Parę dni temu stłukłam sobie paznokieć. Ból był okropny, ale po nocy ustąpił. Poszłam z tym do lekarza ogólnego, bo wydawało mi się, że palec jest delikatnie opuchnięty obok płytki. Facetka od razu dała mi skierowanie do chirurga i powiedziała, że nie obejdzie się bez zrywania!! Palec mnie nie boli, paznokieć też nie, krwiak jest do połowy paznokcia, kolor jakiś dziwny niebieski. Po urazie troche mi pulsował i bolał strasznie, ale bardzo szybko to ustąpiło. Czy jest sens żeby iść do tego chirurga i katować się zrywaniem tego paznokacia? Czy jest możliwość, że sam odpadnie? Proszę o pomoc, bo już nie wiem co mam robić
Krwiak pod paznokciem
Moderator: modTeam
Krwiak pod paznokciem
Cześć
Parę dni temu stłukłam sobie paznokieć. Ból był okropny, ale po nocy ustąpił. Poszłam z tym do lekarza ogólnego, bo wydawało mi się, że palec jest delikatnie opuchnięty obok płytki. Facetka od razu dała mi skierowanie do chirurga i powiedziała, że nie obejdzie się bez zrywania!! Palec mnie nie boli, paznokieć też nie, krwiak jest do połowy paznokcia, kolor jakiś dziwny niebieski. Po urazie troche mi pulsował i bolał strasznie, ale bardzo szybko to ustąpiło. Czy jest sens żeby iść do tego chirurga i katować się zrywaniem tego paznokacia? Czy jest możliwość, że sam odpadnie? Proszę o pomoc, bo już nie wiem co mam robić
Nemezis pisze:Dwa lata chodziłam z takim krwiaczkiem pod paznokciem w palcu u nogi. Samo zniknęło
mi w grudniu pralka spadła na stopę i zrobił mi się krwiak nie tyle co pod paznokciem, co obok, bardziej w palcu tak...bolało przy każdym dotyku, chodzić się nie dało...smarowałem maściami jakimiś, woda z ziołami, moczenie, okłady...zeszło na początku kwietnia dopiero...
Nemezis pisze:ponoć to strasznie bolesne jest.
stara dobra indiańska metoda tortur
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
- ksiezycowka
- Weteran
Krwiak, a krwiak. Ja jakiś czas temu też jeden u stopy miałam czarny praktycznie, potem zaczął sam schodzić i zastąpił go nowy. Bezboleśnie samo się zrobiło.
A z innej strony mam znajomego, któremu już lata temu coś ciężkiego tak spadło, że mu się na dużym palcu u stopy zrobiło. Ściągał już ze 4 razy paznokcia, a efektu nie ma. Skonsultuj się z innym lekarzem, ew. chirurgiem nawet.
A z innej strony mam znajomego, któremu już lata temu coś ciężkiego tak spadło, że mu się na dużym palcu u stopy zrobiło. Ściągał już ze 4 razy paznokcia, a efektu nie ma. Skonsultuj się z innym lekarzem, ew. chirurgiem nawet.
Moja ciocia kiedyś też miała taki krwiak, ale na całej powierzchni paznokcia. Poszła do ortopedy, bo tylko taki lekarz przyjmował. Ten lekarz zrobił jej takie nakłucia, ale potem i tak miała ściągany paznokieć
Ja przykładam cały czas altacet w żelu i mam wrażenie, że ta minimalna opuchlizna mi schodzi
Ja przykładam cały czas altacet w żelu i mam wrażenie, że ta minimalna opuchlizna mi schodzi