lamaa pisze:A krem nawilżający na dzień to by była istna makabra.
Czemu
Pytam bo ja tez mam mieszana, a u mnie nie jest źle
Moderator: modTeam
Ja nie odczuwałam jej jako coś super - ot ,kredka. Nadal ją mam zresztą. Jednak jak kilka dni temu miałam wtopę z makijażem w pośpiechu, bo masa tuszu dostała mi się do oka więc łzawienie, pieczenie i co kto chce ciężko mi było nią domalować kreskę na wilgotnej powiece i sięgnęłam po inną i od razu różnicę zauważyłam - masakra po prostu. Też gorąco polecam Pierrre ReneMijka pisze:Pierre Rene Super Counter Liner - odkąd rok temu księzycówka mi ją zamówiła nie zamieniłabym jej na żadną inną. Jak dla mnie to idealny produkt do makijażu przydymionego, miękka czarna kredka + aplikator w jednym. Jedynym minusem jest dostępność, kredka właśnie mi się skończyła (ale to oznacza również plus za wydajność), ale byłam w kilku drogeriach i nigdzie jej nie ma, więc zostają tylko zamówienia internetowe
, a to zwiększa jej cenę regularną - 12zł dodatkowe o koszty przesyłki, ale i tak warto. Ja z przymusy wróciłam do Loreala i nie mogę się doczekać zakupu nowej, szkoda, że jest tylko w jedny kolorze.
księżycówka pisze:Ja nie odczuwałam jej jako coś super - ot ,kredka.
księżycówka pisze:Co do kremów - po prostu ja nie stosuję czegoś jeśli nie odczuwam takiej potrzeby.
księżycówka pisze:Co do pytania koleżanki zaś o podkład to w moim odczuciu 20latce nie jest potrzebny.
No właśnie napisałam, że jak nie ma problemów to po co? Jakby takie cuda były to rozumiem jeszcze.Mijka pisze:To naprawdę ma mało wspólnego z wiekiem. Jeśli koloryt jest bardzo nierówny, są zaczerwienienia, pryszcze, naczynka - to podkład jest potrzebny.
Ale profilaktyki przed czym?Mijka pisze:gdyby nie istniało pojęcie profilaktyki
Mnie nikt. Może dlatego, że ja nie tak często i tylko dolna powieka jak już. Baaaardzo od święta robię mocniejsze makijaże żeby jej efekty były mocno widoczne. Ale trwałość ma niezłą. Mi się lekko zaczyna zazwyczaj rozmazywać tylko przy kącikach oczu, ale na wyjścia i tak na kredkę używam cienia dla trwałości właśnie.Mijka pisze:Bardzo wiele osób mnie pyta jakiej kredki używam
księżycówka pisze:No właśnie napisałam, że jak nie ma problemów to po co?
księżycówka pisze:Ale profilaktyki przed czym?
księżycówka pisze:Mi się lekko zaczyna zazwyczaj rozmazywać tylko przy kącikach oczu
No więc po co pytam?Mijka pisze:Ja nie mam problemów a używam
No to nie widzę potrzeby profilaktyki żadnej u siebie, bo nic z tego problemem jakoś nie jest w moim odczuciu. Ale rozumiem, że dla kogoś może być to jakaś obawaMijka pisze:Przed zmianami cery, utartą jedrności, zmianą koloryty, pojawieniem się zmarszczkek itp.
księżycówka pisze:No więc po co pytam?
księżycówka pisze:Ale rozumiem, że dla kogoś może być to jakaś obawa
Bo ja bardzo lubię widok ładnej, młodej cery bez dodatków, a sama z podkładem czuję się źle.Mijka pisze:A skąd takie podejście księżycówka, że podkład to zło?
Za starszy rozumiem jakieś 40+. Wątpię żeby mnie wtedy kilka zmarszczek coś obchodziło albo żeby jakieś kremy mnie przed tym uchroniły. Prędzej zdrowy tryb życia czy żywienia da młodszy wygląd niż chemia.Mijka pisze:nie chcesz mieć ładnej cery w starszym wieku? Nie obchodzi Cię jak będzie wyglądała
potem?
księżycówka pisze:Bo ja bardzo lubię widok ładnej, młodej cery bez dodatków
księżycówka pisze:Prędzej zdrowy tryb życia czy żywienia da młodszy wygląd niż chemia.
księżycówka pisze:Co do pytania koleżanki zaś o podkład to w moim odczuciu 20latce nie jest potrzebny. Tzn. może przy problemach skórnych itd. tak, ale kiedy nawet się nie może do ładu i składu dojść z cerą to walenie na nią jeszcze podkładów zamiast np samych pudrów lekkich czy coś wydaje mi się głupie.
Pewnie, że swoje walory podkreślać należy i też w osłupienie mnie wbijają dorosłe kobiety, które nawet tuszu do rzęs użyć nie umieją, a widać, że choćby lekkie podkreślenie oczu by dodało im wiele uroku. Tylko, że jak ktoś ma problemy z cerą typu pryszcze przed okresem (jak się jest dorosłym to przechodzi , a jak nie to dermatologa warto odwiedzić )lamaa pisze:Oczywiście, u nastolatki makijaż jest przegięciem, ale przegięciem jest też u osoby dorosłej brak makijażu, to jakby brak dbałości o swój wygląd poniekąd.
księżycówka pisze:a nie Rimmela, który generalnie w moim odczuciu firmą mocno do pupy jest.
Mijka pisze:- jeśli się robi mocny makijaż oczu, to później to mocno kotrastuje z twarzą, która nie ma ani grama podkładu
Dzindzer pisze:Marzę o taki we flamastrze, po opisie marze nadal, bo tego nie kupię.
Znasz może inny tego typu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 126 gości