z ostatnio przetestowanych kosmetykow
Lentheric Feather Finish - puder prasoawany, idealny na wykonczenie makijazu, bardzo ladnie stapia sie z kolorem cery, lekki i bardzo naturalny, ladnie matuje

opakowanie niestety liche, mam trusnosci z zakreceniem. Ale cana super 11zl

Uzywam tego pudru od zawsze bo nie probowalam innych tak mi pasuje

Ocena 5+ (byloby 6 ale to pudelko wrr)
cien do powiek Eveline Soft Pastel Effect, ladne kolorki, z baza pod cienie dlugo sie trzyma, z tej serii kolorki sa pastelowe, naturalne, nie krzykliwe, ladnie sie rozprowadza, cena 4,30 ocena 4
Blyszczyk Eveline 3d shine&care, swient!, fajna konsystencja, wygodnyw uzyciu, kolorki perlowe z drobinkami, powieksza usta optycznie

, srednio trwaly ale czego wymagac od blyszczyku, za to cena przekonywujaca, 5,10zl, ocena 4+
Sephora Skin Beautifier, baza pod makijaz, lakka, koloryzujaca baza, wygaldza i wyrownuje koloryt cery, latwo sie aplikuje i jest wydajna, cena 40zl, ocena 5
Paul Sagan biala baza na cienie pod oczami, rewelacja! zdecydowanie moje odkrycie ostatnie, wydajny kosmetyk w plynie swietnie maskujacy cienie i zaczerwieninia pod oczami, lekka konsystencja, latwo sie naklada, cena 28zl, ocena 6
Paul Sagan, puder brazujaco-rozswietlajacy, kolejne odkrycie! sliczne kolorki, delikatnie brazujace i rozswietlajace skore, lekki, ladnie pachnie, iealny do podkreslania kosci policzkowych i rozswietlania np. dekoltu, cena 37zl ocena 6