Recenzje produktow :)
Moderator: modTeam
Andrew polecił z nazwy tylko Bilende i Soraye, a te można wszędzie. Mnie bardziej interesowały te
Andrew pisze:szukaj tych kosmetyków które mają napis odnosnie makijażu teatralnego - scenicznego ....
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Gdzie ? w Bytomiu .... przyjedz zaprowadze Cie , bo cos mi sie zdaje, ze próbujesz mi cos zarzucić
Mia - zna sie ! własnie... a Ty sie znacz bo co ? bo sie malujesz jako kobieta, czy masz wyksztalcenie jak i doswiadczenie w tej kwesti ?
Kazda cera jest inna - do kazdej też trzeba indywidualnie podejsc.
Ja już swoje zrobiłem napisalem Shamanowi o co prosił ... tyle... kłócić sie nie zamierzam , póki co - nie mam z kim <browar>
Mia - zna sie ! własnie... a Ty sie znacz bo co ? bo sie malujesz jako kobieta, czy masz wyksztalcenie jak i doswiadczenie w tej kwesti ?
Kazda cera jest inna - do kazdej też trzeba indywidualnie podejsc.
Ja już swoje zrobiłem napisalem Shamanowi o co prosił ... tyle... kłócić sie nie zamierzam , póki co - nie mam z kim <browar>
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 15:00 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Andrew pisze:Mia - zna sie ! własnie... a Ty sie znacz bo co ? bo sie malujesz jako kobieta, czy masz wyksztalcenie jak i doswiadczenie w tej kwesti ?
Ale to nie Ty się znasz, rozumiesz, że jest to drobna różnica?
Mam wykształcenie i doświadczenie w wizażu, co nie od dziś wiadomo ;/
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
skoro masz wyksztalcenie wiec nie powinnas sie kłócic , bo nic sprzecznego w tym temacie ja nie napisalem .
Czy ja sie znam czy nie - nie jestes w stanie tego zweryfikowac tu na necie , a i nie o to chodzi , ale o to co napisalem , a napisalem dobrze .
Bo mógł bym tu napisac ze to nie ty sie znasz tylko ten co cie wyszkolił , a to było by bzdurą .
Czy ja sie znam czy nie - nie jestes w stanie tego zweryfikowac tu na necie , a i nie o to chodzi , ale o to co napisalem , a napisalem dobrze .
Bo mógł bym tu napisac ze to nie ty sie znasz tylko ten co cie wyszkolił , a to było by bzdurą .
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 15:05 przez Andrew, łącznie zmieniany 3 razy.
Andrew pisze:skoro masz wyksztalcenie wiec nie powinnas sie kłócic , bo nic sprzecznego w tym temacie ja nie napisalem .
wyraziłam swoje wątpliwości. I tak, to co napisałeś, to faktycznie standard, który uczą na kursach, a jak shaman zrobi to krok po kroku wg tego, nie sądze by mu się spodobał efekt
Wg mnie należy ograniczać liczbę kosmetyków, a nie nakładać wszystko, przynajmniej ja nigdy z takiego makijażu nie byłam zadowolona. Efekt zmatowionej cery, z zakrytymi niedoskonałościami można osiągnąć przy zastosowaniu kilku kosmetyków, tak naprawdę: krem, podkład, korektor + puder. A przy dermacolu, który można stosować punktowo jako korektor i na całą twarz jako podkład bardzo kryjący już mamy o jeden mniej...
Dzindzer pisze:Właśnie te kosmetyki mnie interesują
Mnie też, ale na tym jednym zdaniu chyba się wiedza kończy
[ Dodano: 2009-01-19, 15:06 ]
Andrew pisze:Czy ja sie znam czy nie - nie jestes w stanie tego zweryfikowac tu na necie , a i nie o to chodzi , ale o to co napisalem , a napisalem dobrze .
Ale zgadłam dobrze, prawda? I dla mnie to to samo, jak ten farmaceuta, który miał lekarza w rodzinie

Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 15:11 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty chyba o swoich kursach piszesz ....
Zgadlas ? ale było co zgadywać !
wiedza ma to do siebie, ze daje sie przekazywac tak samo Tobie ja przekazano nic inaczej ! wiec prosze nie kłócmy sie. ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Zgadlas ? ale było co zgadywać !

![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 15:12 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrew pisze:Ty chyba o swoich kursach piszesz ....
A Ty o swoich?
[ Dodano: 2009-01-19, 15:15 ]
Andrew pisze:wiedza ma to do siebie, ze daje sie przekazywac tak samo Tobie ja przekazano nic
nie, bo jak ktoś sam nigdy tych kosmetyków nie używał, nigdy nikogo nie malował, to nie ma pojęcia o czym mówi, i jest tylko marnym teoretykiem.
A to co napisałeś to nic innego, jak podstawowa wiedza, wykładana na szkoleniu albo wprowadzeniu do kursu, naprawdę nic odkrywczego
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 15:25 przez Mijka, łącznie zmieniany 2 razy.
Makijaż niestety musi być "niecodzienny", dobrze kryjący. Kamera nie zna litości.
Co oznacza, że oboje macie rację, nie warto podkładać pod to ideologii ;-)
No jak chodzę po galeriach, to aż za dużo jak. Mnie osobiście przerażać zaczyna konkurencja sieci drogeryjnych czy jak to nazwać
Co oznacza, że oboje macie rację, nie warto podkładać pod to ideologii ;-)
Mia pisze:Andrew napisał/a:
a ów głupi Rossman użyty przez niego w nawiasie - to tylko przykład
Ale niewiele jest takich przykładów
No jak chodzę po galeriach, to aż za dużo jak. Mnie osobiście przerażać zaczyna konkurencja sieci drogeryjnych czy jak to nazwać
shaman pisze:Makijaż niestety musi być "niecodzienny", dobrze kryjący.
Jasne, ale też nie taki, by przy delikatnym ruchu mimicznym było widać, że masz maskę.
shaman pisze:Mnie osobiście przerażać zaczyna konkurencja sieci drogeryjnych czy jak to nazwać
No coś Ty, serio?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 19:35 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Mia pisze:
nie, bo jak ktoś sam nigdy tych kosmetyków nie używał, nigdy nikogo nie malował, to nie ma pojęcia o czym mówi, i jest tylko marnym teoretykiem.
Mia - drogie dziecko , sama napisalas skad tą wiedze mam, wiec nie pisz tu o teoretykach bo ta osoba codziennie pracuje w zawodzie - rozumiesz ! codziennie ! nie ze piecze chcleb a tylko kursy i szkolenia robiła , jest wykształconą w tej kwesti osobą.
Mia pisze:A to co napisałeś to nic innego, jak podstawowa wiedza, wykładana na szkoleniu albo wprowadzeniu do kursu, naprawdę nic odkrywczegoI nie powiedziałam, że źle napisałeś, tylko, że to tak naprawdę teoria. Do zdjęć może się bardziej sprawdza, bo tu makijaż musi być dokładniejszy i bardziej kryjący, ale tak - nigdy w życiu nie polecilabym komuś, żeby się tak pomalował.
A co niby Shamanowi powinno sie tu napisac jak nie podstawowa wiedze ? czym ty tu i zabłysłaś ? Poza tym, ze chcesz kogos skrytykowac ? Nigdy w zyciu bys nie poleciła > dziekujemy Tobie za to stwierdzenie , szkoda , ze jest tu tylko jednak jedna taka Miia - bo gdyby było conajmniej jeszcze dwie , skrytykowano by i Ciebie ... tak sądze ! wiec dajmy spokój - post Shamana wyraznie prosił o to co mu dane zostało. <browar>
Andrew pisze:Mia - drogie dziecko , sama napisalas skad tą wiedze mam
ale to co tu przekazujesz jest Z DRUGIEJ RĘKI, więc ktoś może i ma wiedzę, natomiast powtarzający za nim to teoretyk
Andrew pisze:A co niby Shamanowi powinno sie tu napisac jak nie podstawowa wiedze ?
Przestaniesz w końcu zgrywać eksperta, w dziedzinie na której Ty sam się KOMPLETNIE nie znasz? Ja ekspertem też nie jestem, i chętnie zobaczę efekt, jak shaman zrobi krok po kroku tak jak napisałeś
[ Dodano: 2009-01-20, 15:02 ]
Andrew pisze:czym ty tu i zabłysłaś ?
Ty i tak nie będziesz wiedział

Andrew pisze:Nigdy w zyciu bys nie poleciła
Tak nigdy w życiu bym nie poleciła i sądzę, że żadna kobieta na tym forum się tak nie maluje.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 15:13 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosze przestańcie sie spierać.
Andrew jak możesz napisz mi gdzie w sklepach dostępnych w dużych miastach można kupić kosmetyki do makijażu teatralnego. Ja się bez cienia złośliwości pytam, ja z samej ciekawości.
Nie wiem czy shaman będzie się malował sam, czy ktoś będzie jego malował. zakładając, ze sam to ważne by kosmetyków było jak najmniej ( zmniejsza szanse spitolenia makijażu ).
Kosmetyk ten tez musi byc mocny
Ja na all widziałam tej firmy coś do zmywania makijażu scenicznego
Andrew jak możesz napisz mi gdzie w sklepach dostępnych w dużych miastach można kupić kosmetyki do makijażu teatralnego. Ja się bez cienia złośliwości pytam, ja z samej ciekawości.
Nie wiem czy shaman będzie się malował sam, czy ktoś będzie jego malował. zakładając, ze sam to ważne by kosmetyków było jak najmniej ( zmniejsza szanse spitolenia makijażu ).
Kosmetyk ten tez musi byc mocny
Soraya ma w swej ofercie podkład sceniczny 25z
Ja na all widziałam tej firmy coś do zmywania makijażu scenicznego
Dzindzer pisze:Andrew jak możesz napisz mi gdzie w sklepach dostępnych w dużych miastach można kupić kosmetyki do makijażu teatralnego. Ja się bez cienia złośliwości pytam, ja z samej ciekawości.
Ok, kończymy dyskusje, ale to też chciałabym wiedzieć. Ja polegam na dermacolu, niestety z tej linii kosmetyków w Polsce ogólnodostępny jest tylko podkład, a mają wszystko do tego rodzaju makijażu.
Dzindzer pisze:Kiedyś miałam i faktycznie mocno kryjący, widziałam jakiś czas temu korektor tej firmy na all
podobno mają rewelacyjny utrwalacz do makijażu właśnie, może jak będę w Czechach to popatrzę i coś przywiozę
Ja kiedyś ich używałam. I o dziwo byłam bardzo zadowolona- nawet tu o tym kiedyś pisałam. Teraz nigdy bym do nich nie wróciła- lepiej zainwestuj w dobrze dobraną do typu urody paletkę Pro3 z Inglota, a będziesz zdecydowanie bardziej zadowolona.Yasmine pisze:Dziewczyny, macie te palety cieni Ruby Rose, bo kiedyś o nich tutaj czytałam? Chodzi za mną taka paleta właśnie
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Teraz nigdy bym do nich nie wróciła- lepiej zainwestuj w dobrze dobraną do typu urody paletkę Pro3 z Inglota, a będziesz zdecydowanie bardziej zadowolona.
Zgadzam się z Jawką. Ja za paletkę z 5 wybranymi odcieniami zapłaciłam 35zł i jeste bardzo zadowolona.
Dermika- Senne marzenie -masaczka regerująca na noc, bardzo polecam. Nie jest tłusta, jak ta różana,a efekt pdoobny - rano skóra gladka i nawilżona odpowiednio.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, 14:50 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma sensu, bo dość drogo wychodzi, a jest go tak dużo, że musiałabyś chyba nakładać go na całą twarz codziennie aby go zużyć zanim się nie przeterminujęYasmine pisze:Może najpierw pojedyncze sobie kupię
Jakościowo Ingloty są świetne.
Teraz są już droższe, bo wchodzi jakaś nowa formuła. Coś około 45 zł ma wynosić koszt 5Pro, ale to i tak nie jest dużo, bo jakościowo są rewelacyjne i baaaaaardzo wydaje.Mia pisze:Zgadzam się z Jawką. Ja za paletkę z 5 wybranymi odcieniami zapłaciłam 35zł i jeste bardzo zadowolona.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-