Ubiór...

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Grace

Postautor: Grace » 13 lis 2005, 23:18

Wstreciucha pisze:i nie bede juz sie powtarzac bo mam czasem wrazenie ze mowie do sciany

no może. Ale nie jest do konca tak jak mowisz. Bo ja mam troche ciuchow modnych w tym sezonie, ale no turkusowego nic nie mam bo mi sie nie podoba i chyba mozna kupowac modne ciuchy , ale wybiorczo - co mi lezy w moim guscie, co nie?? tez uwazam , ze slepe zapatrzenie na mode jest oznaka moze glupoty, braku wlasnego stylu. Mam taka kolezanke w klasie, ktora nie zwazajac na "walory" swojej figury i urody -idze do sklepu kupuje co najdrozsze, czego w sklepach jest najwiecej i wyglada fatalnie - wiec wiem o czym mowisz ;)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 13 lis 2005, 23:20

Gosia... pisze:Mam taka kolezanke w klasie, ktora nie zwazajac na "walory" swojej figury i urody -idze do sklepu kupuje co najdrozsze, czego w sklepach jest najwiecej i wyglada fatalnie - wiec wiem o czym mowisz

o to mi chodzilo ;)
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 13 lis 2005, 23:29

a mi tak swoją drogą nie pasują podwijane do kolan nogawki ...

i nie lubię tych żelowych bransoletek... jak gdzieś widzę "bądź trendy! kup żelową bransoletkę!" to mnie szlag trafia, ładne to to wcale nie jest.... :| Owszem, na jakieś tam charytatywne cele mogę kupić, ale nosić bym nie nosiła :)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Grace

Postautor: Grace » 13 lis 2005, 23:34

ja tam tylko srebrna bizuterie nosze- zadnej innej nie lubie. za to lubie ostatnio ciemne kolory lakierow do paznokci i uwielbiam ponad wszytsko szpilki, ale to tak na marginesie :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 lis 2005, 23:51

ptaszek pisze:a mi tak swoją drogą nie pasują podwijane do kolan nogawki ...

Mi też. Wyglądam jak krasnal. Tak samo w długich spódnicach [długicz czyli już za kolano :DDD ]

ptaszek pisze:i nie lubię tych żelowych bransoletek...

Pierwsze słyszę... :| A co to w ogóle jest?
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 13 lis 2005, 23:57

Bo przede wszystkim kobiety podwijaja nie te fasony i wyglada to szpetnie, a tak w ogóle teraz jest mnostwo spodni 3/4 - gotowych i fajnie obszytych albo ze sciagaczem, zalezy kto jak lubi ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 lis 2005, 00:23

Wstreciucha pisze:jest mnostwo spodni 3/4 - gotowych i fajnie obszytych albo ze sciagaczem, zalezy kto jak lubi

Albo moze nosić :(
Na mnie te całe 3/4 wygladają po prostu jak zwykłe spodnie tyle,że przykrótkie :/
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 14 lis 2005, 00:28

moon pisze:Na mnie te całe 3/4 wygladają po prostu jak zwykłe spodnie tyle,że przykrótkie

bo jestes pewnie niziutka, ale mysle ze jakbys je fachowo skrocila (u mnie w tychach babka w godzine za 10zl skraca) i wlozyla kozaki na wysokiej szpilce to niami ciacho ;P tylko jeszcze pytanie czy to w Twoim stylu :P
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 lis 2005, 00:42

Wstreciucha pisze:u mnie w tychach babka w godzine za 10zl skraca

U mnie mama za darmochę ;P
No nie w moim :D

Z tym,że doszłam do wniosku,że ciuchy robia coraz mniej funkcjonalne :/

Ja spodnie nosze, gdy: jest za zimno na kieckę, nóg mi sie nie chce golić. A takie 3/4?W nich i tak by piździło, a se samych łydek golić nie bede przecie ;P
Było by to samo co z koszulkami z rekawem 2/3. Se człowiek np taka biała lelegancke bluzke kupuje chce założyć kurtę a tu sie podwija, gniecie... :/

W ogóle to mnie rozbroiła ostatnio kutrka zimowa jaką widziałam. Ciepła z futerkiem, puchowa. I zapinana na... kokardkę [tzn dwa troczki do związania ze soba].
Albo te bluzki z długim rekawem niby ciepłe. Moze to i ma długi rekaw, ale grubośc owej bluzki jest taka jak zwykłej letniej. W tym i tak zimno przecie. Poza rękawami i sporo wyzsza cena niczym sie nie różni...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 14 lis 2005, 07:04

Mi sie 3/4 spodnie podobaja (bluzki za to niebardzo:/), tylko ze nie mam aktualnie zadnych, ktore moglabym przerobic. A nowych przeciez nie bede teraz kupowac.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lis 2005, 11:36

A mi z kolei i jak sie dowiedzialem nie tylko mi, cholernie sie nie podobaja wszystkie spodnice, ktore sa "sztywne". Obojetne czy z jeansu, czy z czego innego. Jezeli spodnica, to tylko z jakiegos zwiewnego materialu typu sztuczny jedwab. Dziekuje :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 14 lis 2005, 12:42

Spodnie 3/4 mogą być. Tylko musi być to smukła, długa noga na obcasie. <faja>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 14 lis 2005, 12:44

Sir Charles pisze:Jezeli spodnica, to tylko z jakiegos zwiewnego materialu typu sztuczny jedwab

a zima??
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 lis 2005, 13:06

Sir Charles pisze:cholernie sie nie podobaja wszystkie spodnice, ktore sa "sztywne"

A ja myślałam,że jestem odosobniona <banan>
Grace

Postautor: Grace » 14 lis 2005, 14:17

a ja dzisiaj kupilam sliczne kozaczki - uwielbiam szpilki, sa takie mieciutkie te butki :) mam tylko nadzieje, ze mojemu menowi sie spodobaja ;) co to 3/4 to fajnie wlasnie jak pisze Mysior, ze na smuklej nozke i konieczkie wysokie szpilki :) w ogole widzialam w Terranowej taka zajebista spodniczke - fakt, ze krotka, ale bardzo mi sie podobaja, siega mi do polowy ud, taka z jeansu -swietna :) tylko troche droaga (140zl), ale no trudno, bardzo mi sie podoba :)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 14 lis 2005, 14:57

Gosia... pisze:a ja dzisiaj kupilam sliczne kozaczki - uwielbiam szpilki

cholera cale miasto zlecialam i nie potrafie zwyklych kozakow do kolana dostac. Sa w klamereczki, paseczki, koslawe obcasy - za grube, nie taki ksztalt , jakies sciachane , dodatki pierdoly, a ja chce zwyczajne kurde czarne, dlugie na wysokiej szpilce i co <zly1> i dupa !! nie ma <chory> jak juz znalazlam takie ktore naprawde mi sie podobaly to ponad 100frankow <chory> tyle to ja zaplace za bilet do PL <aniolek2> teraz bardzo modne sa te buty z mocno zaokraglonym czubkiem, ale cholera co z tego skoro lubuje sie w innych :(
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 14 lis 2005, 16:47

moon pisze:

Mi też. Wyglądam jak krasnal. Tak samo w długich spódnicach [długicz czyli już za kolano :DDD ]

mi to się raczej kojarzy, jakby dziewczyna miała zaraz przeprawić się przez rzekę i nie chciała zamoczyć nogawek :P

ptaszek pisze:i nie lubię tych żelowych bransoletek...

Pierwsze słyszę... :| A co to w ogóle jest?
[/quote]
przykładowo: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72134119

w ogole widzialam w Terranowej taka zajebista spodniczke - fakt, ze krotka, ale bardzo mi sie podobaja, siega mi do polowy ud, taka z jeansu -swietna tylko troche droaga (140zl),

hm.... ile ja gdzie niegdzie widzę wspaniałych rzeczy :( chciałoby się mieć, tylko że portfel pusty :D
podobają mi się buty wzorowane na indiańskie (jak to u mnie :]), ale niestety i to małe pragnienie się nie spełni :D
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 lis 2005, 23:50

To widziałam te żelowe coś!Zastanawiałam sie nawet co to bo wyglada strasznie odpustowo i ludzi 15 lateni i 40 letni to nisza. Nawet gościa pod krawatem i w garniaku w tym widziałam!
Boże co za bezguście...
Gosia... pisze:tylko troche droaga (140zl)

W Terranovie sa teraz obniżki. ;)
Jutro dlatego jade se spodnie kupic za cale 59,90 zł. Za to lubie ten sklep. Tanio i niektore nawet fajne rzeczy maja. :D
Wstreciucha, nie zartuj!U nas ppełno takich butów jest! Wracaj i se kup!

ja sie ciesze bo juz powoli odchodzi moda na te czuby, alladynki [czuby zakrecone do gory] i kwadratowe. W koncu jakies normalne buty mozna dostac <jupi>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 16 lis 2005, 23:53

moon pisze:Wstreciucha, nie zartuj!U nas ppełno takich butów jest! Wracaj i se kup!

jutro po poludniu rusze na londyn bo jade na weekend - jak tam nie dostane to kupie dopiero na swieta w polsce :(
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 16 lis 2005, 23:56

Wstreciucha pisze:
Sir Charles pisze:Jezeli spodnica, to tylko z jakiegos zwiewnego materialu typu sztuczny jedwab

a zima??

Spodnie?? :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 lis 2005, 23:57

Też z zwiewnego materiału typu sztuczny jedwab? <rofl3>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 16 lis 2005, 23:57

Sir Charles pisze:Spodnie??

mialam na mysli nie rezygnowanie ze spodniczki :D tylko jaka w zime jak trzaska mroz skoro lubisz "zwiewne" :D
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 17 lis 2005, 00:06

Wstreciucha pisze:tylko jaka w zime jak trzaska mroz skoro lubisz "zwiewne"

Ja tylko mowie, ze sztywna spodnica to gwalt w bialy dzien na moim poczuciu estetyki. <boje_sie>
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 17 lis 2005, 01:26

Sir Charles pisze:
Wstreciucha pisze:tylko jaka w zime jak trzaska mroz skoro lubisz "zwiewne"

Ja tylko mowie, ze sztywna spodnica to gwalt w bialy dzien na moim poczuciu estetyki. <boje_sie>

a do jakiej kategorii zaliczają się np. eleganckie spódnice od garsonki? Ażurowe to one nie są :)
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 17 lis 2005, 07:25

ptaszek pisze:podobają mi się buty wzorowane na indiańskie (jak to u mnie ), ale niestety i to małe pragnienie się nie spełni

No i chwała Bogu :) Łazi tego pełno po mieście, te mukluki wyglądają beznadziejnie :)
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 lis 2005, 08:46

Wstreciucha pisze:teraz bardzo modne sa te buty z mocno zaokraglonym czubkiem, ale cholera co z tego skoro lubuje sie w innych

mnie sie one tez nie podobaja w ogole. Wole szpice :).
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 17 lis 2005, 09:40

guli pisze:
ptaszek pisze:podobają mi się buty wzorowane na indiańskie (jak to u mnie ), ale niestety i to małe pragnienie się nie spełni

No i chwała Bogu :) Łazi tego pełno po mieście, te mukluki wyglądają beznadziejnie :)

a skąd Ty wiesz o jakie konkretnie mi chodzi? wzorów jest dużo... i zależy do czego się nosi :)

Zastanawiałam sie nawet co to bo wyglada strasznie odpustowo

no właśnie.... :|

Co do spódnic, to zwiewne latem jak najbardziej, bo w sztywnych przecież nie idzie wytrzymać 8) Natomiast jesienią nie ma wyboru jak sztywniejsze, a nie chcę z nich zrezygnować (ptaszyca ku powszechnemu zdziwieniu zaczęła spódnice nosić...).

Do łask powróciły buty z klamrami. I to wielkimi :| dla mnie to wygląda tandetnie. No nie podoba mi się po prostu i już! :)
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 lis 2005, 11:11

Co do silikonowych nie żelowych jk je nazwaliście bransoletek to żekomo kupując je wspieracie walke z jakąś chorobą w co osobiście nie chce mi sie wierzyć..mnie by było głupio chodzić z plastikiem na ręce ok można kupić i sobie to zostawić w domu ale żeby się obnośić z tym że dało sie kilka groszy na taką bransoletke?To chyba już bardziej objaw skąpstwa niż pomocy :D w polsce jest tyle fundacji które potrzebują wsparcia a my akurat te amerykańskie wspieramy .
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 lis 2005, 11:36

Pegaz pisze:to żekomo kupując je wspieracie walke z jakąś chorobą

To nie chcę wpierać. ;P
ptaszek pisze:Do łask powróciły buty z klamrami.

Wiem... <chory>
Yasmine pisze:Wole szpice

No nie mów Yas, ze Ty w czymś takim chodzisz? <chory> Do spodni długich to fajnie wygląda, ale do jakiejkolwiek kiecki to koszmar! <chory>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 lis 2005, 11:39

rzekomo miało być znów walnąłem orta :) A co do bucików to u dziewczyn podobają mi się takie kozaczki brązowe z jasnobrązową podeszwą takie do łydek :) plus brązowe rajstopy takie w kratke nie wiem jak się to nazywa dokładnie kabaretki chyba :D itd..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?

Wróć do „Zdrowie i uroda”