Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 05 kwie 2006, 16:48

Hi hi hi tak apropos rzęs - kiedyś dowiedziałam się że przycinanie końcówek powoduje ich szybsze odrastanie,. Racja tylko że niektóre rosły szybciej a niektóre wolniej. musze znowu je podciąc.
Ja podcielam na samym poczatku podstawowki - to chyba jedna z najglupszych rzeczy, jakie w dziecinstwie zrobilam :D Nie polecam, to wcale tak nie dziala jak piszesz Paula...

Mia pisze:L'Extreme?

A tego nie uzywalam. Dobre? :]
Ogolnie jesli Lancome to Flextencils, ew. Extravagant Heleny.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 05 kwie 2006, 20:26

sophie pisze:A tego nie uzywalam. Dobre? :]

jak dla mnie najlepszy Lancome :) tylko cena w Sephorze odstrasza, musze poprosic kolezanke zeby mi z Francji przywiozla znow :)
Paula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Paula » 05 kwie 2006, 22:20

Ale ja własnie tez to robiłam w podstawówce i wcale nie chwale tego zabiegu a wręcz przeciwnie- piszę ,że jedne rzęsy są długie inne krótkie= nie równe.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 05 kwie 2006, 23:51

nie chwalisz ale napisalas ze musisz je znow podciac - to sie zdecyduj
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 06 kwie 2006, 17:51

Mia pisze:jak dla mnie najlepszy Lancome :) tylko cena w Sephorze odstrasza

No ja, jak zwykle, na lotnisku kupie :] Mam nadzieje, ze beda mieli. Ale jak nie tu, to w drodze powrotnej...
Ciekawa jestem, czy bedzie lepsze od Flextencils :]
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 kwie 2006, 01:25

sophie pisze:Ciekawa jestem, czy bedzie lepsze od Flextencils :]

Wyprobuj :) w wusmie to i tak od idywidualnych preferencji, stanu rzes i wielu inncyh aspektow zalezy ale ja polecam :)

ech czy ja juz keidys prosilam zeby mi ktos podrzucil dobry krem nawilzajacy? cera sucha i wrazliwa, z filtrami oczywiscie... tyle juz wyprobowalam i w kazdym mi cos nie pasi :/ ma ktoras jakis wyprobowany do tej cery i podobnego wieku :P?
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 kwie 2006, 01:41

Ja najczesciej uzywam Vichy Oligo 25 (zielone). Najlepszy jak dla mnie. A probowalam juz naprawde wielu.
Choc ostatnio wpadla mi w rece probka Estee Lauder Hydra Complete - i musze przyznac, ze tez jest niezly. Co prawda probka dla skory normalne/mieszanej, ale i tak mi pasuje :] Tylko cena mniej :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 kwie 2006, 02:17

Mia pisze:ech czy ja juz keidys prosilam zeby mi ktos podrzucil dobry krem nawilzajacy?
Ja jak zawsze przy swoim brzoskiwniowym z Naturals obstaje. nie ma dla mnie lepszego do twarzy :D
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 kwie 2006, 10:55

sophie pisze:Ja najczesciej uzywam Vichy Oligo 25 (zielone).

wlasnie wzielam sobie katalog Vichy i chcialam tez wybrac jakis krem z aptecznych, chyba poprosze o probki Oligo25, Neutrologie i Thermal Fix - choc ten chyba byl dla mnie za ciezki.
Sophie ten Oligo25 ma filtry?

moon pisze:Ja jak zawsze przy swoim brzoskiwniowym z Naturals obstaje. nie ma dla mnie lepszego do twarzy :D

tylko ze ja juz nastolatka nie jestem :P ladny zapach mi w kremie nie wystarczy a wiecej plusow ten krem nie ma :P pamietam jak na szkoleniu kosmetycznymz Avonu prowadzaca kosmetyczka powiedziala ze ta seria niebieska (tam sa balsamy ujedrniajacy i chyba z owsem, kremy do twarzy i maseczki) i wieksza czesc naturals to kosmetyki dla mlodziezy do 14 lat :P
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 kwie 2006, 13:39

Czyli moge sie cieszyc i nie tylko ja zreszta bo i moje znajome starsze od CIebioe ze mamy mloda skore skoro ten trem swietnie nawilza chroni skore przed zimnem i goracem :D
Grace

Postautor: Grace » 07 kwie 2006, 14:53

Szczerze -wydaje mi sie ze lepiej "odmladzac" sobie skore stosujac kremy dla mlodszych niz dla straszych :/ nie zamiekrzam nawet w wieku 23 lat stosowac kremow do zmarszczek
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 07 kwie 2006, 19:11

a ja uzywam tylko Nivea i starczy :). Nawilza i czuje sie mlodo :D.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 kwie 2006, 20:28

moon pisze:Czyli moge sie cieszyc i nie tylko ja zreszta bo i moje znajome starsze od CIebioe ze mamy mloda skore skoro ten trem swietnie nawilza chroni skore przed zimnem i goracem :D

hehe albo ubolewac nad stanem swojej wiedzy nt pielegnacji twarzy :P

Gosia... pisze:Szczerze -wydaje mi sie ze lepiej "odmladzac" sobie skore stosujac kremy dla mlodszych niz dla straszych :/ nie zamiekrzam nawet w wieku 23 lat stosowac kremow do zmarszczek

hehe ciekawa teoria ;) tak sobie na pewno nie odmlodzisz skory :P nie chodzi o uzywanie kremow dla mlodszych czy starszych, chodzi o uzywanie dobrych kremow ktore chronia przed promieniami UVA i UVB ;) i wg potrzeb cery nawilzaja, matuja czy zwalcza niedoskonalosci. Nie wyobrazam sobie nakladanie na twarz czegos co nie ma odpowiedniego filtra bo krem nie ma tylko ladnie pachniec i dobrze sie wchlaniac :P
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 kwie 2006, 21:01

Mia pisze:albo ubolewac nad stanem swojej wiedzy nt pielegnacji twarzy
albo cieszyć sie ż eposiadm inna bardziej wartosciowa niz takie babskie pierdoły zaśmiecajace móżg
Mia pisze:wg potrzeb cery nawilzaja, matuja czy zwalcza niedoskonalosci.
:D Czyli jak dla mnie Avon :D
Grace

Postautor: Grace » 07 kwie 2006, 21:08

Mia - zycze Ci zebys miala taka cere jak moja mama =-oczywiscie w jej wieku, a uzywala zwyklych, nieudziwnionych kremow do twarzy.
moon pisze:Mia napisał/a:
albo ubolewac nad stanem swojej wiedzy nt pielegnacji twarzy
albo cieszyć sie ż eposiadm inna bardziej wartosciowa niz takie babskie pierdoły zaśmiecajace móżg

Dokladnie. Ale skoro Mia woli faszerowac swoja skore filtrami itd -ok niech bedzie ze sie nie znamy.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 kwie 2006, 21:13

pogadamy po 50 ;)

Gosia... pisze:Dokladnie. Ale skoro Mia woli faszerowac swoja skore filtrami itd -ok niech bedzie ze sie nie znamy.

faszerowac ;) poczytaj sobie najpierw o czyms o czym nie masz pojecia a pozniej sie wypowiadaj ok? i o moja cere sie nie martw - nie mam zadnych problemow :)

nie bede sie klocic, kazdy uzywa czego chce, ale jak pytam o porade to jak chcecie napisac ze Avon jest najlepszy to mozecie sobie podarowac :P
Grace

Postautor: Grace » 07 kwie 2006, 21:19

Mia pisze:Avon jest najlepszy

a podasz mi kosmetyk najlepszy ? ktoray bedzie pasowal kazdej? podasz mi najladniejszy kolor? najbardziej idealna liczbe? NIE bo ludzie sa rozni.
Osobiscie Avonu nie lubie, ale wierze, ze ich kosmetyki moga byc rewelacyjne dla kogos innego. Nie warto sie zamykac na siebie tylko ;)
Mia pisze: poczytaj sobie najpierw o czyms o czym nie masz pojecia a pozniej sie wypowiadaj ok? i o moja cere sie nie martw - nie mam zadnych problemow

mhm ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 kwie 2006, 21:23

Mia pisze:Avon jest najlepszy
Nie jest. Ale ich krem do buzi dla mnie jest najleposzy. :]
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 kwie 2006, 21:24

Gosia... pisze:a podasz mi kosmetyk najlepszy ? ktoray bedzie pasowal kazdej? podasz mi najladniejszy kolor? najbardziej idealna liczbe? NIE bo ludzie sa rozni.

ale ja wyraznie napisalam ze prosze ze szukam kremu dla siebie i zeby poradizl mi ktos w podobnym wieku i o podobnej cerze. to nie byla dyskusja o tym ktory kosmetyk jest najlepszy.

mhm ;)

ciesze sie :) bo filtrami nie mozna sie faszerowac to nawet smiesznie brzmi :P nie slyszalas nigdy ze chronia przed promieniami slonecznymi na przyklad? :)

aa wlasnie sobie przypomnialam ze moge polecic do skory suchej i wrazliwej peeling enzymatyczny Alcina - jest w formie proszku, niesamowicie wydajny bo na jedna aplikacje zuzywa sie wielkosc porownywalna do 10groszowej monety i miesza z woda. Jest bardzo delikatny a przy tym bardzo gleboko oczyszczajacy - jak ktos ma salon niedalaleko polecam wpasc i poprosic o probke - starcza na ok 5 razy :)
Grace

Postautor: Grace » 07 kwie 2006, 21:29

Na moje "mhm" prowadzisz dalej dyskusje ? bo ja przez to "mhm" zaprezentowalamm dokladnie to co chcialam powiedziec :) To tak jak dyskusja ze mydlo nadaje sie do mycia rak TYLKO, ale niewazne ;)

Swoja droga - te perfumy GG z Oriflame za mocne i za trwale sa jak dla mnie, nie polecam za bardzo :/ Juz je pamietasz Mia ? nie bardzo mi pasuja :(
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 kwie 2006, 21:41

Gosia... pisze:Juz je pamietasz Mia ? nie bardzo mi pasuja :(

tak pamietam, taka zlota butelka, mama je kiedys miala, faktycznie ciezki zapach

wrr wzielam ulotke o kremach Vichy ale opisane jest dzialanie ale nigdzie nie ma skladu podanego :/ wiem ze Vichy ma tez serie samych flitrow Capital Soleil i gleboko sie zastanawiam czy nie poprobowac sobie tej serii lub Avene czy Biodermy. Sczerze mowiac nie chce mi sie, ale wiem ze to wskazane. Zobaczymy :)
Awatar użytkownika
M.
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: M. » 15 kwie 2006, 19:49

Wiec :)
2) Czarna kredka Eveline od wielkiego dzwonu ma u mnie piateczke, tusz z Miss Sporty jest rewelacyjny, z czystym sumieniem 6 :)
4) Ostatnio uzywam tylko truskawkowej pomadki Nivea, bardzo dobra.
6) Czerwone mleczko Garniera, niezle nawet
10) Antyperspirant - Rexona, rewelacyjny, polecam; z perfumami roznie bywa, podobnie dezodoranty
12) Czysta skora Garniera. Uzywam odkad pamietam, bardzo dobra seria, pomaga :)
14) W zasadzie uwielbiam wszystkie z Herbala :)
'nie mow mi, ze malo jeszcze wiem
ze nie mam prawa byc jaka chce'
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 15 kwie 2006, 19:56

no to teraz ja :)

ostatnio wyprobowane:
URODA Melisa tonik bezalkoholowy z ekstraktem z zielonej herbaty cena ok 6zl, ocena 6 :) super, nie podradznia, nie wysusza, dzialanie oczyszczajace i kojace

Vichy Dermablend podklad korygujacy, rewelacja! swietnie kryje, doksonale matowi twarz, strasznie wydajny - ja uzywam doslownie kropelke, dwie na cala twarz, cena 75zl, ocena 6

Dermacol, podklad czeskiej firmy, idealny raczej jako korektor bo ma dosc gesta konsystencje, ciezko nalozyc na cala twarz, choc jak sie uda tez wyglada bdb, zakryje wszystko na bank :), minus za dostepnosc-raczej trudno go znalezc, plus za cene 9,50 ocena 5
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 kwie 2006, 23:37

Mia pisze:L'Extreme

Kupilam, na szczescie w promocyjnym komplecie z Hypnose :] Bo ten drugi mi bardziej jednak pasuje. L'Extreme zle nie jest, ale tylko wydluza i jakos watlo rzesy wygladaly :] Ale na razie tylko raz uzylam, do tego w pospiechu, wiec moze zmienie zdanie :D
dziobakkkk
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: dziobakkkk » 23 kwie 2006, 17:58

hmm to ja wpiszę bo niedawno stosowałam ;]
To była chyba KATEGORIA NR 7 ;p wosk miodowy tanita do depilacji ciała, w ogóle naczytałam się wcześniej o depilacji woskiem że boli itp a mnie nie bolało i fajnie teraz mam gładziutką skórę :] a depilowałam bikini ;p może najprzyjemniejsze uczucie to nie jest, ale spodziewałam się gorszego bólu ;] i pozostanę przy tej metodzie ;] polecam ;p
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 23 kwie 2006, 19:17

Wiecie co nie zagladam tu od kilkunastu albo i wiecej stron i co wejde to czuje sie jak na rynku jakims a Wy jestescie kurami i gdakacie :D <hahaha> sory ale nie moglem sie powstrzymac :D

Czy mozemy porozmawiac o normalnych rzeczach np kupnie samochodu? :)

Chcialem jeszcze drogie panie powiedziec ze kobieta moze podkreslic swoja kobiecosc i magie kosmetykami tuszami i innymi pierdolami ale czesto przekresla swoja kobiecosc i swoj urok przez to cos:) Ja domyslam sie ze zadna z was nie jest prostaczka ze wsi :D i wie jak sie normalnie ladnie upiekszyc, ale tak tylko pisze, zebyscie o tym pamietaly. Moja byla np mimo ze normalnie sliczna dziewczyna o skromnej ale niezwyklej urodzie, bardzo mlodo i delikatnie ze tak powiem wyglada, to jak uzywala fluidu to chlernie mnie to wkurzalo :) wedlug mnie o wiele sliczniej i naturalniej wygladala bez tego, szkoda ze nie umialem jej tego powiedziec tak jak to teraz opisalem i sie zesmy wkurzali niepotrzebnie <banan> <cisza> Nio dobra to koncze :) i dajcie juz spokoj z tymi kosmetykami :) ja wiem ze nie musze tu wlazic caly czas i tego czytac ale zadnej nie chcialem urazic, tylko tak zabrac glos:)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 kwie 2006, 22:19

Hyhy pisze:i dajcie juz spokoj z tymi kosmetykami

Hyhy to wy dajcie sobie spokoj z samochodami i polityka. Kazdy pisze tam gdzie lubi. Ja uzywam wielu kosmetykow to moge opisywac prawda. O co Ci chodzi <chory>

Zreszta facet jestes, po co ja sie tlumacze :).

[ Dodano: 2006-04-23, 22:21 ]
W ogole Hyhy uzywasz tuszu do rzes, a kremow, a odzywek do wlosow, a farbujesz wlosy :>.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 23 kwie 2006, 22:21

A ten po co tu? <mlotek> Tu jest topik damski, więc poszli won! <wazne>
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 23 kwie 2006, 22:40

Wyrazilem swoja opinie, to wszystko. Yas rozwalilas mnie tym tekstem, zapominasz sie skarbie :D
A do czego zmierzam, ze to co najistotniejsze w tym poscie, nie zostalo skomentowane:D

Chodzi o to piekno bez sztucznosci lub w znikomych ilosciach. Ja sie dziwie jak kobiety moga byc pociagajace dla facetow niektore jak nawet jej oczu nie mozna zobaczyc bo wszystko jest zasloniete:D sposob w jaki sie maluja powoduje ze tego czegos wlasnie nie widac, tego co najatrakcyjniejsze, uroku ! :D

Dziekuje za uwage. Poza tym ja nie mowie ze nie mozecie o tym dyskutowac chcialem tylko troche was podraznic i zrelaksowac a moze warto to przemyslec co napisalem?:> Popytajcie waszych najblizszych znajomych facetow czy tak czy tak im sie bardziej podoba, tzn pomalujcie sie inaczej niz zazwyczaj bardzo delikatnie potem tak jak zwykle a potem jeszcze mocniej i spytajcie znajomych kiedy wygladalyscie najlepiej, ciekawy jestem jakie beda odpowiedzi.

Yas ja nie mam wlosow :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 23 kwie 2006, 22:43

mrt pisze:Tu jest topik damski, więc poszli won!

chyba że któryś z panów ma do polecenia jakiś puderek <diabel>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.

Wróć do „Zdrowie i uroda”