antyperspiranty a rak piersi

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 30 gru 2005, 20:00

Marchewki zapobiegaja powstawaniu nowotworow w dosc duzym stopniu, a dodatkowo zmieniaja w widoczny sposob koloryt skory <aniolek2> Jak dla mnie super. Od wczoraj jem marchewki :D (ale trzeba jesc duzo i surowe)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 gru 2005, 21:50

Albo pić soki marchewkowe i nie trzeba sie bibrac z skrobaniem.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 gru 2005, 22:00

Ja pije soczki i jem dodatkowo beta karoten, ktory
chroni organizm przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników, które wywierają szkodliwy wpływ na błony komórkowe i podział komórek. Obecność w preparacie witaminy E zapobiega nadmiernej oksydacji powstającej witaminy A, nienasyconych kwasów tłuszczowych i lipidów. Opóźnia wspólnie z witaminą A procesy starzenia, zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca, występowania miopatii i zaburzeń neurologicznych o charakterze zwyrodnieniowym

i
Stosowanie Beta-karotenu może zapobiegać chorobom nowotworowym: zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia raka pęcherza, przełyku, żołądka, jelit i prostaty powstrzymując proces rakowacenia komórek. Redukuje również ujemne skutki radioterapii i chemioterapii.

polecany jest przy zazywaniu srodkow antykoncepyjnych.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 31 gru 2005, 10:56

Yasmine pisze:Ja pije soczki i jem dodatkowo beta karoten, ktory

i ja tez i ja tez

a co do tematu to moze troche w tym prawdy, powniewaz nie dawno sama miałam problemy , gdyz miałam powiekszone węzły chłonne i nic nie pomagało wiec sie wystraszyłam... miałam zrobione usg piersi ale nic nie wykazało a doktor mnie uspokoił i mowi że to moga wywyołać antyperspiranty i ze nalezy używac tylko tycvh sprawdzonych..
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 31 gru 2005, 15:57

mikaaa pisze:nalezy używac tylko tycvh sprawdzonych..

A powiedział doktor, które to te sprawdzone? <aniolek2>
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 01 sty 2006, 12:21

natasza pisze:A powiedział doktor, które to te sprawdzone?

sprawdzone to według niego te których uzywam dłuższy czas i nic sie nie dzieje...
tyle ze ja tamtych zawsze uzywałam i jakos ok bylo i dopiero po dłuzszym czasie takie cos sie wydarzyło.. :>
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 01 sty 2006, 15:38

Ale takie kupne soczki to wlasnie mniej dzialają ( nie wiem o jakich moon mowisz?) (sprawdzone u mnie w rodzinie), chyba ze takie robione wlasnorecznie z marchewek. Ale to tez niestety potrzeba pracy, chociaz moze racja ze mniej jak obieranie :P ale jak kto woli :) wazne, ze dziala <aniolek2>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 sty 2006, 14:30

aniulka102 pisze:nie wiem o jakich moon mowisz?

No chociażby o Kubusiu :]
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 02 sty 2006, 21:42

moon pisze:No chociażby o Kubusiu

no wlasnie, kubus ma dzialanie poprawiajace kolor skory porownywalne do soku wycisnietego z marchewki, ale dzialanie antynowotworowe o wiele mniejsze niestety (wlasciwie to nie wiem jaki jest stosunek konkretnie o ile mniejsze, musze dowiedziec sie od lekarza)
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 02 sty 2006, 23:19

aniulka102 pisze:kubus ma dzialanie poprawiajace kolor skory porownywalne do soku wycisnietego z marchewki, ale dzialanie antynowotworowe o wiele mniejsze niestety (wlasciwie to nie wiem jaki jest stosunek konkretnie o ile mniejsze, musze dowiedziec sie od lekarza)

aniulka102, masz słuszne przekonanie!!!
<aniolek2>
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 03 sty 2006, 21:20

cubasa dzieki <aniolek2> <browar>

Wróć do „Zdrowie i uroda”