Ból piersi

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Sybill
Bywalec
Bywalec
Ból piersi

Postautor: Sybill » 02 lut 2005, 22:53

Przejrzałam cały dział, nigdzie nie było takiego tematu (albom ślepa ;P). W każdym razie proszę nie bić ;)

Otoż wiem, że ból piersi jest spowodowany dojrzewaniem. I doświadczałam go już przed tem. Jednak w ostatnich dniach bardzo się nasilił, a dzisiaj tak bolało, że musiałam zjąć stanik ;\ Najbardziej bolą sutki i ich okolice... Teraz trochę przeszło. Czy to co odczuwam też należy do normalnych objawów czy to swiadczy ze dzieje sie cos niedobrego? Czy istnieje jakiś sposób na złagodzenie bólu? ;/ Dzięki z góry za wypowiedzi :)
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 03 lut 2005, 00:11

hmmm,moze to gruczoly,przy dojrzewanie bole piersi sa czeste.Ale pzrejdz sie do lekarza p[ioerwszego kontaktu>Zbada Cie i pewnie jeszcze wysle na wszelki wypadek na usg ( ja tak mialam,tez mnie kiedys bolalay i sie martwilam wiec poszlam :) Z tym ze mnie sutki nie bolaly...no nic,co bede gadac.Idz do lekarza.)
Awatar użytkownika
Anka
Początkujący
Początkujący
Postautor: Anka » 03 lut 2005, 00:19

Też mnie piersi w twoim wieku bolały, byłam wtedy u lekarza, lekarka stwierdziła że jest to spowodowane ich wzrostem, może u Ciebie jest to samo (przejdź sie do lekarza) A pozatym piersi bola mnie do dziś zawsze na kilka dni przed okresem, nabrzmiewaja, w te dni nosze większe staniki, i to troche daje ulge.
Awatar użytkownika
castrolek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: castrolek » 03 lut 2005, 00:32

ja tam jakoś lajtowo to moje całe dojrzewanie przechodze:] nic mnie nie boli... :) a dziewczyny mają racje jak coś boli to trzeba iść do lekarza;) powodzenia :) trzymaj się
-= Nothing`s Gonna Change My Love Fore YOU! :* =-
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 03 lut 2005, 16:55

Może nie powinienem się wypowiadać, ale mnie w tym wieku sutki nap... straszliwie. Dotknięcie czułem jeszcze przez kilkanaście minut. Myślę więc, że to normalne - ale of kroz, nie zaszkodzi iść do lekarza :D
Smith&Wesson - the original point&click interface
lilith
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: lilith » 03 lut 2005, 19:55

Mnie też bolały piersi. To chyba raczej normalne w takim wieku. Teraz zdarza mi się czasami, że bolą mnie parę dni przed okresem.
Wydaje mi się, że nie masz się czym martwić. Ale jak chcesz się upewnić to idź do lekarza.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 03 lut 2005, 20:23

witam. jeśli jesteś około tygodnia przed terminem miesiączki to nie masz po co iść do lekarza. Ja miesiączke dostałam w wieku 13 lat, a bol piersi jako symptom napiecia przedmiesiaczkowego nasilil sie dopiero w wieku 16 lat:) wiec tak jak tobie. Piersi bardziej tez bolaly mnie przez pierszy miesiac brania tabletek antykoncepcyjnych - ale mi przeszło:) Ja nie widze powodu by zgłaszać się do lekarza. Mnie moj ginekolog badal i wszystko ok, zreszta to normalne -taki bol piersi.Choć wiem ze potrafi byc silny. pozdrawiam
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 lut 2005, 21:06

Mnie piersi nigdy tak "od dojrzewania" nie bolały i pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Mnie bolą tylko przed okresem i to też nie zawsze.

Ale mi zamiast kurde bólu się jakiś stan zapalny zrobił czy cośtam.
I mi powiedzieli, że najpewniej mam raka :553: :553: :553:
A ja miała wtedy z 12 lat i byłam delikatnie mówiąc przerazona...

Gupi lekarze. Dali antybiotyk i guzek zniknął.

Wróć do „Zdrowie i uroda”