Mia pisze:a nie mowie ze w ogole nie nalezy tykac mydla, jak ktos lubi to czemu nie, ale niech przynajmniej wybiera te co najmniej szkodza! niech przy zakupie popatrzy na sklad, sprawdzi odczyn Ph, zawartość substancji powierzchniowo czynnych i substancji osłaniająco-natłuszczających, zawartosc srodkow pielegnujacych: lanoliny, wazeliny, letycyny itp i zawartosc cholrku sodu - im mniej tym lepiej dla skory.
I o to moi chodziło - żebyś to napisała.
Że mydła szkodzą ok. Ja powiem zę żele tez. Wszystko to jest badx co badź chemia i miumo owej pielegnacji szkodzi. Ale punktem wyjściowym tej dyskusji nie było że żele sa lepsze niż mydła. Punktem wyjscia było to że mydła są przeznaczone jedynie do rąk, a żele do ciała. Wczesniej słowa o szkodliwosci wprost nie było. [Wiem specjalnie na to uwage zwracałam]. Wiec wniosek z Twojego postu Mia jest własnie taki, ze mydła sa bardziej szkodliwe dla skóry, ale niekoniecznie sa tylko do rąk.
Wiec o co ta wrzawa?
Yasmine pisze:Kapac w wannie nalezy brac podobno nie czesciej niz 2 - 3 razy na tydzien i nie wiecej niz pol godziny.
Tak jak ja tylko, ze po 5 minutach jestem pomarszczona jak babcia bo temperatura kapieli jest spoooora.
![:D :D](./images/smilies/zeby.GIF)
to tak jakbym napisala ze nie tylko dla mnie mydlo jest tylko do rak... zawsze znajda sie zwolenncy i jednej i drugiej strony
I tu własnie przedstawiasz to co Ty wolisz, a nie to co należy.
Gosia... pisze:swoje subiektywne zdanie narzucasz innym.
I o to wszystko sie w tym temacie rozbiegasz. Bławo Gosiu!! <browar>
Metroseksualnym mówię TAK. Zdecydowane.
A po co?
ForsakenXL pisze:My nie, bo dla faceta samo myślenie w takich kategoriach o innym facecie jest odpychające. Zdrowy, męski instynkt, który każe nam zwracać jednak większą uwagę na samice .diabel.
Wieksza, ale nie całkowitą. Potwierdza to mój wychodzac z kina i mówiąc : "ten aktor to jest przystojny, nie? " ;P
AMX pisze:Wiesz gdzie ja duza czesc ubran kupiłem?? W lumpach.Wzieła mnie kumpela na turne po szmateksach i za 140 złotowych kupiłem rzeczy na cały rok chodzenia.Marynarki, polowki koszule.Same markowe i porządne rzeczy.I wclae nie musiałem wydawać setek złotych żeby móc modnie wyglądać.Wystraczyło tylko troche sie wysilić. Więc ten jesli ktoś chce modnie i stylowo wyglądac może to osiągnąc nawet nie mając kasy.to chyba nie jest trudne do pojęcia cio.
Pewnie
![:) :)](./images/smilies/usmiech.GIF)
3/4 mojej szafy jest z takich miejsc i jak robotnik z fabryki to nie wygladam
![jezor :P](./images/smilies/jezyk1.GIF)