Studniówka

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
BlueEyes
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: BlueEyes » 21 lis 2005, 15:06

Ubierz się przede wszystkim wygodnie. Musisz czuć się komfortowo, by tryumfować jako królowa <aniolek2>
Dalej... schludnie, i skromnie. Jak skromnie, sama wyznaczysz.

Udanej zabawy!
... you bleed just to know you're alive ...
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 22 lis 2005, 01:39

lollirot pisze:a ja na swojej studniowce nie bylam, bo wypadla w jedyny dzien, na ktory byly jeszcze wolne dobre bilety na Koty w wawie :)

ee lolli, Koty to najgorszy musical na jakim bylam w Romie. Choc Ty zapewne inaczej na to patrzysz :)

A Studniowka - dziewczyny - klasyka. Nie zakładajecie tego co jest w tej chwili supermodne. Po 1. połowa sali tak będzie wyglądać, po 2. za 5 lat po obejrzeniu zdjęć będziecie je chowac głęboko do szuflady :) Najlepiej stonowane kolory i prosta! fryzura. Koczek na gładko 5 razy lepiej wygląda niż te wszytskie lokówki.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 22 lis 2005, 15:30

gracja pisze:Koczek na gładko 5 razy lepiej wygląda niż te wszytskie lokówki

Wszystko zalezy od osoby. Ja z moimi wlosami, zaczesana na gladko, wygladam jak do dojenia krow. O_o
Ale fakt, niektorym dziewczynom jest slicznie w takiej fryzurze.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Maleńka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Maleńka » 22 lis 2005, 22:40

Ja też mam za kilka miesiecy studniowke!! Wszysko było by pięknie gdyby nie cena:) za pare płacimy 250zl + sukienka+ buty+ fryzjer + Kamera... jakby to wszysko policzyc to malo kogo stac...! Osobiscie twierdze ze wcale nie trzeba kupowac nowych butow bo zawsze jakies odpowiednie sie w szafie znajda a sukienka nie musi byc taka droga. Kazdy chce jednak wygladać wyjątkowo. Wczoraj wlasnie byłam w miescie i wrescie kupilam sukienke. Ciesze sie ze już mam bo ciezko jest na mnie cos dopasowac ( jestem niska i szczupła r.34 ) twierdze ze sukienka musi byc balowa kolor wlasciwie nie ma znaczenia ja mam brazowa, musi dobrze leżej i być wyjatkowa. pozdrawiam
Jedno uczucie, dwa serca, tysiące chwil...:*
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 lis 2005, 22:44

Maleńka pisze:Osobiscie twierdze ze wcale nie trzeba kupowac nowych butow bo zawsze jakies odpowiednie sie w szafie znajda

no np. ja mam takie, eleganckie od kilku lat, w ktorych bylam kilka razy w zyciu, a ktore nadal sa modne :).
I butow nie kupuje. Zostaje tylko sukienka ;).
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 lis 2005, 22:47

Maleńka pisze:za pare płacimy 250zl + sukienka+ buty+ fryzjer + Kamera...

Sory, ale nie trzeba wszystkiego kupowac.
za wstep - mozna zglosic o dofinansowanie.
sukienka - mozna pozyczyc, kupic, uzywana, wypozyczyc
buty - mozna pozyczyc chociazby albo zalozyc jakies co sie ma.
wlosy moze ulozyc ktos znajomy
a kamera to nie wiem o co chodzi. o film jaki beda kr3eciec?szkoda kasy. mozna jak ktos znajomy wezmie pozyczyc i przegrac.
I w ten sposób sporo osób stac :]
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 22 lis 2005, 22:50

Mysiorek pisze:
lollirot pisze:Koty

To trwało całą noc?

nie, ale co to ma do rzeczy? :)

[ Dodano: 2005-11-22, 22:57 ]
gracja pisze:ee lolli, Koty to najgorszy musical na jakim bylam w Romie.

a ja w romie tylko ten jeden raz bylam :( ale podobalo mi sie, chociaz stare wersje utworkow brzmia lepiej imo.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 gru 2005, 02:23

Studniowke wspominam bardzo milo :) Sam poczatek mojej wielkiej milosci bo moje slonko zaprosilo mnie na nia jak jeszcze nie bylismy para a na studniowce juz tak :) Ogolnie ja uwielbiam takie imprezy, lubie te wszystkie zabawy z dobieraniem sukienki, dodatkow, czaseniam i odstawianiam sie ;) powiem Wam ze na moja sukienke nie wydalam jakiejs kosmicznej kwoty, bo ogolnie nie patrze raczej na mode - wole cos niepowtarzalnego, oryginalnego ale zarazem prostego i eleganckiego - klasyka po prostu, ewentualnie podkreslona odwaznymi dodatkami. Za sukienke zapalcilam 140 czy 150zl, prosta, dlugosc 3/4, z przodu pod szyje, zupelnie klasyczny kroj, z tylu wyciete plecy az do posladkow, ale nie cale gole tylko takie cieniutkie paseczki na krzyz ;-) Bylam bardzo zadowlona, choc cierpialam bo pod taka sukienke nie mozna zalozyc stanika :( Do tego mialam czarne ponczochy, szpilki i drobne kolczyki. Pamietam ze bardzo bardzo chcialam dlugie czarne rekawiczki, ale wtedy zadnych takich nie udalo mi sie znalezc :( Wlosy mialam w kolorze owocu granatu ( taka bordowa czerwien) koczek i powpinane roze w nim - czesala mnie kolezanka. Nie szalalam ani z paznokciami ani z makijazem ;)
Ostatnio zmieniony 21 gru 2005, 15:06 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 gru 2005, 08:08

Ja kupilam sobie dluga spodnice w dzwon. JEst czarna przeplatana srebrnymi nitkami. Do tego czarno - zlota bluzka, bez ramion (wiec stanik bez ramiaczek mnie czeka - trudno bedzie), i ma takie cos na szyje, co zastepuje bizuterie (trudno wytlumaczyc :D ). Buty juz mam kilka lat, nadal dobre, czarne eleganckie. Ale szpilka jest tak duza, ze ledwo chodze :/.

Fryzure chce miec prosta- rozpuszczone , wyprostowane wlosy, ale na koncu lekko podwiniete ( tez w taki dzwon, ale watpie,zeby z moich wlosow takie cos sie udalo :/ ).

I zastanawiam sie, czy nie zrobic cos z paznokciami. Bo takimi jakie mam teraz, az wstyd gdzies na impreze wyjsc.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 gru 2005, 08:17

Dłonie to podstawa ! tak samo jak pantofelki !
pokaz sie przed wyjsciem !!?? <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 27 gru 2005, 11:14

Mia pisze:choc cierpialam bo pod taka sukienke nie mozna zalozyc stanika

Yasmine pisze:(wiec stanik bez ramiaczek mnie czeka - trudno bedzie),

Trochę OT, ale wytłumaczcie mi swoje przywiązanie do tego elementu garderoby?? (pomijam rozmiary D i DD)
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 gru 2005, 11:17

guli pisze:wytłumaczcie mi swoje przywiązanie do tego elementu garderoby??

No ja to poniekad rozumiem - lepiej sie ogolnie czuje w slipach niz w bokserkach, chociaz do garniaka musza byc bokserki... :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 27 gru 2005, 11:24

guli pisze:Trochę OT, ale wytłumaczcie mi swoje przywiązanie do tego elementu garderoby?? (pomijam rozmiary D

Moj C/D, wiec bez stanika sobie siebie nie wyobrazam :). I tanczyc, gdy one tak skacza <boje_sie>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 27 gru 2005, 12:54

guli pisze:Trochę OT, ale wytłumaczcie mi swoje przywiązanie do tego elementu garderoby?? (pomijam rozmiary D i DD)

no to jak mam D to chyba sie nie musze tlumaczyc? ;-)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 gru 2005, 19:15

Ja jak mialam B to lubilam bez staniczka biegać. Teraz z C czuje sie jak z balastem niekiedy. :/
Grace

Postautor: Grace » 28 gru 2005, 13:17

ja mam A i sobie nie wyobrazam bez stanika chodzic, hmm chodze tylko w push-upach wiec , no moj bius bez powiekszaczy mi sie nie podoba , wiec w sumie wytlumaczenie tez mam.

a co do studniowki kupilam mala czarna, trzymac mi sie bedzie tylko na biuscie, bo nie ma ramiaczek, jest bardzo obcisla , aa trudno mi bylo taka znalezc, bo mam dosc waskie biodra. w kazdym razie zakladam czarne ponczochy do tej sukienki ( tez jest czarna), wiele osob mowi, ze lepsze opalone rajstopy - ja osobiscie nie lubie, a wy jakie zakladacie ( zastanawiam sie czy nie sci bez ponczoch, bo mam bardzo opalone nogi :/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 gru 2005, 13:29

Ja osobiscie nie ubralabym czarnych rajstop czy ponczoch. Jak dla mnie to o wiele lepsze sa
Gosia... pisze:opalone rajstopy
.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 28 gru 2005, 13:39

Gosia... pisze:opalone rajstopy

Nie trawie. <belt1>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 gru 2005, 15:39

Mia pisze:ja do czarnej sukienki mialam czarne kabartki, a podobaja mi sie czarne lub cieliste, ale nie opalone, te wygladaja strasznie sztucznie.

we wczesniejszym poscie pisalam o opalonych rajstopach. To ja juz chyba nie wiem jakie to sa , bo piszac to mialam na mysli cieliste <hmm>.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 gru 2005, 16:27

A ja sobie znalazłem w szafie na tą studniówkę 6 stycznia, na którą zostałem zaproszony, hehe, świetny oliwkowy garnitur...nawet nie wiedziałem, że tak doskonale mi w tym kolorze:)
lol......
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 gru 2005, 16:57

Też bym sie z checia spytałam jakie to opalone rajstopy. Bo nie wiem.

Ja chodze tylko w czarnych [ale takich grubych do kozakow na zime i cielistych cienkich ładnie dobranych do skóry [bo generalnie maja swoje odcnienie, nie?].

Sir Charles pisze:Nie trawie

Nikt Ci jesc nie kaze ;) ;P

Mia pisze:moim zdaniem taki kroj nie nadaje sie dla kobiet bez biustu Puscic oko

A moim wyglada tylko dobrze na srednim ;P
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 28 gru 2005, 21:47

(...) chcialem jeszcze do tematu dodac ze na zadnym biuscie sie sukienka nie utrzyma, sukienka ta utrzumuje sie bo jest bardzo obcisla (...)

Edit by Maverick
Ostatnio zmieniony 28 gru 2005, 21:58 przez krzyniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 28 gru 2005, 22:12

(...)
Ja na studniówke miałam taka długa rózowo-czarna kiecke. Taki szyty ze skosu rózowy materiał, dopasowany, ale przez to, że ze skosu to sie fajnie rozciagał i slicznie dopasowywał, na to był taki półprzezroczysty czarny., odcinana ( czy jak sie to mówi) pod piersiami, ta góra miała małe czarne koraliki. w miejzcach typu piersi i tyłek bardziej było rózowo, duzo zalezało od padania swiatła. Kiecke kupowałam za granica, ciesze sie bo w sumie nie tak źle na tym wyszłam. Podobne były w Polsce po jakies 800 zł a ja kupiłam za cos ponad 400 zł.
(...)

Bez klotni i off topikow na forum!
Edit by Maverick
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 29 gru 2005, 02:10

(...)
Też bym sie z checia spytałam jakie to opalone rajstopy. Bo nie wiem.

moim zdaniem takie bardzo brazowe ;) no tak ze niby wygladasz jakbys miala opalone nogi :P
(...)

Edit by Maverick
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 gru 2005, 02:29

(...)
[ Dodano: 2005-12-29, 02:30
Mia pisze:moim zdaniem takie bardzo brazowe Puscic oko no tak ze niby wygladasz jakbys miala opalone nogi Jezor

E to nie nosze.

(...)
Edit by Maverick
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 29 gru 2005, 02:51

moon pisze:Dzis wlazłam i bylo 75 C! Ale ja mam nawyk zawsze przymierzac i cholera za male!!!! Zly Zly Zly Zly Zly Zly Zly Zly Zly

ej no cos maja nie tak! ja mierzylam swoj rozmiar i tez za maly byl! dzis sie wkurzylam tak ze zbluzgalam pania ekspedientke :P bo kurcze co to ma byc zeby sobie tzreba bylo rozmiar zamawiac, skoro niby maja miec wszystkie dostepne!

a co do studniowki jeszcze - niegdy mi sie nie podobaly ani nie podobaja dalej takie suknie balowe z gorsetem, takie wielkie, obszerne, na kolach albo cos. Ja jestem drobna i jakos zawsze sadzilam ze sie w takiej utopie, ale w ogole jakos mi sie nie widza, a Wam? poza tym to taka typowa sukienka na jeden raz. Ja moja ze studniowki z innymi dodatami wykorzystalam w zeszlym roku na Sylwestra.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 gru 2005, 02:53

Moim niektórym pasuja, ale broń boże do tego dodatków naciukać.... :/

Ja w czym takim tez durnie wygladam ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 29 gru 2005, 03:04

Off topy usuniete i tak ma zostac.
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 29 gru 2005, 07:43

Gosia... pisze:( zastanawiam sie czy nie sci bez ponczoch, bo mam bardzo opalone nogi

Zdecydowanie nie!! Opalone nogi bez pończoch można prezentować latem w parku, ale do eleganckiej sukienki stanowczo coś trzeba ubrać.

Gosia... pisze:w kazdym razie zakladam czarne ponczochy do tej sukienki ( tez jest czarna), wiele osob mowi, ze lepsze opalone rajstopy

To zależy jak będzie wyglądać całość z fryzura i butami, musisz spojrzeć w lustro i wybrać. W każdym razie na specjalną okazje na pewno nie rajstopy <belt3> - do wyjściowej sukienki nie pasują zupełnie. Najbardziej eleganckie byłyby prawdziwe nylony do pasa ale wygodny zestaw pewnie przekroczyłby wartość sukienki razem z fryzjerem ;)
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Grace

Postautor: Grace » 29 gru 2005, 10:32

masz racje Guli. JuzJakisCzasTemu kupiłam czrne ponczochy i takie założe. Mam czarne, proste włosy, sukienka z brokatem tez czarna, wszytsko bedzie pasowało. Jesli chodzi o fryzure juz dwano umowilam sie na prostowanie - w salonie maja lepsze prostownice niz ja, a przeciez fryzura musi przetrwac :) tylko lakier do wlosow z brokatem naloze i juz. Jak cos to zdjecie przysle po studniowce, czyli po 7 stycznia ;)

Wróć do „Zdrowie i uroda”