Szczepionka antynikotynowa
Moderator: modTeam
Szczepionka antynikotynowa
Właśnie przed chwila obejrzałem Fakty.
W Szwajcarii wynaleźli i przetestowali na grupie 300 osób szczepionkę antynikotynową. Z pozytywnym wynikiem.
Szczepionka jest zarówno dla palaczy - w celu rzucenia nałogu jak i dla nie palących (zapobiegawczo).
Środek aktywny blokuje działanie nikotyny, co docelowo likwiduje głód nikotynowy. I w efekcie kończy z nałogiem.
Niestety szczepionka ma wejść na światowy rynek dopiero w 2010 roku chyba, że Szwajcarie wyprzedzą naukowcy z Wielkiej Brytanii czy Ameryki.
W związku z tym mam pytanie do palących i nie tylko: Czy jak byłaby taka szczepionka dostępna na rynku - skorzystalibyście?
W Szwajcarii wynaleźli i przetestowali na grupie 300 osób szczepionkę antynikotynową. Z pozytywnym wynikiem.
Szczepionka jest zarówno dla palaczy - w celu rzucenia nałogu jak i dla nie palących (zapobiegawczo).
Środek aktywny blokuje działanie nikotyny, co docelowo likwiduje głód nikotynowy. I w efekcie kończy z nałogiem.
Niestety szczepionka ma wejść na światowy rynek dopiero w 2010 roku chyba, że Szwajcarie wyprzedzą naukowcy z Wielkiej Brytanii czy Ameryki.
W związku z tym mam pytanie do palących i nie tylko: Czy jak byłaby taka szczepionka dostępna na rynku - skorzystalibyście?
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
- Weteran
hmm...a ja chyba za bardzo to lubie, i jakby była taka szczepionka to wciąż odkładalabym decyzje o rzucaniu palenia...bo byłoby to zbyt łatwe
teraz też w sumie to robię, hehehe
Nicorete + L&M czerwone = palpitacje serca....nie polecam
teraz też w sumie to robię, hehehe
Nicorete + L&M czerwone = palpitacje serca....nie polecam
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Dla mnie palenie to odruch. Palę jak nie mam co zrobić z rękoma, jak się nudzę. Przykłady: przerwa na uczelni, w samochodzie itd. Codziennie. Ale... potrafię nie palić nawet i 2 tygodnie i nic mi nie jest, nie ciągnie mnie, nie umieram z pragnienia zapalenia. Tyle że jak wrócę do swojego domu, to znów zaczynam... Nie wiem jakiego rodzaju to jest uzależnienie
Przyznaje że błędnie napisałem w pierwszym poście, że szczepionka w efekcie kończy z nałogiem ona pomaga jedynie odsunąć na bok uzależnienie fizyczne. Co ma pomóc uporać się z uzależnieniem psychicznym.
To czy ktoś będzie na tyle silny by pokonać swoja psychikę, czy też będzie chciał z nałogiem skończyć czy nie to już inna sprawa.
To czy ktoś będzie na tyle silny by pokonać swoja psychikę, czy też będzie chciał z nałogiem skończyć czy nie to już inna sprawa.
- ksiezycowka
- Weteran
Nie wiem czy ja uzalezniona jestem czy nie. Tak jak sophie potrafie nie palic baaardzo dlugo. Ale jak ide na piwo czy wieksza impreze to bez papierosa sie nie obejdzie. Jak moja mama wyjechala na moje matury na tydzien siedzialam i sie uczylam to palilam z paczke dziennie. Jak czekam na autobus siegam po papierosa. po prostu z nudow. Ale jak mam co robic albo nie mam kasy to nie pale
Wygodne takie cos
sarah pisze: Jak czekam na autobus siegam po papierosa. po prostu z nudow. Ale jak mam co robic albo nie mam kasy to nie pale Wygodne takie cos
też tak kiedyś miałam....ale z czasem jest gorzej
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.