bielizna

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 00:03

moon pisze:Ja ostatnio do tramwaju wsiadalam i jakas przede mna. Stringi miala na pol plecow ale co mnei zdziwilo - brazowe wygladajace jak skorzane <boje_sie>

to mnie oslabilo kompletnie ostatnio jedna dziewuszka. Bylam w klubie , stoje w kolejce w wc i obserwuje mimo chodem, no i jedna taka stoi przed lustrem i celowo obsuwa sobie juz i tak biodrowe jeansy w dol i pyta drugiej co to z nia byla, czy sobie juz wystarczajaco je opuscila - czy jej odpowiednia ilosc "gaci" widac :/ no po prostu zal sie robi no , takich polmozgow

[ Dodano: 2006-06-26, 00:05 ]
a ja nosze nieskompletowana bielizne czesto :/
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 cze 2006, 00:06

Miltonia pisze:Ej, to fajne musialo byc.
Tak 30 stopni w cieni i skorzane majtki pod jeansami. No w sumie w polowie nad... :|
Wstreciucha pisze:o mnie oslabilo kompletnie ostatnio jedna dziewuszka.
Kochana lepiej, Mialam w klasie taka co notorycznie majtki na wierzchu miala. Chlopaki to sie juz tego smiali. Jeden mi opowiadal ze siedza i sie wlasnie spojrzeli akurat. Ta sie odwraca na nich patrzy, podciagnela spodnie i drugim ruchem jeszcze bardziej opuscila i dalej siedzi. <zalamka>

[ Dodano: 2006-06-26, 00:06 ]
Wstreciucha pisze:a ja nosze nieskompletowana bielizne czesto :/
Ja w sumie tez tyle ze po mojej to niezbyt widac. Bo ja sie w kornkach neizbyt lubuje
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 00:14

Ja w sumie tez tyle ze po mojej to niezbyt widac. Bo ja sie w kornkach neizbyt lubuje

ale ja tez raczej robie to umiejetnie , nie zakladam niebieskich majtek do czerwonego stanika, kolor mam zawsze ten sam, ale kupuje czasem do jednego stanika kilka dosc uniwersalnych wzorow majtek , ktore po prostu pasuja , mimo wszystko jednak kompletow mam stosunkowo niewiele w porownaniu z inna bielizna . Dlatego lubie kupowac bielizne w H&M , tam moge kupowac osobno i sobie kokmpletowac . Biore w pracy dwutygodniowki, wiec czasem nie stac mnie na kupno jednorazowo kompletu - wiec w pierwszej polowie miesiaca kupuje stringi a w drugiej stanik :] i wlasciwie mam pewnosc ze jak przyjde w takim odstepie czasu to bedzie wciaz na "skladzie" :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 cze 2006, 00:16

Wstreciucha pisze:ale ja tez raczej robie to umiejetnie , nie zakladam niebieskich majtek do czerwonego stanika, kolor mam zawsze ten sam, ale kupuje czasem do jednego stanika kilka dosc uniwersalnych wzorow majtek , ktore po prostu pasuja , mimo wszystko jednak kompletow mam stosunkowo niewiele w porownaniu z inna bielizna .
Toz i ja tak robie i o to mi sie rozchodzi. Ciuchy z dwoch roznych miejsc a jak komplet wyglada :D
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 26 cze 2006, 00:16

Mia pisze:
Miltonia pisze:Ja zawsze sobie wyobrazalam, ze jest wypadek, wioza mnie do szpitala, rozbieraja, a tam majtki inne niz stanik, tzn nie od kompletu :)

Mysle ze jakbys naprade maial wypadek to bys nie gadala wiecej takich glupot.

Ja tez lubie ladna bielizne, ale ze to sie do wygaldu liczy to z tym sie nie zgodze. Po rpostu jej nie widac. Ale buty i torebka to to juz gdzies slyszalam ze po tym sie kobiete poznaje :)

Ojej, czy Ty w ogole zrozumialas o czym ja pisze??? A do wygladu sie liczy o tyle, ze Ty sama wiesz, co masz pod spodem. I to wplywa na Ciebie, na to jak sie nosisz. Mozesz byc slicznie ubrana, a jak masz pod spodem byle jakie gacie, to nici z reszty.I wlasnie Twoja postawa jest tym, o czym mowie - jak nie widac, to tego nie ma. Guzik prawda, jest i Ty o tym wiesz.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 cze 2006, 00:17

Ja mam jeszcze czasem tak po prostu ze staniczek widze piekny ale przy majteczkach do niego to wiedna i bym tego za chiny nie zalozyla...
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 26 cze 2006, 00:28

To Ty nie zrozumialas o co mi chodzi. Pisalam o ocenie innych kobiet a nie samoocenie. Nie wiem co dana osoba ma na sobie pod ubraniem wiec nie jest to w stanie wplynac na moje zdanie na temat jej wygladu. A Twoje porownanie do wypadku jest po prostu smieszne, wypadek i najwiekszy drmata to stanik i majtki nie od kompletu <hahaha>
Ja czesto nosze tak jak dziewczyny dokompletowane, bo tak to mialabym 1-2 pary majtek do 1 stanika. Troche malo.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 26 cze 2006, 00:39

Mia pisze: A Twoje porownanie do wypadku jest po prostu smieszne, wypadek i najwiekszy drmata to stanik i majtki nie od kompletu

<zalamka> <hahaha>

Przecież to nie było tak zupełnie poważnie. Matko <chory>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 26 cze 2006, 01:37

Oj Miltonia taki drobny epitet i juz od razu przesada? :) Zreszta stronnicza jestes i nie wiesz o co chodzi dokladnie...

Jeszcze cos w zwiazku z bielizna, poniewaz ostatnio chodze na dosc intensywne zajecia (TBC, Funky, taniec) to moze ktoras ma jakas sprawdzona firme sportowych stanikow albo w ogole sportowej bielizny? Bo ja nigdy nie kupowalam czegos takiego a przyda sie cos co lepiej podtrzymuje biust. Kolezanka polecala Sloggi z Triumpha, ma ktos? :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 cze 2006, 07:45

Mia pisze:moze ktoras ma jakas sprawdzona firme sportowych stanikow albo w ogole sportowej bielizny?
W zyciu bym tego nie zalozyla <belt>
Ano wlasnie co bielizny was najbardziej zadziwilo? W sensie negatywnym?
Mnie jak w sklepie sie kolezanka dziwila jakie male stringi maja i ciekawe komu sie to na tylek zmiesci. Po czym podeszlam oglookalam i przeczytalam napis "seria bielizny dzieciecej" 0_o
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 26 cze 2006, 08:22

cóż, Mia ma rację :D Swoją drogą, nie pierwszy raz Miltonia totalną bzdurę napisała <hahaha>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 cze 2006, 08:50

ja np. nie znosze bielizny koronkowej , wiec bede mial zle odczucia ogladajac taka .I mysle ze tu chodzi nie o jakosc bielizny a jej stan , jak i czystosc , majtki mogą byc i za 3 zł , byle by były całe , nieprzebarwione , poprute no i czyste , a komplet ...? ktos na to zwraca uwage ?
Ale najwazniejsze by sie samej czuc dobrze , wiec co kto lubi , albo mu pasuje , lub go na to stac !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 26 cze 2006, 09:01

ja jak będę nosić bieliznę Victorii Secret, to będę w całości zaspokojona w tym temacie. <diabel>
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 cze 2006, 09:03

zas ja latem chadzam bez bielizny , wiec jest mi ona zbedna , i w razie wypadku , a jezdze bardzo duzo bo około czasem nawet 1600 km tygodniowo a nie mniej niż 700 km , to ma to głeboko w dupie <aniolek>
odpada mi tu zrywanie bielizny od ciała , bo takie rzeczy sie przy wypadkach zdazają <hahaha>
odbiegajac od tematu ciutenko , na dół w kopalniach nie mozna zjezdzac pod ziemię w bieliznie elastycznej np. jak i innych , ale juz nie pamietaj jakich
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 09:15

Andrew pisze:majtki mogą byc i za 3 zł , byle by były całe , nieprzebarwione , poprute

majtki za 3zl beda szybko poprute i przebarwione ;) nie jestem snobka, ale co do bielizny to raczej warto zainwestowac, wiem co mowie ;P
Grace

Postautor: Grace » 26 cze 2006, 10:21

Mój facet tez nie lubi koronkowej bielizny wiec cos w tym jest..
Ja nosze wyłącznie komplety, ale zazwyczaj kompletuję je sama, żle sie czuje gdy mialabym np czarne stringi i czerwony stanik :/
Ale i tak mysle, ze o kobiecie swiadczy nie tyle kolorystyka bielizny, co jej czystos i jakość.
TedBundy pisze:cóż, Mia ma rację Swoją drogą, nie pierwszy raz Miltonia totalną bzdurę napisała

podpisuje sie pod tym.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 cze 2006, 10:46

Miltonia pisze:a tam majtki inne niz stanik, tzn nie od kompletu

ja nie nosze do kompletu :D
Mi ciezko na mnie stanik znalezc a co dopiero jakis komplet :D
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 10:47

Yasmine pisze:Mi ciezko na mnie stanik znalezc

dlaczego ?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 cze 2006, 10:48

Wstreciucha pisze:dlaczego ?

Bo nie ma fajnych, duzych i w tym przedziale cenowym w ktorym sie nosze. Ale czasem cos sie znajdzie :D
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 10:59

Yasmine, nie wygladasz na biusciasta .
zobacz Lime w tym , powiedz jak Ci sie podoba :]
Obrazek
ja czasem tez mam problem, to znaczy cycki mam takie wieksze B mniejsze C, ale czesto kiedy stanik jest dobry to majtki przymale, albo na odwrot :/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 cze 2006, 11:02

Wstreciucha pisze:Yasmine, nie wygladasz na biusciasta .

a chcesz zdjecia na prv ;P ?

Wstreciucha pisze:zobacz Lime w tym , powiedz jak Ci sie podoba

lima mi sie podoba, ale ta bielizna nie. Przeswitujacy stanik to juz dla mnie odpada :/.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 11:08

Yasmine pisze:Przeswitujacy stanik to juz dla mnie odpada :/

no a ja wlasnie zaczelam kupowac od jakos moze pol roku, tylko takie , a do tego mocno wykrojone ;P
Yasmine pisze:a chcesz zdjecia na prv ;P ?

no ba ! :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 cze 2006, 11:14

Wstreciucha pisze:no a ja wlasnie zaczelam kupowac od jakos moze pol roku, tylko takie , a do tego mocno wykrojone

mi by to nie utrzymalo piersi. Ja musze miec mocny i taki dosc zabudowany :).
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 12:25

uwielbiam ostatnio prześwitującą bieliznę, zakochałam się w różnego rodzajach koszulkach czy haleczkach na noc i nie tylko <diabel>
Uwielbiam nosić komplety, nieskompletowana bielizna to dla mnie swego rodzaju męka ;)
Jakieś półtora roku wstecz nosilam tylko usztywniane staniki ale w końcu powiedziałam sobie "pierdzielę, mam biust nie po to żeby siedział za sztywnym materiałem, niech ma trochę radochy i wolności ;)

I wiem o co chodzilo Miltonii, rozumiem ją.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 12:26

uwielbiam ostatnio prześwitującą bieliznę, zakochałam się w różnego rodzajach koszulkach czy haleczkach na noc i nie tylko <diabel>

wiedzialam ze jak tu zajrzysz to wlasnie tak napiszesz :D
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 12:27

ehhh... najwyraźniej już taki mój los że jestem strasznie przewidywalna <browar> <aniolek>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 cze 2006, 12:30

Elspeth pisze:ehhh... najwyraźniej już taki mój los że jestem strasznie przewidywalna <browar> <aniolek>

to nie to , nie bez kozery mam slabosc do Ciebie - nadajemy w wielu kwestiach na podobnych falach ;)
podoba mi sie ta kombinacja ;) niebieski z brazem
Obrazek
a ta haleczke VS ma chyba we wszystkich mozliwych kolorach <aniolek>
Obrazek
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 12:36

żółta odpada, a ta pierwsza- chętnie ale w kolorystyce biel z błękitem albo czerń z czerwienią...
W domu mam parę linków do bielizny nad którą dumam czy sobie zakupić. Teraz w pracy jestem więc raczej niczym nie zarzucę. Szefofa spojrzy znad biurka to zdębieje jak zacznę strony z bielizną przeglądać ;)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 26 cze 2006, 12:56

moon pisze:W zyciu bym tego nie zalozyla <belt>

to sprobuj sobie potanczyc z biustem D. Mylisz ze mi sie podobaja? :/ Ohydne sa. Zwykle nosze wiciete jakos, wyprofilowane. Ale bola mnie piersi po zajeciach wiec jestem zmuszona.

Yasmine pisze:Mi ciezko na mnie stanik znalezc a co dopiero jakis komplet :D

Nie no przewaznie sa komplety, jak juz znajde stanik to nie ma problemu zeby dokupic majtki do niego. Teraz juz wiekszosc firm tak robi ze mozna kupowac osobno, komplety widac sie nie sparwdzaly - zwykle nie kupowalam bo w majtkach przeciez moglabym sie utopic (rozmiar L).

Elspeth pisze:"pierdzielę, mam biust nie po to żeby siedział za sztywnym materiałem

heh ja bym nie mogla niesztywnego nosic ;-)
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 14:29

parę z "zastanawiających" mnie koszulek:
http://www.intymna.pl/katalog/complets. ... c3d5cabe1f

http://www.intymna.pl/katalog/complets. ... c3d5cabe1f - tylko gdyby nie miała "zdobień"

http://www.intymna.pl/katalog/complets. ... c3d5cabe1f -coś w ten deseń- długa wiązana.

To tylko takie zajawki tego co mi się widzi, oczywiście gdyby ode mnie to zależało, wyglądały by trochę inaczej...

Wróć do „Zdrowie i uroda”