Ubiór...
Moderator: modTeam
NO tak... toby się nawet zgadzało.
Kiedyś rozmawiałam z pewnym facetem. Zaszokował mnie. Powiedział mi, że facetom łatwiej jest uwielbiać kobietę, która sama siebie uwielbia. Nawet powiedział dosłownie: jak można kochać kobietę, która sama siebie nie kocha.
Taka para: Narcyzka plus Niezdolny do miłości ?
Ja pytam tylko dlatego bo tego nie rozumiem. Zawsze jestem tak pochłonięta zakochiwaniem się w mężczyznach, że już nie mam czasu siebie uwielbiać ; (
Kiedyś rozmawiałam z pewnym facetem. Zaszokował mnie. Powiedział mi, że facetom łatwiej jest uwielbiać kobietę, która sama siebie uwielbia. Nawet powiedział dosłownie: jak można kochać kobietę, która sama siebie nie kocha.
Taka para: Narcyzka plus Niezdolny do miłości ?
Ja pytam tylko dlatego bo tego nie rozumiem. Zawsze jestem tak pochłonięta zakochiwaniem się w mężczyznach, że już nie mam czasu siebie uwielbiać ; (
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
- ksiezycowka
- Weteran
jabłoń pisze:Kiedyś rozmawiałam z pewnym facetem. Zaszokował mnie. Powiedział mi, że facetom łatwiej jest uwielbiać kobietę, która sama siebie uwielbia. Nawet powiedział dosłownie: jak można kochać kobietę, która sama siebie nie kocha.
Miał racje.
Prawda jest taka, ze taka kobieta jest o niebo lepsza. Bez kompleków, zadowolona z siebie, emanująca pozytywną energią.
Ja wychodze w ogóle z założenia ze żeby móc z kimś być na serio to wpierw trzeba dojśc do ładu ze sobą. Czyli m.in. zaakceptować siebie, pokochać, docenic, zrozumiec. Tylko wtedy bede w stanie odczuwać to wobec partnera.
Takie jest moje zdanie.
moon pisze:Tak samo mam. Ale ostatnio widze cos gorszego [tak od 2 lat mniej wiecej]. Dziewczyna owszem ma figurke itd. Środek zimy, -20 na termometrze a ona okapturzona, z szalikiem w kurtce leci. Tyle,że ma na sobie biodrówki i kurtka jest akurat z tych odslaniajacych brzuch. No dosłownie z golym brzuchem lata. Jak dla mnie to juz jest tak dennei glupie,ze szok.
Yasmine pisze:moon napisał/a:
Ja tez to widze coraz czesciej. I to jest przerazajace. Cale nerki odkryte Chory
nerki to małe piwo.... (oczywiście żartuję..) ale zapalenie przydatków... Nie radzę! Tylko jaka dziewczyna tak ubierająca się myśli o tym żeby za kilka lat zajść w ciążę???!?!? ŻADNA! Bo jakby myślała to by się tak nie ubierała.....
moon pisze:Prawda jest taka, ze taka kobieta jest o niebo lepsza. Bez kompleków, zadowolona z siebie, emanująca pozytywną energią.
Ale można też powiedzieć: o niebo łatwiejsza w obsłudze.... ; )moon pisze:Ja wychodze w ogóle z założenia ze żeby móc z kimś być na serio to wpierw trzeba dojśc do ładu ze sobą. Czyli m.in. zaakceptować siebie, pokochać, docenic, zrozumiec.
A ja zawsze myślałam, że miłość to jest coś takiego co pozwala nam otworzyć się na drugiego człowieka - odkryć coś wartościowego w nim a często "mocno" ukrytego ; ) Oczywiście najlepiej gdy jest to wzajemne - wtedy jest poważny związke.
Oczywiście, że trzeba umieć samemu z sobą dojść jakoś do ładu, jakoś tam siebie rozumieć i docenić. Ale siebie kochać!
moon pisze:Tylko wtedy bede w stanie odczuwać to wobec partnera.
Eeeee.. są ludzie którzy siebie wręcz uwielbiają a kochać za grosz nie potrafią - a wręcz wykorzystują i niszczą innych ; )
Takie jest moje zdanie - ale biorąc pod uwagę, moje niezbyt udane jak do tej pory relacje z mężczyznami - bardzo możliwe, że się mylę : ) Poza tym wykraczam poza temat wątku ubioru, za co wszystkich zainteresowanych przepraszam.
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
- Sir Charles
- Weteran
PRzez 10 mint nie zamarzne, a ze troche zmarzne to warto to odcierpiec by potem na wykladzie sie nei pocic. Wole marznac 3 minuty niz pocic sie 3 godziny...
Co kto lubi. Ja lubie czuc chlod i marznac. To mnie ozywia.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
<browar>
soul of a woman was created below
- ksiezycowka
- Weteran
jabłoń pisze:Ale można też powiedzieć: o niebo łatwiejsza w obsłudze.... ; )
No można w sumie
jabłoń pisze:Ale siebie kochać!
Oczywiście!Piszesz,że miłośc to otworzenie sie na drugiego człowieka. A na siebie nie nalezy sie otworzyć?Na swoje pragnienia marzenia, docenić siebie, zobaczyc jakimś sie jest fantastycznym człwoekeim wartościowym z masa zalet, ale ! i wadami ktore mozna zwalczać aby stac sie jeszcze lepszym!
jabłoń pisze:Eeeee.. są ludzie którzy siebie wręcz uwielbiają a kochać za grosz nie potrafią - a wręcz wykorzystują i niszczą innych ; )
To akurat ta chora odmiana tego o czym mówie.
no pewnie mav ma racje
mi to nie wadzi:) <browar>
a to dla mnei jest totalna bzdura bo po co robic cokolwiek po co sie golic po co sie myc bo jak mamy sie spodobac to sie spodobamy to zupelnie bez sensu ja np ciesze sie ze gosia robi jak najwiecej zeby mi sie podobac:) lubie patrzec jak sie fajnie odpicuje
i tak samo wlasnie gdy widze ze dzirewczyna jest troche odkryta to wtedy sie bym zastanawial jak wyglada nago nie nad taka co jest cala ubrana - trzeba zachecic ...
Maverick pisze:Bleeee...
Stroszyć sie godzinami, po to tylko żeby zrobić z siebie smakowity kawałek mięska dla jakiegoś bezmózgiego osobnika płci męskiej albo żeńskiej.
Dla mnie to upokarzające.... Jak się ktoś ma spodobać to się spodoba, bez względu na wygląd, a co dopiero strój.
A co zrobicie a kilkadziesiąt lat - jak już będziecie cieleśnie pomarszczeni ? Czym się będziecie podniecać ?
a to dla mnei jest totalna bzdura bo po co robic cokolwiek po co sie golic po co sie myc bo jak mamy sie spodobac to sie spodobamy to zupelnie bez sensu ja np ciesze sie ze gosia robi jak najwiecej zeby mi sie podobac:) lubie patrzec jak sie fajnie odpicuje

- unlucky_sink
- Maniak
Hmm wczoraj sobie kupiłam nowe spodnie, w sumie trochę podłamana byłam -wszytskie za duże były i trafiłam na idealne - nawet skracać nie trzeba, i pasków nie bedę musiała nosić - ciekawe czy mojemu chłopakowi bedą się podobać. Swoja droga nie lubie robic wiekszych zakupow bez niego - bo jakos zawsze wie lepiej, co na dluzsza mete bedzie mi sie podobac
mężczyżni jednak mają lepszy gust
)
w ogole zna ktoras jakis sklep , gdzie mozna kupic ciemno-brazowe sztruksowe spodnie bez zadnych udziwnien?
w ogole zna ktoras jakis sklep , gdzie mozna kupic ciemno-brazowe sztruksowe spodnie bez zadnych udziwnien?
ja chodzę ubrana taką, jaką czuję się wolna. Noszę ciemne kolory, najczęściej czarny, ciemny brąz.Spodnie to czrne bojówki czy jeansy. Oczywiście mam w garderobie ubrania na jakieś ważne i wyjątkowe okoliczności. Z reguły szafę zaopatruję ze sklepu typu indyjski, czyli takich gdzie nie ma ciuchów oklepanych i co druga osoba będzie takie miała. No a tak poza tym to nosze glany <browar> (oczywiście nie latem
)

- ksiezycowka
- Weteran
AiWen pisze:typu indyjski, czyli takich gdzie nie ma ciuchów oklepanych
Czy ja wiem. Jak byłam tam ostatnim razem to były bluzki z napisem "adidas"
Kiedyś te sklepy były 100 razy lepsze.
Ja nie lubie sama kupować.
Najlepiej sie czuje jak moja zaufaną biore ze sobą

Gosia... pisze:Yasmine pisze:Moj ze mna dostaje kur***
wole sama
moj tez) hehe, ale w sumie potem stwierdzam, ze mial racje, ale dopiero jak zaplace
)
A ja lubię razem chodzić na zakupy.
Ale najbardziej mnie denerwuje jak ocenia jakąś rzecz mówiąc: nie wiem
Tak poza tym jest ok, jednak zawsze oko faceta trochę pomaga w zdecydownaiu się.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
- Wstreciucha
- Weteran
moon pisze:No nie mów Yas, ze Ty w czymś takim chodzisz? Do spodni długich to fajnie wygląda, ale do jakiejkolwiek kiecki to koszmar!
mam inne zdanie
jabłoń pisze:Bleeee...
Stroszyć sie godzinami, po to tylko żeby zrobić z siebie smakowity kawałek mięska dla jakiegoś bezmózgiego osobnika płci męskiej albo żeńskiej.
Dla mnie to upokarzające.... Jak się ktoś ma spodobać to się spodoba, bez względu na wygląd, a co dopiero strój.
A co zrobicie a kilkadziesiąt lat - jak już będziecie cieleśnie pomarszczeni ? Czym się będziecie podniecać ?
Schlebiasz panom kochana jak chcesz dla nich pieknie wygladac, a jak jestes entuzjastka "naturalnosci" to zostan zona amisza. Tutaj kobiety mowia przewaznie o tym, ze rzekome stroszenie sie godzinami dziala na nie pozytywnie i dobrze sie czuja same ze soba. A mezczyzna ktory nie lubi gdy kobieta akceptuje sama siebie i dba o to by dobrze wygladac jest megahipokryta.
TedBundy pisze:No, wreszcie ktoś z sensem napisał Pozdrowienia dla nowej użytkowniczki forum . Frymuśne ciuszki, censored, bluzeczki,cekinki i inne badziewia - prostota, schludność i skromność - nic więcej nie potrzeba, by przyciągnąć uwagę.
Nie podniecaj sie Ted, bo kobieta ktora byc moze wlasnie Ci sie podoba to stroi sie wlasnie dla Ciebie, a do tego zwroc uwage ze wlasnie schlebiasz osobniczce ktora nazwala Cie bezmozgiem <aniolek2>
jabłoń pisze:A co zrobicie a kilkadziesiąt lat - jak już będziecie cieleśnie pomarszczeni ? Czym się będziecie podniecać ?
no oczywiscie partenerem ktorego zdobylismy majac piekny wiek ktory pozwalal nam korzystac z panujacych trendow i pokazywac sie od "najlepszej strony "
krzyniu pisze:no wg mnei tzreba i jak dziwczyna pokaze troche noge albo kawalek cialka albo dekolt to zaden niekatkt no chyba ze pzregiecie bo zawsze mozna przegiac i wygladac wyuzdanie ale jesli w granicach smaku to jestem jak najbardziej za
od wiekow kobiety kusza na rozne sposoby, a kto nam zabroni <aniolek2> no kto <aniolek2> lubie dekoldy i gole plecy za to nie pokazuje sie w mini <aniolek2> staram sie by patrzenie na mnie nie sprawialo bolu fizycznego panom, wiec nie ubieram tego w czym mi zle - i nawet mi wychodzi musze przyznac <aniolek2>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.