobacze co pozniej.
- Wujo Macias
- Maniak
ja od dziś zaczynam robić Aeorobiczną''6'' Weidera zachęciłam sie efektami Yasmine:D i mam motywacje bo mój brzuszek jest otoczony fałdkami tylko mam obawy ze nie dam rady mam małą sprawnośc fizyczną z powodu choroby nerek od szkoły podstawowej mam zwolnienie stałe z w-fu ale cóż może akurat dam rade 
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
- ksiezycowka
- Weteran
Mysle ze tez sie przylacze. Obejrzalam z ciekawosci te cwiczenia co trzeba robic i jestem zdzwiona. Efekty sa takie jakby sie te miesnie katowalo niemal, a cwiczenia proste.
Mam wiec pytanie czy trzeb aod 1 dnia zacynac czy mozna od 7 od razu?
No i drugie. Jesli zaczne od 1 normalnie to poza tym moge sobie jeszcze brzuszkow porobic, bo toto to malo jest no? W sensie czy to nie zaszkodzi przy a6w?
No i ostatnie bo nigdy nie pamietam - jak se przy brzuszkach oddycha? Wdech jak w dol, wydech jak w gore?

Mam wiec pytanie czy trzeb aod 1 dnia zacynac czy mozna od 7 od razu?
No i drugie. Jesli zaczne od 1 normalnie to poza tym moge sobie jeszcze brzuszkow porobic, bo toto to malo jest no? W sensie czy to nie zaszkodzi przy a6w?
No i ostatnie bo nigdy nie pamietam - jak se przy brzuszkach oddycha? Wdech jak w dol, wydech jak w gore?
- Wstreciucha
- Weteran
Panie z faldami na brzuchu moga sobie szostke darowac - to nie dziala na grubaski . Szostka jest dla kogos, kto juz ma widoczne efekty w pracy nad soba. Niepotrzebne jest katowanie sie . Jak ktos ma tluszcz wokol brzucha to warto uwazac na proste wegle w ciagu dnia i cwiczyc np roznego rodzaju brzuszki i spiecia . I tez odrodzam katowanie sie aerobami. Cwiczonka z hantlami i inne na rzezbe, pomoga skutecznie w redukcji - wiem po sobie. Spala sie glownie i przede wszystkim ten tluszcz najblizej miesni - zatem co ma rzezbic osoba , ktora ma kilka centymetrow fetu wokol miesni ? Nie odradzam nikomu , tylko sugeruje. Wiem, bo sprawdzilam. Ci ktorzy mowia ze szostka dziala, to nie grubaski. Na grubasy dziala dieta+aeroby+cwiczenia silowe.
Panie , ktore pracuja nad sylwetka, odsylam do tematu moon , gdzie zapodalam kilka cwiczen. Gwarantuje ze mozna sie zmeczyc , a prace miesni mozna wyraznie poczuc nastepnego dnia. Ale po kilku takich dniach z cwiczeniami, da sie juz wstac normalnie z lozka
Panie , ktore pracuja nad sylwetka, odsylam do tematu moon , gdzie zapodalam kilka cwiczen. Gwarantuje ze mozna sie zmeczyc , a prace miesni mozna wyraznie poczuc nastepnego dnia. Ale po kilku takich dniach z cwiczeniami, da sie juz wstac normalnie z lozka

Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- ksiezycowka
- Weteran
No wlasnie ja nie bylam zmeczona. Pewnie cos zle robilamWstreciucha pisze:Panie , ktore pracuja nad sylwetka, odsylam do tematu moon , gdzie zapodalam kilka cwiczen. Gwarantuje ze mozna sie zmeczyc , a prace miesni mozna wyraznie poczuc nastepnego dnia. Ale po kilku takich dniach z cwiczeniami, da sie juz wstac normalnie z lozka
A teraz mimo ze brzuszki robie przeciez codziennie mam wrazenie ze tluszczyk mi sie tylko przemieszcza
[ Dodano: 2007-07-06, 15:20 ]
No tez nie do konca mialam robic, bo nie chce miesni miec nie wiem jakich.
- Wstreciucha
- Weteran
moon, porzuc swoje obsesje na temat miesni - nie wyrzezbisz sie jak muskularna baba. Zeby zrobic porzadne miesnie, te kobity cwicza latami , a do tego maja czesto predyspozycje. Ja tez nie lubie bardzo widocznych miesni , bo uwazam to za mniej kobiece, niz kraglosci tu i tam. Ale tluszcz mnie dobija i walcze z nim, tyle ze nie szostka weidera. Co do Twoich efektow, to trudno mi powiedziec, nie wiem jak dlugo cwiczysz i ile masz do spalenia 

Wstreciucha pisze:Zeby zrobic porzadne miesnie, te kobity cwicza latami , a do tego maja czesto
Kiedyś sie katowałam ćwiczeniami na brzuch i nic. A po A6W widać mi mięśnie i spaliły mi sie cale boczki i straciłam dużo cm w pasie. Wstrętna jak to wytłumaczyć
Myślę, ze powinno sie najpierw zrobić i zobaczyć rezultaty, a później ewentualnie negować
- Wstreciucha
- Weteran
Zdaje sie Yas, ze sztostka nie jest czyms, co zaczelas tak od czapy. Mialas juz swoj poczatek jesli chodzi o cwiczenia.Raczej Ty mi odpowiedz : skad masz pewnosc , ze gdybys jej nie zastosowala, a robilabys inne cwiczenia (jakiekolwiek na miesnie brzucha i nieszczesne boczki) - to efekt nie bylby taki sam ?
No przeciez napisalam , ze zrobilam - dlatego neguje. POza tym , to nie tylko moja opinia.
Pamietaj , ze mowie o brzuchu zatluszczonym - na takim brzuchu nie wyhodujesz szesciopaka po zrobieniu szostki. Oczywiscie wszystko zalezy od bf, ale o tym juz pisalam.
Yasmine pisze:Myślę, ze powinno sie najpierw zrobić i zobaczyć rezultaty, a później ewentualnie negować
No przeciez napisalam , ze zrobilam - dlatego neguje. POza tym , to nie tylko moja opinia.
Pamietaj , ze mowie o brzuchu zatluszczonym - na takim brzuchu nie wyhodujesz szesciopaka po zrobieniu szostki. Oczywiscie wszystko zalezy od bf, ale o tym juz pisalam.
Wstreciucha pisze:Pamietaj , ze mowie o brzuchu zatluszczonym - na takim brzuchu nie wyhodujesz szesciopaka po zrobieniu szostki. Oczywiscie wszystko zalezy od bf, ale o tym juz pisalam.
Ja mialam zatluszczony, oczywiscie nie jakis miesien piwny, ale zero miesna na brzucu i opona na dole.
Wstreciucha pisze:Raczej Ty mi odpowiedz : skad masz pewnosc , ze gdybys jej nie zastosowala, a robilabys inne cwiczenia (jakiekolwiek na miesnie brzucha i nieszczesne boczki) - to efekt nie bylby taki sam ?
Bo dwa lata temu sie odchudzalam i robilam wiele cwiczen na brzuch, katowalam sie wiele miesiecy jak glupia i nie mialam nawet w polowie tak fajnego brzucha
- Wstreciucha
- Weteran
Yasmine pisze:Bo dwa lata temu sie odchudzalam i robilam wiele cwiczen na brzuch, katowalam sie wiele miesiecy jak glupia i nie mialam nawet w polowie tak fajnego brzucha.
Wiec moze problem tkwil w diecie, a nie cwiczeniach. Tak czy kwak, jw.
Wstreciucha pisze:Wiec moze problem tkwil w diecie, a nie cwiczeniach. Tak czy kwak, jw.
Nie, bo odżywiałam sie tak samo. Tez dużo schudłam, ale brzucha idealnego nigdy wypracować nie umiałam
Ja tam będę ludzi namawiać do 6, bo to najlepsze ćwiczenia na brzuch jakie znam, możesz sądzić oczywiście inaczej