naderwanie
Moderator: modTeam
naderwanie
22 lata, jak dotad brak bliższego kontaktu fizycznego
od pewnego czasu zauważyłam dziwne przezroczyste "upławy" z okolic intymnych (przezroczyste, jak w chwili podniecenia, jednak wieksze ilosci niz dotychczas), jednoczesnie dziwny bol..
czy moglo (pewnie moglo, ale nie bardzo wiem jak i kiedy) dojsc do naruszenia (a moze nawet zerwania) błony dziewiczej tak po prostu, bez zadnych ingerencji z niczyjej strony, np podczas nie wiem, jezdzenia na rowerze czy jakiejs zwyczajnej czynnosci, ale w sposob niezauwazony?
jak to mozna sprawdzic i czy, w wypadku tylko naruszenia jest mozliwe, ze sie to jeszcze zrosnie w pewnym stopniu?
odczuwam lekki bol w tych miejscach i nie weim co sie dzieje.. przeraza mnie mysl, ze to sie moglo tak "po prostu" nieodwracalnie stac (w taki dziwny sposob)
od pewnego czasu zauważyłam dziwne przezroczyste "upławy" z okolic intymnych (przezroczyste, jak w chwili podniecenia, jednak wieksze ilosci niz dotychczas), jednoczesnie dziwny bol..
czy moglo (pewnie moglo, ale nie bardzo wiem jak i kiedy) dojsc do naruszenia (a moze nawet zerwania) błony dziewiczej tak po prostu, bez zadnych ingerencji z niczyjej strony, np podczas nie wiem, jezdzenia na rowerze czy jakiejs zwyczajnej czynnosci, ale w sposob niezauwazony?
jak to mozna sprawdzic i czy, w wypadku tylko naruszenia jest mozliwe, ze sie to jeszcze zrosnie w pewnym stopniu?
odczuwam lekki bol w tych miejscach i nie weim co sie dzieje.. przeraza mnie mysl, ze to sie moglo tak "po prostu" nieodwracalnie stac (w taki dziwny sposob)
- kot_schrodingera
- Weteran
wyrazy współczucia22 lata, jak dotad brak bliższego kontaktu fizycznego

z siodełkiem czy beznp podczas nie wiem, jezdzenia na rowerze

można. u ginekologa. tylko pytanie: po cojak to mozna sprawdzic i czy, w wypadku tylko naruszenia jest mozliwe, ze sie to jeszcze zrosnie w pewnym stopniu?
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Bo jej sie wlasnie swiat wali. Mysl ze blona mogla sie przerwac jest przerazajaca. W koncu to najwiekszy skarb ktorego pilnuje od 22 lat. A tymczasem blony moze juz dawno nie miec, bo zerwana blona powoduje pojawianie sie krwii a nie przezroczystych uplawow.Blazej30 pisze:można. u ginekologa. tylko pytanie: po co
Co to moze byc? Moze jakies zapalenie? Moze nadzerka? No ale w sumie ginekolog pewnie jej nie widzial a jak widzial to (o ile jeszcze ma te blone) w zyciu mu nie pozwoli tam wziernika wsadzic bo straci swoj skarb. Wiec szanse na pobranie wymazu sa bardzo nikle.
Blazej30 pisze:wyrazy współczucia22 lata, jak dotad brak bliższego kontaktu fizycznego![]()
przyjete (bez kpiny:P)
Maverick pisze:Bo jej sie wlasnie swiat wali. Mysl ze blona mogla sie przerwac jest przerazajaca..Blazej30 pisze:można. u ginekologa. tylko pytanie: po co
nie "piję" o fakt, tylko o sposob "nienormalny". to jest roznica.
Maverick pisze:bo zerwana blona powoduje pojawianie sie krwii
zawsze?
Maverick pisze:Co to moze byc? Moze jakies zapalenie? Moze nadzerka? Wiec szanse na pobranie wymazu sa bardzo nikle.
mialam juz tego typu badanie, dwukrotnie. srednio przyjemna sprawa. jest opcja, ze to cos zwyczajnego, czy jednak lepiej sie przebadac?
Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 11:33 przez Rose87, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wiem co to moze byc. ale jezeli nie mialas stosunku to raczej nie powinno dojsc do zerwania blony dziewiczej, choc sa przypadki kiedy przy uprawianiu ktoregos ze sportow moze do niego niezauwazalnie dojsc.
totez czloweik ciemny sie pyta, kiedy, jak, jakie okolicznosci itd.. jak to w praktyce jest, ze moze to ja tez wiem, ale co sie z tym wiaze na dobra sprawe (i czy to ma w ogole jakies znaczenie, no..)
Skoro miala w sobie dwa razy wziernik to nie moze juz miec blony...
pobieranie wymazu, chociaz to raczej nie przez wziernik, nie bylo to az takie nachalne, tylko b nieprzyjemne i nie sadze zeby to cos zmienilo, bylo to dawno poza tym. z reszta nie weim, nie znam sie, skasujcie ten caly temat, bo widze ze i tak sie niczego madrego chyba nie dowiem, a pare osob ma okazje do wyglupow tylko
ingrid133 pisze:lekarze staraja sie nie naruszac blony dziewiczej podczas padania
sorry, wiem, ze literowka, ale wyszlo pieknie

Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 13:08 przez Rose87, łącznie zmieniany 2 razy.
hehe no
[ Dodano: 2009-05-31, 13:14 ]
a ze tak zapytam jaki bol ci towarzyszy
czesto cie tak boli czy tylko czasami??
[ Dodano: 2009-05-31, 13:33 ]
jezeli to nie jest krew to nie powinno to miec nic wspolnego z blona ale jak mowisz jest to biala wydzielina taka jak przy podnieceniu i odczuwasz bol . ja nie jestem ginekologie moze on by mogl na ten temat cos wiecej napisac to na pewno. jak bym ja byla w twojej sytuacji to bym sie martwila i nie zostawila bym tego tak, nak napiszesz cos wiecej to moze bede wiedziala tle co ty ale tak to za malo informacji. np. czy bierzesz jakiekolwiek leki? moze to byc spowodowne rowniez zblizajacym sie okresem lub dniami plodnymi. slyszalam ze wtedy wydzela sie biala lepka wydzielina, ale skad ten bol? nie wiem czy ci towarzyszy czesto. moze to ze stresu ... napisz cos wiecej naprawde
[ Dodano: 2009-05-31, 13:14 ]
a ze tak zapytam jaki bol ci towarzyszy
[ Dodano: 2009-05-31, 13:33 ]
jezeli to nie jest krew to nie powinno to miec nic wspolnego z blona ale jak mowisz jest to biala wydzielina taka jak przy podnieceniu i odczuwasz bol . ja nie jestem ginekologie moze on by mogl na ten temat cos wiecej napisac to na pewno. jak bym ja byla w twojej sytuacji to bym sie martwila i nie zostawila bym tego tak, nak napiszesz cos wiecej to moze bede wiedziala tle co ty ale tak to za malo informacji. np. czy bierzesz jakiekolwiek leki? moze to byc spowodowne rowniez zblizajacym sie okresem lub dniami plodnymi. slyszalam ze wtedy wydzela sie biala lepka wydzielina, ale skad ten bol? nie wiem czy ci towarzyszy czesto. moze to ze stresu ... napisz cos wiecej naprawde

trzeba tak zyc jakby jutra nie bylo
- pani_minister
- Administrator
A od jakiego, swoją drogą? To skala dwóch dni czy dwóch miesięcy?
Na podstawie tych kilku informacji stawiałabym na coś w miarę prostego, typu podrażnienie / zapalenie. Błony dziewiczej bym raczej do tego nie mieszała.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 14:05 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
No to albo i tak juz byla przerwana albo byla na tyl rozciagliwa i malo przeszkadzajaca ze nie uniemozliwila tego. Skoro wziernik by nie przebil blony to nie wiem co by ja przebilo. Chyba tylko kon albo inny zwierz z duzym przyrodzeniem, bo wziernik zajmuje wiecej miejsca niz penis a co dopiero palec! A przeciez dziewice bada sie przez odbyt. Po co skoro wziernik nie przebija blony to palec czy dwa tez nie przebija. Dziwni ci ginekolodzy, lubia te odbyty czy jak?księżycówka pisze:Bzdura. Ja nigdy inaczej nie byłam badana, nawet jak byłam dziewicą.
Po prostu przychodzi dziewczyna do ginka, mowi ze jest dziewica, rozklada sie na fotelu, on od razu zauwaza ze blony i tak i tak nie ma to bada ja jak kazda inna pacjentke.
I moze jeszcze piszesz o mnie? Ja sie nie wyglupiam. Wymaz do cytologii pobiera sie z okolic szyjki macicy i potrzebny jest do tego wziernik. Chyba ze ginek jakims tajemniczym sposobem przejdzie bez wziernika z tym wacikiem czy co to jest przez cala pochwe bez dotykania jej scianek.Rose87 pisze:pobieranie wymazu, chociaz to raczej nie przez wziernik, nie bylo to az takie nachalne, tylko b nieprzyjemne i nie sadze zeby to cos zmienilo, bylo to dawno poza tym. z reszta nie weim, nie znam sie, skasujcie ten caly temat, bo widze ze i tak sie niczego madrego chyba nie dowiem, a pare osob ma okazje do wyglupow tylko
A w ogole to skoro bylas badana przez ginekologa dwa razy to czemu nie pojdziesz do niego po raz 3ci? W regulaminie tego forum nawet pisze ze to nie jest forum specjalistow, lekarzy itd. Wiec sila rzeczy nie powiemy Ci co Ci dolega. Jedynie mozemy owiedizec ze to nie jest nic zwiazanego z blona i ze jesli Ci to przeszkadza to powinnas udac sie do lekarza. A skoro bylas tam juz 2 razy to nie powinnas sie wstydzic isc po raz 3ci.
- pani_minister
- Administrator
- Weteran
Mav,można badać wziernikiem dziewice. Normalnie, nie przez odbyt, a błona zostaje nienaruszona. I to nie jest jakiś cud. To NORMA.Maverick pisze:No to albo i tak juz byla przerwana albo byla na tyl rozciagliwa i malo przeszkadzajaca ze nie uniemozliwila tego. Skoro wziernik by nie przebil blony to nie wiem co by ja przebilo. Chyba tylko kon albo inny zwierz z duzym przyrodzeniem, bo wziernik zajmuje wiecej miejsca niz penis a co dopiero palec! A przeciez dziewice bada sie przez odbyt. Po co skoro wziernik nie przebija blony to palec czy dwa tez nie przebija. Dziwni ci ginekolodzy, lubia te odbyty czy jak?
Po prostu przychodzi dziewczyna do ginka, mowi ze jest dziewica, rozklada sie na fotelu, on od razu zauwaza ze blony i tak i tak nie ma to bada ja jak kazda inna pacjentke.
To ze macie jajniki zamiast jader nie oznacza ze mozecie sie madrzyc i uwazac za guru w tej sprawie. Po pierwsze zalezy od blony wiec moglybyscie chocby z tego powodu nie pistac stanowczo ze "wziernik nie uszkadza blony". Po drugie zalezy jakie wzierniki ma ginekolog (to uwaga do lollirot - nie kazdy ginek bedzie kupowal pelna rozmiarowke wziernikow), a po trzecie czasem nawet ginekolog odmawia badania dziewicy wziernikiem bo mowi ze uszkodzi blone. Czasem sie to moze faktycznie udac przy sprzyjajacej blonie, zastosowaniu mniejszego wziernika i wowczas badanie jest bolesne z uwagi na to ze jednak napreza to blone i moze doprowadzic do jej zerwania. Jak nie doprowadzi to bol i tak jest. Wiadomo ze sa takie blony ze czasem kobieta traci dziewictwo przy porodzie bo lata wspolzycia z mezem jej nie rozerwaly.
Mozna polemizowac co do wielkosci wziernika i penisa, standardowy wziernik jest raczej od niego szerszy choc pewnie sa mniejsze. Niemniej jednak dziwnie jestem przekonany ze nawet najmniejsze wzierniki sa wieskze niz pojedynczy palec. A jednak nie bada sie dziewic dopochowowo palcem.
A tak poza tematem to poki co wypowiedzialy sie w nim 2 osoby (a na pewno jedna) ktore mogly go przeniesc do wlasciwego dzialu a nie zrobily tego jeszcze.
Mozna polemizowac co do wielkosci wziernika i penisa, standardowy wziernik jest raczej od niego szerszy choc pewnie sa mniejsze. Niemniej jednak dziwnie jestem przekonany ze nawet najmniejsze wzierniki sa wieskze niz pojedynczy palec. A jednak nie bada sie dziewic dopochowowo palcem.
A tak poza tematem to poki co wypowiedzialy sie w nim 2 osoby (a na pewno jedna) ktore mogly go przeniesc do wlasciwego dzialu a nie zrobily tego jeszcze.
- ksiezycowka
- Weteran
- Administrator
standardowy wziernik jest raczej od niego szerszy
Ale obwód ma na pewno mniejszy. I znowu pobłądziłeś w wypowiedzi, bo dziewicę zwykle jak najbardziej można palcem zbadać. A ginekolog ma zwykle więcej wzierników w gabinecie niż dwa - a jak nie ma, to trzeba sobie znaleźć lekarza, a nie pokątnego hobbystę.
Straszne głupoty w tym temacie wypisujesz, ewentualnym czytającym radziłabym patrzeć na te wypowiedzi biorąc bardzo dużą poprawkę na fragment regulaminu mówiący o niespecjalistach na forum.
To by dopiero musil byc kiepski lekarz zeby tego nie zauwazyc...Hyhy pisze:A jak nie mial pojecia ze jestes dziewica i nawet o to nie zapytal a Ty nie powiedzialas, to moglas ja stracic w ten sposob:)
Oczywiscie ze moze, wszak dziewice uzywaja tamponow, maja ktorzy im palce wsadzaja i generalnie nic sie nie dzieje strasznego. Bys moze autorka miala blone umozliwiajaca badanie wziernikiem, a byc moze jej nie miala. Mozna myslec co sie chce, nie ma chyba badan na temat czestotliwosci wystepowania konkretnych typow blon. JA po prostu zalozylem ze miala taka ktora by takie badanie uniemozliwila. I wcale nie musi to byc siateczka, moze byc dosc szeroki polksiezyc.pani_ pisze:I znowu pobłądziłeś w wypowiedzi, bo dziewicę zwykle jak najbardziej można palcem zbadać.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hymenoplastyka tu jest prezentacja w pp o odtwarzaniu blony. Sa tam schematy blon, jak moga wygladac. W zasadzie tylko niewielka ilsoc na tyle rodzajow umozliwia wprowadzenie wziernika. A nawet zakladajac ze jej ksztalt to umozliwia to jeszcze zalezy jaka jest ona duza. Bo wziernik musi sie rozszerzyc.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 13:53 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.