Wizyta u ginekologa..
Moderator: modTeam
DREADMAN pisze:no i to jest to ja bede mial tylko mlode pacjetykiMaverick chcesz przychodzic na druga zmiane moze otwozymy nasz gabinet
![]()
:564:
Oj chłopaki, chłopaki...
Pozdrawiam
Ago powiem Ci tak... Jak ja poszłam pierwszy raz po pigułki, to też tego dnia dostałam okresu i najpierw lekarka nie chciała mi przepisać, bo nie mogła zbadać. Ale spojrzałam na Nią takim wzrokiem i spytałam bliska załamania "To mam czekać jeszcze miesiąc?" I wypisała, ale kazała przyjśc w przyszłym tygodniu, po okresie, na badania. To było kilka miesięcy temu i jest wszystko w porządku...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Madzia - pozwol ze odpowiem tutaj. Tak samo mam nadzieje, ze nie obrazisz sie iz skasowalem tamtego posta
Rownosc wobec prawa musi byc
Wiec odpowiadam:
na forum teraz pisze ze zadawal pytania bede. Wtedy jakos tak dziwnie sie czulem, bylo to dla mnie cos nowego. Nie wiedzialem tez do konca jak powinno to wygladac, poza tym to taki typ "lekarza" ktory zbylby mnie 2 zdaniami. Wlasnie - zapytalem o tabletki co jej zapisal. Ilu skladnikowe sa. To powiedzial ze 2 i dal mi ulotke. To wszystko. Wysilil sie nie? I jak tu zadawac szczegolowe pytania jak koles tak sie zachowuje? Szczerze mowiac nie wiedzialem tez za bardzo o co pytac, na tabletkach mi nie zalezalo, bo nie chce by brala hormony. w ogóle nieprzygotowany psychicznie bylem
Ale teraz jest inaczej i nie ogranicze sie do tego ze bede w gabinecie razem z Ala, bede obok niej podczas badania
Zreszta nikt od razu nie jest doskonaly. A konowal dostanie za swoje. Musze tylko skads skombibowac ten C3H7COOH i nie tylko
Wiec odpowiadam:
na forum teraz pisze ze zadawal pytania bede. Wtedy jakos tak dziwnie sie czulem, bylo to dla mnie cos nowego. Nie wiedzialem tez do konca jak powinno to wygladac, poza tym to taki typ "lekarza" ktory zbylby mnie 2 zdaniami. Wlasnie - zapytalem o tabletki co jej zapisal. Ilu skladnikowe sa. To powiedzial ze 2 i dal mi ulotke. To wszystko. Wysilil sie nie? I jak tu zadawac szczegolowe pytania jak koles tak sie zachowuje? Szczerze mowiac nie wiedzialem tez za bardzo o co pytac, na tabletkach mi nie zalezalo, bo nie chce by brala hormony. w ogóle nieprzygotowany psychicznie bylem

Zreszta nikt od razu nie jest doskonaly. A konowal dostanie za swoje. Musze tylko skads skombibowac ten C3H7COOH i nie tylko
No wies nic na gg do mnie nie doszło:) Ale fajnie ze odpisałeś. A propo tego lekarza to może wybierzcie sie do innego jeszcze raz? Może choćby do panstwowej słuzby zdrowia? Ja chodze do pani jak to na drzwiach pisze "dla młodych dziewcząt" i bardzo sobie ją szanuje. Bo chodze regularnie po tabletki i zawsze jest wszystko tak jak trzeba prawde mówiąc ja nawet zadnych pytań nie zadałam bo ona od razu wszystko sama opowiedziała w najdrobniejszych szczegółach no i nic za to nie płace, choć pewnie gdyby mi sie tak nie spodobała to nastepnym razem poszłabym do prywatengo gabinetu. ALe to też nie jest regułą -ze tam lepiej czego przykładem jest Wasza sytuacja. Ale nie odpowiedziaęś na moje pytanie(ładnie obkreciłeś wszytsko tak aby uniknąć odpowiedzi) co tak zmieniło Twoją decyzje ze do faceta poszliście?:)
Aga.. badać, bada, ale nie musi. Poproś o receptę, najlepiej z rozpaczą w oczach jak wspomniała Leszczynka i umów się na wizytę za kilka dni. Na pewno się zgodzi.
P.S. Ginekolog mężczyzna, niejednokrotnie jest lepszym jak kobieta, patrzy fachowym okiem, i nie kieruje się własnymi odczuciami, doświadczeniami jak niejednokrotnie ginekolog- kobieta. Ktoś może uznać, że to plus, bo rozumie w większym stopniu kobiety, ale inny stwierdzi, że subiektywizm już nie w modzie
Maverick- dobrze się stało, że poszliście do faceta, ale reprymenda mu się należy jak najbardziej... Grunt to się nie zrażać, wszędzie są lepsi lub gorsi, nieprawdaż? :-)
P.S. Ginekolog mężczyzna, niejednokrotnie jest lepszym jak kobieta, patrzy fachowym okiem, i nie kieruje się własnymi odczuciami, doświadczeniami jak niejednokrotnie ginekolog- kobieta. Ktoś może uznać, że to plus, bo rozumie w większym stopniu kobiety, ale inny stwierdzi, że subiektywizm już nie w modzie
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
moja dziewczyna woli kobiety - oczywiscie jak chodzi o ginekologow (ginekolozki??)
akorat wczoraj byla, bo okres jej sie spoznial o 6 dni i byla zestresowana dosc ostro, zreszta ja tez :553: musiala isc do jakiejs "nowej" babki bo jej stalej nie bylo akurat.
pani ja "ogladla"
, powiedziala ze wszystko ok i wreczyla recepte na Harmonet bez pytania nawet czy ew chce ani zadnych badan pod tym kontem. pewnie przez to ze lezaly w gabinecie ulotki Harmonetu :551:
p.s. oczywiscie dzisiaj dostala okres
akorat wczoraj byla, bo okres jej sie spoznial o 6 dni i byla zestresowana dosc ostro, zreszta ja tez :553: musiala isc do jakiejs "nowej" babki bo jej stalej nie bylo akurat.
pani ja "ogladla"
p.s. oczywiscie dzisiaj dostala okres
Ja bym nie przesadzala z tymi badaniami. Cytologia wystarczy, jesli miesiaczki sa prawidlowe jesli chodzi o czestotliwosc, dlugosc i obfitosc. Badanie hormonow nie sa tu potrzebne. Potem, jak juz sie bierze pigulki, to potrzebne sa proby watrobowe i krzepliwosc krwi. Chyba ze sa lub byly jakies problemy z watroba albo bierze sie leki zmniejszajace krzepliwosc krwi, o to powinien lekarz zapytac przed zapisaniem tabletek.
Ja zdecydowanie wole ginekologa kobiete. Tylko do kobiet chodze i sobie chwale. Nie chcialabym, zeby jakis obcy facet pchal mi lapy w najintymniejsze miejsca. Wiem, ze to lekarz itp. ale skoro mam wybor... .
Ja zdecydowanie wole ginekologa kobiete. Tylko do kobiet chodze i sobie chwale. Nie chcialabym, zeby jakis obcy facet pchal mi lapy w najintymniejsze miejsca. Wiem, ze to lekarz itp. ale skoro mam wybor... .
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Dokładnie, cytologia wystarczy, plus to, co zobaczy lekarz i stwierdzi po wywiadzie...
Ja robiłam badania na poziom hormonów ale tylko i wyłącznie z tego względu, iż miałam poważne problemy z okresem, jakaś rozstrojona całkowicie byłam i pomogły mi w b. skutecznym dobraniu tabletek
Czasem warto, ale Maverick to kwestia indywidualna, do uzgodnienia z ginekologiem.
Dla każdego inaczej, podług stanu zdrowia, wieku itd.
I jeszcze jedno.. choćby z badań wyszło inaczej.. raczej nie przepisze tych, z ktorymi jest "związany" kontraktem, a to z racji, ze problemy wczesniej czy pozniej przyjdą, a po co niepotrzebny strup na d..upie?
Co do kwestii, facet czy kobieta... Wiem o czym mówisz Miltonia, ale to samo mogę stwierdzić przy kobiecie, skąd mam wiedzieć czy czasem nie jest lesbijką ?
Ąbstrakcyjny żart... a tak serio... Po moich doświadczeniach stwierdziłam, iż facet jest bardziej obiektywny, opiera się na swojej fachowej wiedzy w danej dziedzinie, a niekoniecznie na swoich własnych .. dajmy na to .. bolesnych miesiączkach i co mi pomagało. Rozumiesz co mam na myśli?
Każdy ma tu swoje racje :-) Nie dziwota, prawda?
Ja robiłam badania na poziom hormonów ale tylko i wyłącznie z tego względu, iż miałam poważne problemy z okresem, jakaś rozstrojona całkowicie byłam i pomogły mi w b. skutecznym dobraniu tabletek
Dla każdego inaczej, podług stanu zdrowia, wieku itd.
I jeszcze jedno.. choćby z badań wyszło inaczej.. raczej nie przepisze tych, z ktorymi jest "związany" kontraktem, a to z racji, ze problemy wczesniej czy pozniej przyjdą, a po co niepotrzebny strup na d..upie?
Co do kwestii, facet czy kobieta... Wiem o czym mówisz Miltonia, ale to samo mogę stwierdzić przy kobiecie, skąd mam wiedzieć czy czasem nie jest lesbijką ?
Każdy ma tu swoje racje :-) Nie dziwota, prawda?
Wiem słowo jak krem