kosmetyki naturalne?
Moderator: modTeam
Re: kosmetyki naturalne?
Możesz spróbować kosmetyków tak zwanych "rosyjskich" jest wiele ich zwolenniczek. Ja jednak od dłuższego czasu używam kremu z naturalnym aktywnym kolagenem morskim od matki Prael i sobie chwalę. Co prawda marka jest luksusowa a kosmetyki dość drogie, ale jak dla mnie są one warte swojej ceny. Kremy i pianka oczyszczająca są bardzo wydajne i na dość długo wystarczają.
Także długo poszukiwałam naturalnych kosmetyków.Szczególnie interesują mnie i tego szukałam - naturalnych balsamów do ciała oraz naturalne antyperspiranty.Mam wrażliwą skórę i muszę uważać czego stosuję.Za każdym razem jak coś z tych rzeczy kupuję muszę bacznie czytać ulotki i skład. Właśnie na warsztatpiekna.pl znalazłam to czego szukałam.Znalazłam tam produkty wyselekcjonowane dla takich właśnie jak ja, pzdr
Wiem, ze naturalne antyperspiranty ma w swojej ofercie mydła manna. Są nieco drogie, ale podobno bardzo skuteczne. Używają ich antyperspirantów, które notabene są naturalne nie nabawisz się zapchanych gruczołów potowych (ja np. miałam z tym problem po używaniu rexony). Ja od manny mam mydło z białą glinką i olejek sezamowy. O wiele lepiej wygląda po nich moja cera. Z ręką na serduchu
[url=http://usuwaniezylakow.pl/jakie-leki-na-zylaki-nog-wybrac-opinie-o-produktach/]
Preparaty stosowane w przypadku żylaków nóg.[/url]
Preparaty stosowane w przypadku żylaków nóg.[/url]
U mnie naturalne kosmetyki w ogóle się nie sprawdzają, nie wiem czemu. Używam tylko kosmetyków aptecznych do ciała stosuje Cetaphil MD Dermoprotektor balsam nawilżający do włosów też szampon z apteki. A u Was dermokosmetyki zdają egzamin?
Też stawiam zawsze na naturalne, ziołowe kosmetyki. Skóra po kąpieli z jego użyciem jest zupełnie inna, taka odświeżona, gładka w dotyku, Ogolnie naprawde dobry kosmetyk.
Jak najbardziej tak. Kosmetyki naturalne są znacznie lepsze, niż produkty chemiczne, ale to nie dziwne, bo podobnie rzecz się ma z jedzeniem. To, co mniej przetworzone bardziej nam służy. Aktualnie przyglądam się marce Calluna Medica , która ma w swojej ofercie wysokiej jakości kremy i maseczki do twarzy. Mam nadzieję, że sie z nimi polubię, szczególnie, że teraz są obniżone, jesienne ceny.
Hej! Musz eprzyznac, ze ostatnio jestem pod ogromnym wrazeniem szamponu w kostce! Jest wrecz genialny , bardzo podoba Mi się zapach i to jak fajnie się pieni, polecam każdemu ten szampon rewelacyjny.
Kneipp ma bardzo dobre kosmetyki z naturalnymi składami, w rossmanie można kilka rzeczy znaleźć, super są olejki do kąpieli. Maruga jest świetna, z kwiatem migdała też pięknie pachnie i też skórę nawilża.
-
- Początkujący
No u mnie do długich kąpieli to zdecydowanie takie naturalne kosmetyki.
Cenię sobie ich korzystny wpływ nie tylko na naszą skórę, ale także środowisko.
Cenię sobie ich korzystny wpływ nie tylko na naszą skórę, ale także środowisko.
Ja bardzo dobrze oceniam markę Bioline i sporo ich rzeczy używam, wszystko dobrze mi służy. Szczególnie kocham ich hydrolaty, są wspaniałe. No i olejów od nich też zawsze mam kilka i używam naprzemiennie (tak jest najlepiej dla skóry). W te kosmetyki naturalne zaopatruje się w aptece internetowej bo tak mi wygodnie, mają tu fajny wybór, rozsądne ceny i szybko realizują zamówienia.