Recenzje produktow :)
Moderator: modTeam
dzieki bardzo
a ja zdesperowana zadzwoniam do babci, ktora kazala mi najpierw posmarowac dlonie miodem i wlozyc do woreczkow foliowych na godzine, po cztym dokladnie splukac miod, nasmarowac dlonie kremem i do zwyklych rekawiczek. Zrobilam tak na noc i juz jest o wiele lepiej, ale za Wasze pomysly tez bardzo dziekuje 

"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Cold Princess pisze:• Kąpiel w oliwie:
1. Podgrzej oliwę, tak była ciepła, ale niegorąca.
2. Z kapsułek witaminy A i E wyciśnij zawartość do oliwy
3. Dodaj kilka kropli cytryny
4. Mocz dłonie przez około 15 minut
tak robie i jestem zadowolona. Tylko, że robie to rzadko bo nie cierpie tlustych rzeczy na skórze
Cold Princess pisze:• Domowy peeling:
1. Do naczynia wlej około 1 łyżki stołowej oliwy.
2. Dodaj 1 łyżkę cukru i kilka kropel soku z cytryny
3. Tak powstałą mieszankę należy wcierać w dłonie przez kilka minut, po czym należy zmyć ją ciepłą wodą.
slyszalam o takiej samej tylko, że dodawało sie do tego jeszcze kawe mielona
ale ja nie trzymam w ciepłych i grubych. Mam takie dosyc cienkie, bawelniane wlasnie, tylko na mnie za duze. Kolezanki tata pracowal w zakladzie pogrzebowym i nam przyniosl chyba 30 par, bo jak zima jezdzimy konno to w jednych jest za zimno a w dwoch za goraco, a w zwyklych i tych od niego idealnie. Wlasnie w tych wczoraj spalamsophie pisze:Zwykłe rękawiczki są sa grube i za ciepłe
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
-
złotooka kotka
- Weteran

Niech mi ktos poleci cos do demakijazu oczu. Musi byc delikatne bo mi zaraz lzy ciekna i nie moze byc Garniera (no i zeby nie kosztowalo za duzo
)
O! I jeszcze czy ma ktos jakis sposob na odciski (zapobieganie, leczenie etc)? Bo juz nie wytrzymuje, dzis odgniotlam sobie maly palec. Mam babel wiekosci zlotowki 3/4 palca zajmuje, kuleje jak chodze
)
O! I jeszcze czy ma ktos jakis sposob na odciski (zapobieganie, leczenie etc)? Bo juz nie wytrzymuje, dzis odgniotlam sobie maly palec. Mam babel wiekosci zlotowki 3/4 palca zajmuje, kuleje jak chodze
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
No własnie nowość, w ulotce rossamana widziałam już ten tusz dobry miesiąc temau, ale na półkach w drogeriach dopiero się pokazał. Ma zielone opakowanie i szczoteczkę z gumy.Mia pisze:Jawka a jak to wyglada, to jakas nowosc?
Nie. Chyba rimmel ma coś w promocji takiej.Mia pisze:to tez jest w zestawach z plynem do demakijazu?
Ziaja ma calkiem miłe płyny do demakijażu.złotooka kotka pisze:Niech mi ktos poleci cos do demakijazu oczu.
Wygodne butyzłotooka kotka pisze:I jeszcze czy ma ktos jakis sposob na odciski (zapobieganie, leczenie etc)?
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
-
złotooka kotka
- Weteran

Nie (i poprzednich stron tez takdokladnie nie czytalam, ot przelecialam wzrokiem. Jakos nie rzucilo mi sie w oczy najwyrazniej. Ale zaraz sie cofne i nadrobie).Mia pisze:probowalas?
A jak to wyglada? Bo w ogole nie moge znalezc

-
złotooka kotka
- Weteran

Eeee... to ja tak nie chce. Bo mi zaden tusz z Maybelline nie pasuje, a zreszta mam. <Boze, jak ja pisze. Jakis analfabetyzm mnie dopadl od kilku dni>Jawka pisze:szkoda, że nie można kupić go jako samodzielnego produktu.
złotooka kotka pisze:Musi byc delikatne bo mi zaraz lzy ciekna i nie moze byc Garniera (no i zeby nie kosztowalo za duzo)
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
ja miałam ten i muszę powiedzieć, ze makijaż zmywa tak średnio, trzeba kilka razy przetrzeć, ale ceną powala (4 złote) a do tego zupełnie nie podrażnia co mi się wcześniej nie zdarzyło nawet Garnier trochę podrażniał. Wiem, że jest odpowiedni dla osób noszących szkła nawet, więc musi być dobry.
Teraz widziałam jeszcze ten http://www.ziaja.com/img/f/275/1/1_dema ... acy_PL.jpg i nie wiem czy nie zmienili opakowania czasem

Zlotooka, czeku nie z garnira? ja kupilam sobei dosyc dawno temu, kosztowal 12 zl , ale nie pamietam jaka pojemnosc, a jest bardzo wydajny i tez mam wrazliwe oczka a po nim nic mi nie jest..
[ Dodano: 2007-08-25, 08:18 ]
http://www.ceneo.pl/245053
taki mam.
[ Dodano: 2007-08-25, 08:18 ]
http://www.ceneo.pl/245053
taki mam.
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
-
złotooka kotka
- Weteran

madziorka.m pisze:Zlotooka, czeku nie z garnira?
Juz wiele razy pisalam. Mnie Garnier uczula. Niezaleznie czy to balsam czy krem czy cokolwiek innego zaraz dostaje wysypki/podraznienia/skora mnie piecze i jest zaczerwieniona etc. Kilka razy probowalam kupic i wszystko ladowalo i mojej siostry ktora jakos zuzywala, choc tez bez rewelacji. Teraz po prostu omijam polke z ich produktami, chocby mieli eliksir mlodosci
Zmywa rzeczywiście średnio, ale jest bardzo delikatny- mnie nie podrażniał w ogole, a inne zawsze.Yasmine pisze:ja miałam ten i muszę powiedzieć, ze makijaż zmywa tak średnio, trzeba kilka razy przetrzeć, ale ceną powala (4 złote) a do tego zupełnie nie podrażnia
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
To ja polecam korektor pod oczy Clinique wygładzający zmarszczki
Nie mam żadnych kół pod oczami, czego jeszcze nie dokonał nigdy żaden korektor, a te kreseczki pod spodem mniej widoczne. Tutaj kosztuje 18 dolarów, więc i w Polsce pewnie nie jest tak tragicznie. A dość duży i wydajny jest. No i bezzapachowy i nie wywołujący alergii. Dobra rzecz.
I jeszcze podkład Elizabeth Arden Flawless Finish. Bardzo lekki, pokrywa nie zostawiając nienaturalnej warstwy na twarzy, transparentny. Cena tutaj to ok. 30 dolarów, ale jeżeli ktoś ma odrobinę grosza do zainwestowania, to dobry pomysł.
[ Dodano: 2007-08-29, 20:23 ]
Nie mogę zmienić już poprzedniego postu, więc wybaczcie nowy bo mam coś dobrego do polecenia.
Frederick Fekkai- Glossing Cream. Dostępny na całym świecie w Sephorze za odpowiednik ok. $20, ale wart każdej ceny. Jeżeli się komuś marzą włosy jak z reklamy szamponu to jest to absolutnie cudowny specyfik. Zawsze używam po umyciu włosów bez stosowania odżywki. Nie obciąża włosów.
Nie mam żadnych kół pod oczami, czego jeszcze nie dokonał nigdy żaden korektor, a te kreseczki pod spodem mniej widoczne. Tutaj kosztuje 18 dolarów, więc i w Polsce pewnie nie jest tak tragicznie. A dość duży i wydajny jest. No i bezzapachowy i nie wywołujący alergii. Dobra rzecz.
I jeszcze podkład Elizabeth Arden Flawless Finish. Bardzo lekki, pokrywa nie zostawiając nienaturalnej warstwy na twarzy, transparentny. Cena tutaj to ok. 30 dolarów, ale jeżeli ktoś ma odrobinę grosza do zainwestowania, to dobry pomysł.
[ Dodano: 2007-08-29, 20:23 ]
Nie mogę zmienić już poprzedniego postu, więc wybaczcie nowy bo mam coś dobrego do polecenia.
Frederick Fekkai- Glossing Cream. Dostępny na całym świecie w Sephorze za odpowiednik ok. $20, ale wart każdej ceny. Jeżeli się komuś marzą włosy jak z reklamy szamponu to jest to absolutnie cudowny specyfik. Zawsze używam po umyciu włosów bez stosowania odżywki. Nie obciąża włosów.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
dziewczyny, ja w kwestii farby do włosów. szukam takiej, którą można nałożyć na włosy ciemniejsze i ona w czasie aplikacji sama rozjaśnia (niedużo, mam taki średni szatyn, a chciałabym mieć jasny). zna któraś coś skutecznego i co nie robi jakiegoś mega-siana na głowie?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
lolli ja znam farby tego typu http://www.swiatkobiet.com.pl/zakupy/pr ... wy-kasztan
to jest moja niechciana farba
niechciana, bo wzieta przez pomyłke
to jest moja niechciana farba
niechciana, bo wzieta przez pomyłke
lollirot pisze:zna któraś coś skutecznego i co nie robi jakiegoś mega-siana na głowie?
nie znam
W ogóle te farby od razu rozjaśniające mają to do siebie, że działają w 99 % tylko na niefarbowane włosy (przetestowane i łapało tylko odrosty). Więc jest problem. Jedyne co działa i co znam to avangarde z Joanny, ale to do pasemek i takie siano, że ała.
okej, już się mogę wypowiedzieć na temat dzinowej farby http://www.swiatkobiet.com.pl/zakupy/pr ... wy-kasztan
otóż kupiłam ten sam odcień, co podesłany [zastanawiałam się nad jaśniejszym, ale nie wiedziałam, czy sobie poradzi z rozjaśnieniem]. w superpharmie promocja 19,90
rzadka konsystencja sprawiła, że aplikacja zajęła mi chyba o połowę czasu mniej niż zwykle. zmywa się łatwo i jeszcze przed nałożeniem odżywki włosy są w miarę miękkie [do tej pory przy innych farbach podczas zmywania były sztywne jak druty]. po odżywce [która starcza na 5 razy] w ogóle są mięciutkie. farbowałam odcieniem ciut jaśniejszym od tego, który miałam na włosach, a mimo to włosy zafarbowały się całe równomiernie. baardzo in plus. ciekawe, jaka trwałość i czy faktycznie nie pomarańczowieje, jak inne odcienie brązu.
następnym razem spróbuję ten jaśniejszy odcień.
otóż kupiłam ten sam odcień, co podesłany [zastanawiałam się nad jaśniejszym, ale nie wiedziałam, czy sobie poradzi z rozjaśnieniem]. w superpharmie promocja 19,90
następnym razem spróbuję ten jaśniejszy odcień.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
a niczego mi nie brak
-
złotooka kotka
- Weteran

ja miałam ten i muszę powiedzieć, ze makijaż zmywa tak średnio, trzeba kilka razy przetrzeć, ale ceną powala (4 złote) a do tego zupełnie nie podrażnia
Zmywa rzeczywiście średnio, ale jest bardzo delikatny- mnie nie podrażniał w ogole, a inne zawsze.
W koncu ten ziajkowy kupilam. Dokladnie ten: http://www.ziaja.com/img/f/275/1/1_dema ... acy_PL.jpg
Akurat rzucil i sie w oczy w SF, wiec stwierdzilam, ze za 4zl z groszami moge sprobowac. I chyba z nim zostane
Dzieki za pomoc <browar>