Solarium

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 26 paź 2005, 22:26

Tez nie lubie lezec plackiem na sloncu - wytrzymuje max 15min lezac na plecach. Ale lezac na brzuchu dluzej - bo zawsze czytam. Tylko kurcze nie mozna ciagle tylko plecow opalac, twarz i przod tez by sie przydalo :]
Swoja droga, tez bede sie musiala przejsc ze 2 razy na solarium w najblizszym czasie, bo za miesiac wyjezdzam w cieple i przydalaby sie jakas baza, zeby sie nie spalic pozniej :]
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 26 paź 2005, 22:31

Ja osobiście bardzo lubię solarium:) Nie dłużej niż 10 min, bo nie wytrzymałbym dłużej. Jest bardzo dobre na cerę i poprawia nastrój. Poza tym osobiście nie cierpię się opalać w stylu "leżenia plackiem", natomiast solar oszczędza czas i daje niezłe efekty:)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 paź 2005, 22:35

No własnie mi humoru nie poprawia.
Mi poprawia leżenie leniwe w skąpym stroju i uczucie jak mnie słonko przypieka i do tego zapach moeje przypiekającej sie skóry [kocham ten zapach].
Poza tym jaka oszczesdnośc czasu?Ja się nie opalam tylko dla fajnego efektu na skórze,a le też dlatego zę samo opalanie sprawia mi przyjemność!I chcę żeby trwała dłuuuugo dlatego ;P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 paź 2005, 22:50

TedBundy pisze:poprawia nastrój.

mi tez poprawia. Od razu jakas zywsza jestem <banan>
Grace

Postautor: Grace » 26 paź 2005, 22:52

Wstreciucha pisze:Gosia faktycznie przy ciemnej karnacji nie potrzebujesz wiecej niz raz w tygodniu, ale ja poszlabym tak :
1 tydzien - raz 10minut
2 tydzien - raz 10 minut
3 tydzien - raz 15 minut
4 tydzien - raz 10 minut
Ostatni raz poszlabym na Twoim miejscu na dwa dni przed dniem stodniowki. Do tego kup sobie aktywatory , lub kremy utrwalajace opalenizne. Sa przewaznie z witaminami zarowno te DO jak i PO opalaniu. Sa rowniez kosztowne, ale naprawde warte polecenia. Pamietaj by je rownomiernie rozprowadzic na skorze i na Twoim miejscu nie uzywalabym okularow chroniacych tylko raczej po prostu nie otwierala oczu w lozku podczas opalania. Smiesznie pozniej wygladaja biale obwodki wokol oczu.

Dziekuje,zastosuje sie:) Aluschaj nie lepiej by bylo isc 2 razy po 5 niz raz 10min?? A swoja droga dobry aktywator jest firmy ziaja:)
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 26 paź 2005, 23:28

Yasmine pisze:

mi tez poprawia. Od razu jakas zywsza jestem <banan>

Z wypowiedzi Teda nie wynika jasno, ze i jemu poprawia :] "Jest bardzo dobre na cerę i poprawia nastrój. " - to raczej ogolnik.
Moon pisze:Mi poprawia leżenie leniwe w skąpym stroju i uczucie jak mnie słonko przypieka i do tego zapach moeje przypiekającej sie skóry [kocham ten zapach].

A ja z kolei starsznie sie poce i wszystko sie do mnie klei. Nienawidze tego uczucia.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 27 paź 2005, 00:14

moon pisze:A frank to ile? [Ja się nie znać]

ok2,5PLN

Gosia... pisze:Aluschaj nie lepiej by bylo isc 2 razy po 5 niz raz 10min??

Nie, wg mnie wyjdzie na to samo albo gorzej. A najlepsze aktywatory sa firm profesjonalnie sie tym zajmujacych ktore dostaniesz tylko w solariach, zawieraja skladniki mocno nawilzajace skore i pobudzajace ja nawet jeszcze po skonczeniu opalania i w jego trakcie. PRZEDE WSZYSTKIM SPRAWDZ przed jakimi promieniami chroni Cie specyfik. Powinien chronic przed UVA!! slonce emituje UVB, solarium UVA. 15 minut na solarium to dla Twojego ciala jak caly dzien opoalania, ale niechodzi o efekty !! raczej o oddzialywanie. Bo po pierwszych 15 minutach strzaskasz sie na raka i nie bedziesz spala w nocy ;)

TedBundy pisze:Jest bardzo dobre na cerę

Jesli ktos nie ma duzych z nia klopotow i uzywa solarium regularnie. Solarium generalnie wysusza, ale wysuszona skora po kilku dniach podwojnie sie natluszcza, gruczoly wytwarzaja wiecej substancji natluszczajacych, zatem np twierdzenie ze solarium zwalcza tradzik jest bzdura!! tylko "usypia", natomiast wiem ze leczy luszczyce w niektorych przypadkach

Yasmine pisze:mi tez poprawia.

Bo wplywa na wytwarzanie endorfin.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 paź 2005, 00:29

A ja z kolei starsznie sie poce i wszystko sie do mnie klei. Nienawidze tego uczucia.

To ja wtedy robie chop do wody,popluskam sie i z powrotem pozwalam wodzie parować z mojego ciałka ;P
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 27 paź 2005, 00:45

A ja poprawy nastroju po solarium nie zauwazylam :( Natomiast moja kolezanka sie uzaleznila - chodzi codziennie na 5 czy 10 minut bo mowi ze nie wytrzyma bez tego.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 27 paź 2005, 01:04

Mia pisze:Natomiast moja kolezanka sie uzaleznila - chodzi codziennie na 5 czy 10 minut bo mowi ze nie wytrzyma bez tego

I zapewne pieknie wyglada z ta sztuczna opalenizna...
Ja osobiscie nie mam nic do solariow, sama czasem chodze. Ale nie raz widywalam w liceum i na studiach panny, ktore ewidentnie przesadzaja z ta opalenizna. Poza tym, taka opalenizna jest przeciez nieco inna od naturalnej, slonecznej, wiec latwo zauwazyc, jak sie przegnie.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 27 paź 2005, 08:37

Mia pisze:Natomiast moja kolezanka sie uzaleznila - chodzi codziennie na 5 czy 10 minut bo mowi ze nie wytrzyma bez tego.

ja tez mam taka w klasie. Dziewczyna wyglada jak mulatka <boje_sie>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 28 paź 2005, 10:21

Mia napisał/a:
Natomiast moja kolezanka sie uzaleznila - chodzi codziennie na 5 czy 10 minut bo mowi ze nie wytrzyma bez tego.

ja tez mam taka w klasie. Dziewczyna wyglada jak mulatka

To idiotyczne, wyglada sie przypalona grzanka. Babeczki zapominaja o tym ze generalnie mocna opalenizna postarza, taka 20tka z mocna opalenizna wyglada jak 30tka , nie wspolmne o 40tkach ktore maja biale zaglebienia zmarszczek przy tak intensywnym opalaniu , ale robia to by wygladac "rzekomo" atrakcyjniej. Mysle ze raz w tygodniu 10-15 minut to wystarczajaco!! Sama w okresie zimowym chodze raz w tygodniu czasem raz na dwa tygodnie. Poprawia mi to samopoczucie, lubie czasem zrobic chociazby taka bzdure , ale za to tylko dla siebie. <aniolek2>
Awatar użytkownika
bubu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: bubu » 29 paź 2005, 16:34

Czekolada smakuje lepiej :P
Awatar użytkownika
Chili
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Chili » 29 paź 2005, 16:42

Ja też bym chciała pochodzić troszkę na solarium, alem mam liczne znamiona na ciele nie wiem czy w tym wypadku to dobry pomysł...
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
ROBINHO razem zdziałamy cuda! :)
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 29 paź 2005, 16:44

Chili pisze:ciele nie wiem czy w tym wypadku to dobry pomysł...

bylas u dermatologa i nic ci nie wspomnial o opalaniu przty sztucznym swietle?

PS Slyszalem ze znamiona do opalania mozna zabezpieczyc jakimis specjalnymi kramami
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Chili
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Chili » 29 paź 2005, 16:47

cubasa, nie byłam u dermatologa, bo boje sie że bedzie chciał użyć lasera, albo co gorsze skalpela. Ja słyszałam o jakiś plastrach...
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)

ROBINHO razem zdziałamy cuda! :)
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 29 paź 2005, 17:20

Chili pisze:boje sie że bedzie chciał użyć lasera,

Spoko, to co najwyzej pod znieczuleniem 8)
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 29 paź 2005, 17:56

ja też mam w sumie kilka takich większych pieprzyków a mimo to chodzę na solarium średnio raz na 2 tyg
też dla poprawienia samopoczucia :)
Awatar użytkownika
anita
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: anita » 03 lis 2005, 14:39

Ja też bym chciała pochodzić troszkę na solarium, alem mam liczne znamiona na ciele nie wiem czy w tym wypadku to dobry pomysł...

wg mnie to zapomnij o solarium!!!!
Nie będę się wymądrzać ,ale wiem coś o opalaniu zniamion!!!!
NIE RÓB TEGO!
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 03 lis 2005, 16:40

anita pisze:NIE RÓB TEGO!

Nawet jesli znamiona bedą ochraniane?
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 06 lis 2005, 16:26

Chili,

nie wszystkie znamiona sa groźne, najlepiej o tym powie Ci dermatolog.
Słyszałaś o plastrach i dobrze słyszałaś, to może być nawet zwykły mały plasterek.

Ale jesli masz dużo małych nie wystających ponad powierzchnię skóry znamiona, to myślę, że nie ma dużego zagrożenia.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 09 lis 2005, 12:35

Bylam wczoraj na solarium i odrazu humor mi sie polepszyl. bede chodzila raz w tygodniu. trzeba sie ratowac przed jesienna depresja. <jol>
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Grace

Postautor: Grace » 09 lis 2005, 15:52

Bylam wczoraj na solarium i odrazu humor mi sie polepszyl. bede chodzila raz w tygodniu. trzeba sie ratowac przed jesienna depresja.

masz racje, kuracje zaczynam w grudniu, a jutro ide po samoopalacz - na pewno humor poprawi :)
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 09 lis 2005, 16:48

obawiam sie samoopalaczy, nie mam z nimi dobrych doswiadczen. Boje sie ze nierowno sie rozlozy i pozniej beda plamy i do tego efekt maski.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Grace

Postautor: Grace » 09 lis 2005, 17:09

ja w sumie pierwszy raz, wyprobowanym samoopalaczem przez kolezanke -ciekawa jestem co z tego bedzie ...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 lis 2005, 17:16

Oj samoopalacze to horror.
Ja używałam przez pewnien czas jednego. Bardzo ładnie wyglądałam. Wystarczyło,że chciałam od niego odpoczac i zonk. Byłam żółta i ludzie sie mnie pytali czy czasem żółtaczki nie mam. Nigdy wiecej samoopalaczy! <zly1>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 09 lis 2005, 17:32

Bo samoopalacze takie pomaranczowe wychodza moga byc sa smugi, jesli sie nie uzyje peelingu wczesniej.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 lis 2005, 17:44

Ja nigdy plam ani smug nie miałam :]
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 09 lis 2005, 17:48

moon pisze:Ja nigdy plam ani smug nie miałam

no mowie,ze moga wyjsc, ale wcale niue musza ;P
Ja jak kiedys uzywalam to smug nie mialam ,a peelingu tez nie uzywalam. Tylko jakies wlasnie za bardzo pomaranczowe mi wyszlo <hmm>.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 09 lis 2005, 23:05

foxy_lady pisze:Bylam wczoraj na solarium i odrazu humor mi sie polepszyl. bede chodzila raz w tygodniu. trzeba sie ratowac przed jesienna depresja.

Tez zaczelam kilka tygodni temu i rowniez serwuje sobie raz na tydzien <aniolek2>
moon pisze:Oj samoopalacze to horror.

zgadzam sie. Wg mnie nadaja sie tylko do jednorazowego uzytku, jak np chcemy gdzies ladnie wypasc. Nakladane regularnie paradoksalnie nieregularnie sie zmywaja - czyt. nierownomiernie .

Wróć do „Zdrowie i uroda”