kosmetyki

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Pogosia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pogosia » 12 maja 2005, 00:41

charlie81 pisze:co Charlie mysli, to mysli, a na makijazu znam sie chyba troche lepiej niz przecietny facet Tak jakos mi sie wydaje Zreszta czasem przyznam sie ze podkradam mamie czarny olowek do brwi i poprawiam sobie brode z jednej strony, bo krzywa troche jest (pewnie tylko ja to widzie )

o fak! :D
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 12 maja 2005, 08:56

Puder,tusz,pomadka w jasnym pastelowym kolorze lub błyszczyk,kredka do oczu w kolorze błękitnym lub czarnym-to mój codzienny make up.Nie lubię natomiast malowac oczu cieniami.Lakierów do paznokci uzywam od czasu do czasu.Ale jesli juz to maluję paznokcie kolorami ciemnymi w moich ulubionych kolorach tj czarny,niebieski albo ewentualnie lakier z brokatem :)
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
katerina
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: katerina » 12 maja 2005, 21:38

Rany boskie, kobity, podziwiam! Jak rano wstaję, to mi się tak nic nie chce, że absolutnie nie maluję sobie nic. Chyba, że się świecę, to pudru trochę. Za to czasem mnie fantazja nawiedza i popadam w artystyczny nastrój. I sobie pozwalam z pełnym rozmachem.
Ale żeby tak rankiem bladym...

Charlie, może zainwestuj w odpowiedniej długości sztuczne rzęsy, będzie (hehehe) bardziej naturalnie. :)
"Mój panie, na cóż tłumaczyć durniowi, że jest durniem. Przecież jego dureństwo na tym właśnie polega, że nie ma o nim pojęcia."
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 12 maja 2005, 21:40

katerina pisze:Jak rano wstaję, to mi się tak nic nie chce, że absolutnie nie maluję sobie nic

Ja najczęściej maluję się już w windzie, ale że krótko jedzie, to kończę w samochodzie :)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 maja 2005, 21:49

katerina pisze:Charlie, może zainwestuj w odpowiedniej długości sztuczne rzęsy, będzie (hehehe) bardziej naturalnie. usmiech

no co Ty, ja ta brode przystrzygam co jaksi czas, wiec dlugosc sie zmienia :D
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
katerina
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: katerina » 12 maja 2005, 22:01

No to możesz różne rozmiary i tak sobie je dostrajać.
"Mój panie, na cóż tłumaczyć durniowi, że jest durniem. Przecież jego dureństwo na tym właśnie polega, że nie ma o nim pojęcia."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 12 maja 2005, 22:17

katerina pisze:Jak rano wstaję, to mi się tak nic nie chce, że absolutnie nie maluję sobie nic.

Ale czasem to siła wyższa. Jak wstaję bladym świtem i spojrze w lustro to <boje_sie> <boje_sie> <boje_sie> . Więc nie chcę takiej reakcji dalej wzbudzać. Fakt, że bywa to troche bolesne :/ Przynajmniej u mnie bardzo łatwo wsadzić sobie szczoteczkę od maskary w oko albo kredkę :/
Awatar użytkownika
katerina
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: katerina » 12 maja 2005, 22:26

E, ja tam lubię w sumie swoją buzię bez makijażu. W makijażu też, ale tylko czasem. Misiak mój też, wiem bo mi mówił. Za to w liceum się malowałam dzionka każdego. O fak, ale to było dawno. Niedługo będę musiała zacząć stosować (o zgrozo!) krem przeciwzmarszkowy!! <belt3>
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 12 maja 2005, 23:04

a ja sie malo maluje choc pewnie powinnam..jakos nigdy czasu nie mam a jak juz mam to tez nie szaleje, pudru nie uzywam , jedynie to tusz i jakis tam cien koloru..fioletowo-wisniowego :D generalnie maluje sie jak wstaje rano po jakis 2 h przespanych...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 13 maja 2005, 16:51

Bez mazniętych rzęs wolę nie wychodzić na zewnątrz (strach patrzeć :P) -> Maybelline Volum' Express
Zwykle dochodzą jeszcze grafitowe kreski na górnej powiece -> avon
Czasem jasny cień do powiek.
Fluid... jeśli zajdzie potrzeba -> L'Oreal Cashmere Perfect
Błyszczyk koloryzujący - rzadko.
Paznokcie ochraniaczem :( niestety mam bardzo łamliwe -> Sally Hansen
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: sabinka » 13 maja 2005, 22:50

puder - zalezy od stanu cery:D
tusz i czarna kreska na dolnej powiece ZAWSZE I WSZEDZIE OBOWIAZKOWO:) nie wyjde bez tego z domu :D to tez jak ktos juz pisal chyba wplyw mamusi....... :D
do tego zwykle jakis cien (najczesciej jasny ale ostatnio polubilam brazy;) )
a na usta nic innego oprocz blyszczyku :) nie wiem, nie lubie pomadek jakos tak sie dziwnie w nich czuje:|

no i ZAWSZE mam na jakis kolor pomalowane paznokcie ;)
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 17 maja 2005, 14:23

jak jestem opalona to raczej nie nakladam podkladu ani pudru. Maluje jedynie rzesy, są geste i bardzo je llubie podkreslac.
Ostatnio zamiast cienia jasnego na powiekach, przerzucilam sie na ciemna kreske na gornej powiece. Nie lubie tapet dlatego mocniej maluje sie na wyjscie wieczorne do klubu np.
B:YSZCZYKI wszelkiego rodzaju do ust uwielbiam !
Z paznokciami roznie ale raczej jasne kolry.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
jolie
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: jolie » 17 maja 2005, 23:14

podklad i czarna kredka na dolnej powiece. zestaw minimalny. i balsam do ust. zazwyczaj jeszcze tusz. rzadziej cienie/szminki/blyszczyki. rozu nigdy, jakos nie moge tego opanowac;) paznokcie zawsze. teraz frenche i wzorki, u stop zazwyczaj jasne perlowe, ladnie opalizuja przy opalonej skorze:)
I would go to heaven cause of the climat, but I will go to hell cause of the company.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 18 maja 2005, 12:45

Leanan Sidhe pisze:Tak samo i mnie pod namiotami na przykład :D
Ja nie wiem dlaczego makijaż ma dla mnie takie wielkie znaczenie, mój luby zawsze narzeka: "przez te pare dni mogłabyś sobie darować malowanie się" :)
A ja jakoś nie potrafie :D

własnie troche smieszy i dziwi mnie takie podejscie. Mloda dziewczyna pod namiotem, na wakacjach, urlopie, na lonie natury, siedzi rano przed lusterkiem i naklada puder, cienie, tusze itd.
Mi by sie nie chcialo to raz a dwa, to ze jak sa wakacje to jest slonce, woda, upal i to wsyztsko spynie i sie rozmarze. Nieee to bez sensu dla mnie, stawiam w takich momentach na naturalnosc i moj facet sie cieszy, bo nie lupi pudernic :D
w ogóle jak sie gdzies w plener jedzie to odpadaja super modne ciuchy i niewygodne buty. Szkoda, ze nie wszystkie dziewczyny tak mysla i przewaznie smiesza swoimi 'lakierkami i miniowkami' na campingu <YhY>
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 18 maja 2005, 13:23

Szkoda, ze nie wszystkie dziewczyny tak mysla i przewaznie smiesza swoimi 'lakierkami i miniowkami' na campingu

I dlatego nie wybieram się na camping :D
Awatar użytkownika
Leanan Sidhe
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Leanan Sidhe » 18 maja 2005, 13:39

foxy_lady pisze:Mloda dziewczyna pod namiotem, na wakacjach, urlopie, na lonie natury, siedzi rano przed lusterkiem i naklada puder, cienie, tusze itd.

Nie no, Foxy, bez przesady. Jeżeli są wakacje = mam opaloną skórę, nie maluję się (co najwyżej rzęsy). Cienie? Nie używam w ogóle :) Puder? Owszem, owszem... ale tylko czasami :)
foxy_lady pisze:w ogóle jak sie gdzies w plener jedzie to odpadaja super modne ciuchy i niewygodne buty. Szkoda, ze nie wszystkie dziewczyny tak mysla i przewaznie smiesza swoimi 'lakierkami i miniowkami' na campingu <YhY>

Uch, nie chcę się tłumaczyć, ale nie jestem taką dziewczyną :D
Nie biegam ze swoimi 'lakierkami i miniówkami' (bo nawet jakbym chciała, to takowych nie posiadam) :)
Let me sleep all night in your soul kitchen
Awatar użytkownika
PusSy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: PusSy » 18 maja 2005, 14:16

Ja uwielbiam się malować,sprawia mi to przyjemność, bez makijażu czuję się jakby "goła"...Na codzień używam tylko koniecznie dobrego tuszu, pomadki( moje ulubione to BeBe) i czasami jka coś wyskoczy korektora...Od święta bądż na jakąś impreze full serwis czyli podkład, ciebie, kredki itd
"...Ufam i Wierzę Tylko Sobie..."
Awatar użytkownika
DZIEWCZYNKA
Bywalec
Bywalec
Postautor: DZIEWCZYNKA » 31 maja 2005, 11:09

Jasta20 pisze:no własnie, jakich kosmetykow drogie panie uzywacie na codzien mam na mysli kosmetyki kolorowe:) pudry, cienie, tusze....

ja nie rusze sie z domku bez pomalowanych rzęs, koniecznie i bez rozu! to sa moje kosmetyki dyzurne, ktore zawsze mam przy sobie!
stawiam na naturalnosc:)

ja stawiam na naturalność w pełnym tego słowa znaczeniu , jestem jeszcze młoda i nie widze potrzeby malowania się ;]

chociaż ostatnio spodobał mi sie na moich policzkach róz,hmm ale czy to jakieś specjalne malowanie sie jest ? nie sadzę.zabarwienie delikatne a nie jakaś 'maska'

dbam o moją cere i dzieki temu jest ona ładnie prezentujaca się -nie musze urzywac pudrów fluidów itp żeby zamaskować niedoskonałosci bo ich nie ma ;-P

usta jakas pomadką ochronną ,żadnych tuszów,pudrów fluidów itp ;/ nic z tych rzeczy .. na szczeście ;]

pozdrawiam.
what makes you think that I needed you ...?!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 maja 2005, 11:13

Ale modny ciuch to złozysz oczywiscie <aniolek2> <aniolek2> <aniolek2> <banan>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
DZIEWCZYNKA
Bywalec
Bywalec
Postautor: DZIEWCZYNKA » 31 maja 2005, 11:34

Andrew pisze:Ale modny ciuch to złozysz oczywiscie

to do mnie ?:P hahaha
jeśli tak to ofc ze założe ;] 8)
Awatar użytkownika
I*Z*U*$*K*A
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: I*Z*U*$*K*A » 31 maja 2005, 12:57

Makijaz makijazem choc przyznam sie szczerze, ze niekiedy ide ulica i
powstrzymuje sie ze smiechu. Niektorym nawet twarzy spod niego nie widac (...) i jak podejrzewam niektorzy znacznie lepiej prezentowali by sie bez niego.

Osobiscie nie jestem zwolenniczka ostrej kosmetyki. Na codzien puder odzywczy erisa (latem staram sie uzywac go max rzadko, raczej zwykly kremik nawilzajacy -bambino, active itd), tusz do rzes ( zawsze avon) oraz jakis blysczyk czy tez pomadka.
Cienie do powiek zazwyczaj w delikatnych odcieniach.

Wszystko w umiarkowanych ilosciach oczywiscie :)

Nie znosze wszelkiego rodzaju tonikow, maseczek i wszystkiego co jest z tym zwiazane.
* W szaleńczej wichurze znajdę Twój szept
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 maja 2005, 13:31

DZIEWCZYNKA pisze:
Andrew pisze:Ale modny ciuch to złozysz oczywiscie

to do mnie ?:P hahaha
jeśli tak to ofc ze założe ;] 8)

No ....! to nie czepiaj sie dobrze umalowanych dziewczyn ! makijarz ..bowiem został dla nich wymyslony , tak samo jak cuichy ! tyle ze trzeba wiedziec co komu pasuje , jak ktos ma krzywe nogi , to przeciez w mimi nie powinien chodzic ! <browar> <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
DZIEWCZYNKA
Bywalec
Bywalec
Postautor: DZIEWCZYNKA » 31 maja 2005, 13:45

I*Z*U*$*K*A pisze:Nie znosze wszelkiego rodzaju tonikow, maseczek i wszystkiego co jest z tym zwiaza

lubić nie trzeba a stosowac wypadałoby jeśli sie chce mieć zadbaną cerę ;]

Andrew pisze:DZIEWCZYNKA napisał/a:
Andrew napisał/a:
Ale modny ciuch to złozysz oczywiscie

to do mnie ? hahaha
jeśli tak to ofc ze założe ;]

No ....! to nie czepiaj sie dobrze umalowanych dziewczyn ! makijarz ..bowiem został dla nich wymyslony , tak samo jak cuichy ! tyle ze trzeba wiedziec co komu pasuje , jak ktos ma krzywe nogi , to przeciez w mimi nie powinien chodzic !

NIE CZEPIAM SIĘ ;]
w którym momencie mojej wypowiedzi najechłam dobrze malujące się kobiety ?LoL2005 ;]
PISAŁAM O SOBIE ;]

ehhh ...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2005, 16:43

moon pisze:Nie znosze pudrów i różów.

Tez nie znosze. We wszelkich rodzaju pudrach, podkladach, fluidach czy jeszcze Bog wie czym czuje sie jak w masce. Uwielbiam moj naturalny brzoskwiniowy kolor skory i lekkie piegi od slonca :). Codziennie uzywam za to tuszu(rimmel dla wrazliwych oczu, bo czesto od roznych innych tuszy mam czerwone i opuchniete oczy) i czarnego eyelinera(uwielbiam). Ust zazwyczaj nie maluje, bo moje kochanie zaraz mi wszystko zje :) .
moon pisze:Z paznokciami ja mam ciągle problemy więc z reguły nie maluję, bo nie mam czego. <beksa>

Tez mam problemy z paznokciami. Bralam juz wszystkie witaminy, skrzypy, silice itp, utwardzacze, ale urosna troche to juz sie lamia. Mam tez taki nalog trzymania czasem paluszkow w buzi. Nie obgryzam, ale tak w buzi miekna i sie lamia. Nie umiem sie powstrzymac :).
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 cze 2005, 18:31

Yasmine pisze:Nie obgryzam, ale tak w buzi miekna i sie lamia. Nie umiem sie powstrzymac usmiech.

Dokładnie!Ja ma to samo!

Mi skrzyp na pazurki pomagał [na włoski także] ale tylko kiedy jadłam. Jak np 2 dni nie wzięłam wszystko wracało do stanu przed i było chyba wręcz jeszcze gorzej.
Teraz próbuje drożdży ale to głownie przez wzgląd na włosy.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2005, 22:34

moon pisze:Dokładnie!Ja ma to samo!

<browar> a ja myslalam ze tylko ja tak mam :)
Ja mam skrzyp, ale jakos przestalam brac z 2 miesiace temu(mialam dziwne mysli ze to interakcje z tabletkami anty jakies moze spowodowac)i zostalo mi jakies ok.30 tabletek. Chyba znow zaczne brac.

moon pisze:Teraz próbuje drożdży ale to głownie przez wzgląd na włosy.

Co? Jak ? Po ile ?? :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 cze 2005, 23:33

Drożdże piwne z mięta pieprzową.
Opakowanie ok. 200 tabletek u mnie w zielarskim za 8.90 zł.

Włosy są mocniejsze i się ładnie błyszczą. Z nimi też mam problemy. Fryzjerka mi polecila i miała rację.
I nie mam tego efektu jak przy skrzypie, że przestaje brac i od razu gorzej.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2005, 23:39

moon pisze:Drożdże piwne z mięta pieprzową.
Opakowanie ok. 200 tabletek u mnie w zielarskim za 8.90 zł.

No to calkiem niedrogo :). A ile tabletek dziennie sie bierze ??
Moon znasz cos, jakis preparat co pobudza cebulki i wlosy szybciej rosna, bo ja chce dluuuuugie :)?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 cze 2005, 23:43

Na opakowaniu jest napisane:
"dorośli 3 x dziennie 2-4 tabletki"
Jednak ja temu nie ufam.
Tak się kiedyś na skrzypie przejechałam, bo brałam wedle opakowania i to było stanowczo za dużo.
Ja brałam 2 x dziennie 2 tabletki i było ok :)
Yasmine pisze:Moon znasz cos, jakis preparat co pobudza cebulki i wlosy szybciej rosna, bo ja chce dluuuuugie usmiech?

Niestety.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to olejek rycynowy na rzęsy. Mam łamliwe i to działa żeby szybko urosły długie i silne :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2005, 23:46

moon pisze:Niestety.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to olejek rycynowy na rzęsy. Mam łamliwe i to działa żeby szybko urosły długie i silne

Ja pamietam ze uzywalam kiedys Lotionu Seboradin czy jakos tak(taki czerwony) wlosy po nim szybciej rosly, ale strasznie smierdzial.

Wróć do „Zdrowie i uroda”