macie specyficzny swój styl???

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

qbejs
Bywalec
Bywalec
Postautor: qbejs » 21 sty 2006, 22:27

Ja od kilku lat sie ubieram mozna powiedziec jak skate....ale spodnie typu krok w kolanach nie przemawiaja do mnie....lekko wieksze mozna powiedziec o jednen numer do gory...kolory ciemne....z uwagi na sport jaki uprawiam ( downhill rowerowy ) uwielbiam tez bluzy motocrossowe :). Nie identyfikuje sie tak konkretnie z zadna subkultura...biore z roznych to co mnie pasuje
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 sty 2006, 22:28

zielona pisze:cos a'la przypominajace wloski, kazdy o innym odcieniu i roznej dlugosci,

takie tez mam wiec wiem o co Ci chodzi

kupiłam pierwsze w zyciu buty z czubkiem i nawet ładne sa
AiWen

Postautor: AiWen » 22 sty 2006, 09:44

czy ja wiem, duzo osób ma taki styl. sądzę, że się nie wyróżniam spośród tłumu, a jeśli już to zachowaniem(duzo poważniejszym i dojrzalszym jak na sój wiek- to nie moja opinia), zwłaszcza w grupach rówieśniczych.noszę czarne ubrania, ale bez przesady, jeśli już jakieś kolory to stłumione (i żadnych perwersji ani różów), lubię glany, ale nie wszędzie wypada je mieć, np. studniówka. Lubie cekiny, ogólnie odzież "indyjską" i unikalne ubrania w normalnej cenie.
p.s. idę na studniówkę i mam suknię długą z falbaną, brązową z karmelowymi dodatkami, a nawesz szpilki mam. No, no. rodzina mnie nie poznała.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 22 sty 2006, 14:27

ja zaczelam eksperymenty z ciuchami niedawno , niestety dlugoletnia praca w zawodzie a to sekretarki sedziego, a to asystentki adwokata, a to jeszcze biuro windkacyjne - wiadomo styl z gory narzucony. Od jakiegos roku zmienilam cala swoja garderobe zupelnie, nie mam zadnej rzeczy z poprzednich lat - doslownie zadnej !! no i przede wszystkim w koncu jest mnie stac na kupowanie sobie ciuchow co robie dokladnie co tydzien ostatnio <chory> nie moge sie opanowac, ale robie bardzo przemyslane zakupy .
Na co dzien nosze jeansy , mam chyba z 6 par w roznych fasonach , do tego obcisla bluza sportowa albo dopasowana koszula - obowiazkowo albo zapiete pod sama szyje (z golfem ) albo rozpiete do maximum przyzwoitosci (trudno wzrok oderwac <fuckoff> pomaga w urzedach jak za biurkiem siedzi pan ) . Nie uzywam tez wtedy raczej makijazu a wlosy nosze roznie, albo zwiazane albo ropuszczone.
Na imprezy i wypady z towarzystwem na jakies disco lub domowki czy tez puby ubieram rowniez jeansy, rzadko spodnice lub sukienke, do tego szpilki i jakas obciska bluzka lub koszula (wtedy rezygnuje z bluz czy sweterkow).
Na spotkanie z facetem ? ;> tu juz naprawde roznie, sukienki, spodniczki, spodnie roznego rodzaju , mocno wyciete bluzeczki lub mniej wyciete ale z dodatkami cos w stylu koronki , atlasu, tiulu - lubie takie wstawki (ostatni w H&M pojawila sie taka koszula, cala biala lub czarna ktora miala wstawke z czarnej koronki zaczynajaca sie nad piersiami az do szyji z krotka stojka - boska!! <diabel> kupilam oczywiscie <chory> ). Do tego lubie dobra bielizne , ale miksuje , nie zawsze nosze komplety.
Kolorystyka - roznorodna, mam ubrania we wszystkich kolorach, chyba oprocz czerwonego moze.
Jesli chodzi o makijaz - maluje rzesy , kreske u gory na powiece czasami, uzywam pudru brazujacego na policzki , ust nigdy nie maluje na zaden kolor - tylko blyszczyk.
W lecie przewaznie japonki, sukienki wiazane na szyji ktore uwielbiam .
ale generalnie nie brakuje w mojej szafie marynarek, eleganckich spodni i malej czarnej :D
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 23 sty 2006, 09:23

zielona pisze:ja w zimie do szkoly chodze jedynie w bluzce

Nie nosisz kurtki na -22 stopnie mrozu?Bo ze po szkole to spoko alw czy do? :>

Wstreciucha pisze:mojej szafie marynarek, eleganckich spodni i malej czarnej :D

W mojeje z tego tylko marynarek, a czerwony jest podstawowym kolorem wśrod moich ciuchów.
Kocham połączenie czerni i czerwieni :D
Grace

Postautor: Grace » 23 sty 2006, 22:51

a ja wlasnie nie lubie wielu kolorow, nie nosze czerwonego, zielonego nie zaloze, szary czasem, polubilam braz, rozu juz nie zakladam chyba, ze brudny odcien :/ aa i jakby ktoras juz myslala o wiosnie to ja polecam terranowa - kupilam niedrogo kurtke krotka, czarna z 1,5 tyg temu:)

A pytala sie jakas dziewczyna c znaczy dla mnie dobry makijaz??
Znacyz to dla mnie tyl, ze ten makijaz jest profesjonalny, a nie amatorski. Dobry makijaz to taki w ktorym mi jest dobrze, pasuje do ubrania, do mojej twarzy, do mojej karnacji.Makijazu zreszta trzeba sie nauczyc, ale wszytsko kwestia smaku, wiedzy i wprawy :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 sty 2006, 22:53

Gosia... pisze:nie nosze czerwonego, zielonego nie zaloze

ja w sumie to samo. Nie mam w szafie chyba tych kolorow <hmm>

Najwiecej czarnego bialego, kremowego, blekitnego.
Grace

Postautor: Grace » 23 sty 2006, 22:58

Yasmine pisze:Najwiecej czarnego bialego, kremowego, blekitnego.

a to ja mam teraz najwiecej czarnego i wlasnie blekitnego, ale tez nie chodze ostatnio w blekitnym :/ brazu nie lubisz??
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 sty 2006, 23:01

Gosia... pisze:brazu nie lubisz??

a jakos tak nie nosze. Mam jedne brazowe spodnie, ale bluzek to ani jednej. Sama nie wiem czemu. Jakos nie zwracam uwagi na ten kolor w sklepach :).
Grace

Postautor: Grace » 23 sty 2006, 23:06

a mi sie podoba bardzo braz, nawet ladne cienie w naturze dorwalam braz z brokatem :) niedrogo, wiec polecam. Jednak na bluzki nie mam teraz piniażków za bardzo, bo chce sobie kupic szpilki na wiosne, bo teraz jest mnowstwo przecen a potem kozaczki na zime, bo tez beda jeszcze troche i przeceny, wiec warto, bo nozka juz ni nie rosnie.Trzeba kombinowac ;)

swoja droga to chyba nie mam jakiegos specyficznego stylu :/ Jedyne co to , ze codziennie mam makijaz, dopasowane bluzki, spodnie i szpilki, tyle
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 23 sty 2006, 23:12

Ja uwielbiam, sliczne, glebokie bordo. Mam jeden taki polarek, juz tak zdziadziany, ze hoho, ale sie z nim rozstac nie potrafie.
Lubie blekity i wszelkie pokrewne, zreszta mi w nich dobrze. Za to nie znosze brazow. Zwlaszcza w odcieniach tak teraz modnych.

I staram sie nie nosic za bardzo intensywnej czerwieni, bo w niej wygladam jak trup nieboszczyk.
Ogolnie ciuchy zimowe mam raczej stonowane, ciemnawe, szarawe - ale cieple. Za to lato, kolorowo. Zwlaszcza blekity i zolcie, ale innymi kolorami tez nie pogardze. :D
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 sty 2006, 23:14

Gosia... pisze:nawet ladne cienie w naturze dorwalam braz z brokatem niedrogo, wiec polecam

jaki i po ile, bo chyba mam ten sam :>. Kupilam braz z brokatem, a teraz lezy na dnie szafki i byl uzyty raz.
Nie pasuje mi w brazie :/.
Ja planuje kupic czarny golf i czarne dopasowane spodnie. No, ale narazie pieniedzy brak.

[ Dodano: 2006-01-23, 23:15 ]
hejj czy tylko ja chodze w bialym :>

Wszyscy mi mowia, ze w bialym mi najlepiej (kontrast co do czarnych wlosow i opalonej skory).
Awatar użytkownika
milenka :)
Bywalec
Bywalec
Postautor: milenka :) » 23 sty 2006, 23:19

Ja lubie dopasowane ubrania ,najczesciej biodrowki i jakas bluzka z krotkim rekawkiem ,a na to rozpinany sweterek :). W zime wiadomo ubieram sie cieplej , zwykle w ciemne kolory. Nie jestem osoba wyrozniajaca sie z tlumu.
Grace

Postautor: Grace » 23 sty 2006, 23:21

hm nie pamietam, ale chyba ok 5zl te ciebie. Mi raczej ladnie w brazie, tak mi sie wydaje i lubie. Mam taka biala koszulke z glebokim dekoldem, fakt, na opalonej skoze ekstra:) ale teraz tak zimno, ze wole nie dotykac szafki z letnia odzieza, bo mi zal :/ latem lubie bialy kolor- biala skrotka spodnicza, spodnie biala, bluzek mnostwo typu - bialy z blekitem, z rozem oo nawet z jakimis zielonymi kwiatami sie zdarzyly -takie z pretty girl w sumie, to mzoe kojarzycie :) tylk, ze zima to mam jak Zlotooka -wole ciemne rzeczy
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 sty 2006, 23:27

a ja na zime mam bialy sweterek, jasno niebieski sweterek , szaro bialy i jasno kremowy bezrekawnik. W sumie caly rok chodze w jasnych kolorach :).
Tylko cholera strasznie szybko sie zawsze czyms ufajdam <chory>

Gosia... pisze:nie pamietam, ale chyba ok 5zl te ciebie

no to te same :).
Grace

Postautor: Grace » 23 sty 2006, 23:33

Yasmine pisze:Tylko cholera strasznie szybko sie zawsze czyms ufajdam

tez dlatego wole ciemne :) Mia kiedys pisala, ze bradzo dba o ciuchy i ma prawie jak nowe - kurcze tez bym tak chciala :/ ale no zawsze cos tam mi sie przydarzy :/

Yasmine pisze:Gosia... napisał/a:
nie pamietam, ale chyba ok 5zl te ciebie

no to te same .
jesli lubisz bez to w oriflame sa fajne takie cienie matujace o odcieniu braz-bez, bardzo delikatne ale trwale i mysle, ze by Ci sie spodobaly
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 sty 2006, 23:39

Gosia... pisze:kurcze tez bym tak chciala

no ja tez, ale u mnie to niemozliwe <diabel>

Gosia... pisze:jesli lubisz bez to w oriflame sa fajne takie cienie matujace o odcieniu braz-bez, bardzo delikatne ale trwale i mysle, ze by Ci sie spodobaly

teraz jesli uzywam cieni, to glowie jakis perlowych ciemnozielonych, granatowych lub fioletowych.
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 24 sty 2006, 02:17

Czarnego nie założę, wygladam jakby mnie przecięli na pół. Ta sama sprawa z pończochami - zatrzymują się na kostkach. :|
Mam słabość do topów (wszelkiej maści) całkiem bez ramiączek, bez stanika albo do góry od bikini. Mam ich chyba ze 20 sztuk. W lato mogłabym chodzić tylko w kostiumie. Wsio. A zima, jak to zima, barchany i w miasto.. <diabel>
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 24 sty 2006, 10:05

Yasmine pisze:
Gosia... pisze:nie nosze czerwonego, zielonego nie zaloze

ja w sumie to samo. Nie mam w szafie chyba tych kolorow <hmm>

U mnie te kolory właśnie przeważają. Nie mówiąc już o czerni i brązie...
Podoba mi się bardzo bordo, ale nic w tym odcieniu nie mam :( Na razie nic nie mogę sobie zafundować, bo zbieram na buty zimowe (wciąż nie wiem jak ja w glanach przeżywam te syberyjskie mrozy)....

[ Dodano: 2006-01-24, 10:07 ]
Za to róż i błękit - na dzień dzisiejszy: nigdy w życiu :)
Ew. jakieś niewielkie dodatki w tych kolorach (np. połączenie brąz+róż nawet mi się podoba)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 sty 2006, 23:57

Yasmine pisze:blekitnego.

Tego chyba z kolei u mnie nie uświadczysz. Generalnie z niebieskich barw to ciemne. Błękitów nei trawię.
Zieleni tez nie mam.
Szarego nie lubie.

Ale czerni, czerwieni i odmian jak np bordo, biełego, pamarańczu, brązów wszelkich, kremowych jakis fioletów nieco róży i w ogóle takich miszmaszów to jest troche. W ogóel cięzko u mnei mówić o jakiś tonacjach kolorystycznych.

bo nawet z koloów których nie lubie za bardzo też sie coś tam znajdzie.

milenka :) pisze:najczesciej biodrowki

Nie trawie. Wszelkiej maści zarówno spódnic jak i spodni.

Gosia... pisze:atem lubie bialy kolor

Ja też. Ale nie lubie białego i costam latem. :) Sam biały.

ptaszek pisze:Podoba mi się bardzo bordo, ale nic w tym odcieniu nie mam

Ja z ciepłych rzeczy tylko sweterek rozpinany który koooocham. Ale też sie zaszmacił juz troche :/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 25 sty 2006, 01:25

Yasmine pisze:Ja planuje kupic czarny golf i czarne dopasowane spodnie. No, ale narazie pieniedzy brak.

od razu sobie tak ciebie wyobraziłam i stwierdzam, że super bedziesz wygladała

Yasmine pisze:Wszyscy mi mowia, ze w bialym mi najlepiej

mi tez mówią, że w białych koszulkach mi ładnie, ale ja sie sobie nie podobam
ale u ciebie faktycznie moze to ciekawie wygladac własnie na zasadzie kontrastu
gracja pisze:Mam słabość do topów (wszelkiej maści)

tez to mam, nosze albo same, albo jak jest chłodno to z bluza albo swetrem na ekspres. Topów mam mase, liczyc mi sie nie chce
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 sty 2006, 08:00

moon pisze:Nie trawie. Wszelkiej maści zarówno spódnic jak i spodni.

ja znow to tylko biodrowki. Ale nie tak nisko, tylko po prostu nienawidze u mnie jakis ciuchow ktore sa na lini pepka. Musza byc pod :).

Dzindzer pisze:od razu sobie tak ciebie wyobraziłam i stwierdzam, że super bedziesz wygladała

no mam nadzieje :D
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 25 sty 2006, 09:46

Yasmine pisze:ja znow to tylko biodrowki. Ale nie tak nisko, tylko po prostu nienawidze u mnie jakis ciuchow ktore sa na lini pepka. Musza byc pod .

<pijaki>

ja mam teraz big problema z bielizna <chory> okazalo sie ze przyjechalam z Polski z dwoma tylko stanikami, reszta zostala <chory> taki deficyt oznacza ze z pierwsza poswiateczna wyplata uderze w sklep z bielizna <aniolek> sa przeogromniaste przeceny teraz po Nowym Roku, nawet 70% <diabel>
W jakiej gustujecie bieliznie ?
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 25 sty 2006, 10:48

moje kolory to niebieski rozowy biały a ostatnio turkusowy....
oczywiscie zima ubieram sie w ciemniejsze kolory.brazowy ktory jest ostatnio modny długo mi sie nie podobał pozniej sie chyba po prostu przyzwyczaiłam...
uwielbiam jensy , ale nie lubie za płytkich bo jak sie schylam to sie denerwuje bo mam cały tyłek na wierzchu , lubie tekie ani biodróki ani znowu za głebokich bo czuje sie idiotycznie.
W szafie mam ciuchy z różnych stylów , nie lubie monotoniii wiec sa i sportowe, i eleganckie ,nie typowe itp. w zależnosci od humoru i miejsca gdzie sie wybiera.
Co do butow to z tym mma zawsze najwiekszy problem nie pamietam kiedy kupiłam sobie buty ktore mi sie naprawde podobały...
Bardzo bym chciała umiec chodzic w wysokihc butach zima , ale niestety jak jest slisko to sie w zwykłych nie raz umiem zabic a co dopiero na szpilce...wiec na zieme raczej plaski obcas...

[ Dodano: 2006-01-25, 10:55 ]
Wstreciucha pisze:W jakiej gustujecie bieliznie ?

jka jestem brazowiutka to uwielbiam biała bielizne to sie super odróznia od opalonego ciałka
ale ogólbie lubie chyba wszystkie kolory
staniki musza byc usztywniane
gatki to stringi ale nie kubie takich co to same sznureczki sa...
lubue tez ładne bokserki czy figi ,ale wiekszosc mojej szuflady to stringi.lubie zwykłe bez uzdobien bo sa wygodne ,ale takze z koronka, wstązeczkami i innymi bajerami..
po prostu uwielbiam bielizne... skzoda tylko ze na ta fajnieszja kasy brak..
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 sty 2006, 11:06

Wstreciucha pisze:W jakiej gustujecie bieliznie ?

wszelkie kolory (tutaj nie ma ograniczen - poki co to mam biala, czarna, czerwona, rozowowa, brazowa, turkusowa) Co prawda ciezko mi znalezc jakis ladny i duzy biustonosz, ale pare perelek juz w domu w roznych kolorach mam :).
Wiec raczej badrotki i absolutnie nie moga miec jakis gabek w srodku <belt>
A co do dolu to glownie stringi, czasami damskie szorty <aniolek>
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 25 sty 2006, 11:49

bielizna - troche ciezko mi znalezc taka ktora by mi odpowiadala, jak kroj jest fajny to cos z materialem jest nie tak. Najczesciej kupuje w Triumph ' ie albo Intimissimi, chociaz wole ten pierwszy bo jakos dluzej mi wytrzymuja. Jakis czas temu preferowalam usztywniane zupelnie staniki ale teraz przerzucilam sie na te miekkie na fiszbinkach. Lubie koronki (ale nie takie babcine :] ). Dwa podstawowe kolory - biel i czern z przewaga tego pierwszego (no coz lubie jak nie tylko mi sie podoba <diabel> ), do tego ponczoszki i pas do nich. Poza tym blekitna bielizna i czerwona -tak dla urozmaicenia.
Jesli chodzi o dol to wszelakiej masci - stringi, pelne figi, bokserki... ostatnio polubilam wlasnie bokserki z koronki.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Postautor: Smak_sera » 25 sty 2006, 16:15

elo witam
ja generalnie nie gustuje w bieliznie, same bokserki w rozne ciekawe wzorki, myszki kwiatki itd hehe
mysle ze mam za to dobry styl jesli chodzi o ciuchy damskie, bo sprowadzalem je i sprzedawalem na allegro
moja pani powinna nosic takie szorciki sexowne, stringi niekoniecznie bo jakos nie bawi mnie to
zdecydowanie wole czern, i rozne inne ciemne odcienie

ps
wstreciucha ty tam nie marnuj pensji na ubrnaia dla siebie tylko dla mnie:PP
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 sty 2006, 18:44

W jakiej gustujecie bieliznie ?

Ładnej. I wesołej :D
Nie lubie przeźroczystych i kołonek za dużo. A fuj.
Ani kolrów jakiś dziwnych i połaczonych jakby chcieli anie mogli :/
Posiadam raczej klasyczne kolory:czerne, białe, rózowe, czerwone.
A ze musza byc zabawne to kocham np moj biały staniczek z rózwoymi pomponikami <aniolek>
Albo czarny z gwiazdkami co w ciemności świecą.
Usztywniane raczej typ push up. ;)
A majteczki to stringi obowiazkowo.
Do spania jesli juz to tylko zwykłe figi. I z dwie pary boxerkowatych mam bo moje je uwielbia :] Jedne ze snoopym a drugie z duszkiem :D
I ogólnie jakies ze zwi\rztkiem czy innym słodkim czymś. :)

Elspeth pisze:kupuje w Triumph ' ie albo Intimissimi, chociaz wole ten pierwszy bo jakos dluzej mi wytrzymuja

A mi Cubasa obiecał że jak sie dorobi to mi cały asortyment Triupha kupi :D
Kocham go :D Ale mnie nie stać :/

Elspeth pisze:do tego ponczoszki i pas do nich.

Posiadam tylko sie jakoś pas skurczył :/ A kiedyś był za duży :|

sanguis pisze:stringi niekoniecznie bo jakos nie bawi mnie to

Phi od kiedy to ma faceta bawić? <foch>
Jak dla mnie to stringi sa po prostu najwygodniejsze i tyle ;P
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 25 sty 2006, 19:30

Elspeth pisze:Najczesciej kupuje w Triumph ' ie

tez bardzo lubie tam kupowac. a poza tym to wsztko co w oczko mi wpadnie i moge kupic. Mam rózne rzeczy, duzo stryngów. Lubie koronki, ale i mieciutka bawełna nie pogardze. Mam wiele kolorów ale najwięcej czarnego. staniki musza byc z dodatkami w postaci jakis usztywnien, fiszbin bo małych piersi to ja nie mam.
Mam tez bielizne ze sznureczkami, z futerkiem. takie cos podchodzace pod gorset, albo takie prawie haleczki. Moje ukochane to czarny haftowany stanik z takim materiałem przezroczystym doszytym, z rozcieciem na brzuszku
moon pisze:Jak dla mnie to stringi sa po prostu najwygodniejsze i tyle

dokładnie, a zreszta ja czesto bez majtek chodze
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 25 sty 2006, 19:33

moon pisze:A mi Cubasa obiecał że jak sie dorobi to mi cały asortyment Triupha kupi

No cóż ;) Potwierdzam :D

Ja generalnie ubieram się tak jak będzie mi wygodnie. Biorę pod uwage również moj nastroj. Raz ubiore sie bardziej "tradycyjnie", innym razem spodnie w kant i koszulę, a jeszcze innym na totally luzzz i z jakimiś dodatkami.
Bielizna? Boksereczki <diabel>
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/

Wróć do „Zdrowie i uroda”