Jak przytyć?

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
PusSy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: PusSy » 18 maja 2005, 17:53

Ja przy wzroście 174 cm ważę jakies 52 kg i też chciałabym przytyć jakieś 4 kg...Od pasa w górę jestem z mojej figurki bardzo zadowolona , no z dupci też...Za to moja zmorą są uda...Za chudziutkie do takeigo tyłka, i ogólnie nie chcę takiej dużej przerwy...
Jem dużo, do tego ćwiczę ( bardzo pomogły mi pompki, ręce mam o wiele grubsze i tak samo mam o wiele grubsze łydki i o 4 cm więcej w obwodzie ud, ale dla mnei to dalej mało...) tyć powinno się w sumie w tkankę mięśniową anie w tłuszcz dlatego do tego ćwiczę...
I od tygodnia zaczełam przyjmnować tabletki, ich skutkiem ubocznym jest tycie i pare znanych mi znajomych przybyło po nich trochę kg, a co wy o tym myślicie? po jakich konkretnie tabletkach można dużo przytyć?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2005, 10:32 przez PusSy, łącznie zmieniany 1 raz.
"...Ufam i Wierzę Tylko Sobie..."
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 18 maja 2005, 22:49

PusSy pisze:a co wy o tym myślicie?

Niekonieczne musisz przytyć.
Było tu kilka topiców o tym.
Ja np. nie przytyłam, z resztą znam inne dziewczyny, którym też się nie przytyło.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 18 maja 2005, 22:51

ale nie ma reguły :) jedni tyja inni nie, moja znajoma po tabletkach przytyla w ciazgu miesiaca 10 kilo!
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
PusSy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: PusSy » 19 maja 2005, 09:20

Czyli zawsze można spróbować, ja już dużo rzeczy na przytycie próbowałam i lipa więc może teraz mi się uda..
"...Ufam i Wierzę Tylko Sobie..."
Awatar użytkownika
Orbital
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Orbital » 20 maja 2005, 23:21

Te tabletki są na przytycie (przeznaczone do tego), czy na co innego i ich skutkiem ubocznym jest tycie ?
Trochę bez sensu jeśli bierzesz je i liczysz na skutek uboczny <pijak>

Próbowałaś biegania (biegów) ?? Wg mnie na łydki idealna sprawa i w twoim przypadku na przytycie też.
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza."
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 21 maja 2005, 18:13

Orbital pisze:Te tabletki są na przytycie (przeznaczone do tego), czy na co innego i ich skutkiem ubocznym jest tycie ?
Trochę bez sensu jeśli bierzesz je i liczysz na skutek uboczny <pijak>

Próbowałaś biegania (biegów) ?? Wg mnie na łydki idealna sprawa i w twoim przypadku na przytycie też.

nie no nie zartuj - widziales grubego biegacza?
chyba, ze z polki odchudzajacych sie..
Awatar użytkownika
Orbital
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Orbital » 21 maja 2005, 20:44

hehe...chociaż mogłoby się tak wydawać to nie żartuje gracja

Widzisz wg mnie regularne biegi działają w dwie strony.
Grubi chudną, bo spalają nadmiar tłuszczu i powiekszają masę mięśniową (oczywiście spalenie dużej ilości tłuszczu nie jest proporcjonalne do powiększenia się masy mięśniowej, co za tym idzie spadają im kilogramy).
Chudzi jako, że nie mają tłuszczu do spalenia powiększają swoją masę mięśniową i do tego oczywiście dochodzi rzeźba sylwetki.
Mówiąc krótko w obu przypadkach waga się normuje, czyli dochodzi do wagi takiej jaką powinniśmy mieć!

Poza tym bieganie to ćwiczenie ogólnorozwojowe, jeśli biegamy regularnie kształtuje sie Nam sylwetka całego ciała (chociaż większość osób twierdzi, że można sobie tylko nogi "wypakować"...heh...mylą chyba bieganie z jazdą na rowerze).

Niestety na bieganie trzeba mieć czas (chyba główny czynnik), jakąś (najlepiej silną) motywacje, możliwości (w sensie: pobliski park, las, polne drogi itp.), fajniej jest biegać z kimś (ew. kolega/ka, znajomy/a, partner/ka itp.) i jest jeszcze masa innych czynników.
Dodam jeszcze, że sam biegam regularnie jakoby to nie były moje teoretyczne przemyślenia.

To tak pokrótce <browar>

p.s. Czy wspomniałem coś o pływaniu :)
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza."
Awatar użytkownika
KsiążeRytm
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: KsiążeRytm » 24 maja 2005, 15:33

Dee_Jay pisze:ale jak już to jedz wszystko co smażone i wszystko to co jedzą Amerykanie (frytki, hamburgery, pizze, cola :D) no i rob to na leżąco, żadnego ruchu, niech Cie noszą jak już trzeba :D.

Zastosuje do tego, bo ciągle jem i jem i nieprzytywam... ;/ wrr Ale diety, ktorą proponuje Dee_Jay, jeszcze nieprobowalem :P - czas zacząc <brawo1>

Pzdro :D
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 24 maja 2005, 15:36

i po takiej "diecie" skoczy ci cholesterol, zoładek pewnie tez tego nie dzwignie i mozesz sie rozchorowac!
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma

przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,

ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
KsiążeRytm
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: KsiążeRytm » 24 maja 2005, 15:54

Heh, no w sumie ;/ To moze zrobic transplantacje tłuszczu :D ?

Wróć do „Zdrowie i uroda”