Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 08 sty 2009, 06:18

Grace pisze:ale to chyba nie jest żadna nowość, prawda?

Nie wiem, nie mieszkam w Polsce, co widać zapewne w tym co napisałam, jak i pod avatarem. Eris u nas nie wychodzi, chyba że polski sklep ją ściągnie. Próbkę dostałam akurat od mamy, z Polski.
Ja o tym produkcie wiem tylko parę miesięcy.

Dla mojej skóry fenomenalne. Ja mam mieszaną, ale ponoc jest też do wysuszającej się.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 sty 2009, 09:23

Mia pisze:jaki? ja mam takie suche, że kupiłam balsam z Neutrogeny i truskawkową pomadkę Nivea.

ja nigdy nie miałam suchych jak teraz, od tygodnia smaruje wszystkim i dalej papier ścierny. Kupiłam tisane(a aptece właśnie) i mam nadzieje, że ten pomoże, bo słyszałam o nim wiele dobrego. Wczoraj cały dzień nim się smarowałam i na noc nałożyłam grubą warstwę i dolna warga odżyła, jeszcze górna troszeczkę sucha. http://www.leknet.pl/tisane-balsam-do-u ... -5653.html
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 sty 2009, 09:44

Tisane jest dobry. Co prawda na mnien i cholery nie działa, ale to ja :D
Ja w takich kryzysowych sytuacjach jak Twoje robię szczotkowanie, potem nakładam miód, a potem gruba warstwa pomadki i idę spać. Rano są jak nowe :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 sty 2009, 10:07

księżycówka pisze:Ja w takich kryzysowych sytuacjach jak Twoje robię szczotkowanie, potem nakładam miód, a potem gruba warstwa pomadki i idę spać. Rano są jak nowe :)

Na mnie nie działa. Robiłam to wszystko, plus jeszcze wazelina, próbowałam już grubej warstwy kremu, nawet oleju i nakładane na dzień i na noc, a papier ścierny dalej. Aż taka skorupa mi się zrobiła w pewnym momencie :/. Może mnie to mnie uratuje
Ostatnio zmieniony 10 sty 2009, 10:09 przez Yasmine, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 sty 2009, 10:11

Ale od czego coś aż takiego?!? :|
Nawet ja teraz robię ciągle płukanki gardła nasyconą solą i mam ciągle przesuszone przez to usta i w koszmarnym stanie, ale jakoś sobie radzę. Pierwszy raz słyszę żeby ten sposób zawiódł. U mnie nawet na autentycznie pęknięte usta (czerwone szramy i takie tam przyjemności) pomagało!
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 sty 2009, 10:23

księżycówka pisze:Ale od czego coś aż takiego?!? :|

Jadłam namiętnie galaretkę z octem i mi wyżarło usta :/. Do tego doszedł mróz i mam masakrę, od dokładnie 8 dni.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 10 sty 2009, 17:37

Yasmine pisze:ja nigdy nie miałam suchych jak teraz

ani ja, kupię ten tisane też
ja aż takich problemów nie ma, ale są dość suche.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 10 sty 2009, 17:37

Spróbuj może miodu, gruba warstwę miodu, tylko nie zżeraj go za szybko
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 16 sty 2009, 03:41

Oliwka do ciała babysmile Schlecker, bardzo dobra. Połowe tańsza niż inne w tej samej pojemności. 3,80/200ml
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 16 sty 2009, 09:47

A gdzie ją można kupić?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 16 sty 2009, 15:56

w Schleckerze :)
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 16 sty 2009, 16:37

Rady potrzebuję. Muszę kupić podkład, puder, gąbkę do pudru i może jakiś korektor. Cerę mam męską, czyli pewnie nieidealnie nawilżoną (jeśli to ma jakieś znaczenie).

Od kosmetyków oczekuję, że będą łatwo dostępne (każdy rossmann), możliwie niedrogie i nie spłyną w minutę pod wpływem gorącego oświetlenia studyjnego.

Ktokolwiek? Proszę...?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 sty 2009, 19:11

nie wiem czy nie na temat , ale jesli nie chces z sie "swiecic" to polecam zel nawilzajacy Loreal men expert pur & mat - to moge polecic na dzis - jutro albo później skrobne cos wiecej ...
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 16 sty 2009, 20:02

Andrew pisze:nie wiem czy nie na temat

Jak najbardziej na temat :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 16 sty 2009, 21:03

shaman pisze:korektor

korektor/mocny podkład, nakładany na uprzednio nawilżoną skórę, tani, bo ok 10zł i w miarę łatwo dostępny (nie wiem jak teraz, ale kiedyś na all było tego mnóstwo) dermacol. A to produkt profesjonalny, używam podczas sesji. Inny dobry to MF Pan Stick i jeszcze jeden od Max Factora, ale to już ok 35-40zł.
Efekt ma być jak najbardziej matujący?

Edit: na allegro zdzierają, ale jest.
Puder ma być sypki?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, 21:07 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 16 sty 2009, 22:59

Andrew pisze:nie wiem czy nie na temat , ale jesli nie chces z sie "swiecic"
Tak. Nie świecę sam z siebie, ale po nagraniu, jak większość istot ludzkich bez makijażu :)

Mia pisze:Efekt ma być jak najbardziej matujący?
Żebym ja wiedział co znaczy "najbardziej". Efektem ma być twarz bez skazy, jak z photoshopa czy faktów tvn :]

Puder ma być sypki?
Z mojego punktu widzenia obojętnie. Byleby był skuteczny i nie spłynął pod wpływem temperatury.

Dziękuję za te i następne rady szanownym specjalistkom i specjalistom <browar>
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 18 sty 2009, 09:53

Nie sądziłam, że kiedyś pochwalę jakiś produkt firmy Ziaja... Jednak maska oliwkowa do rąk i paznokci jest naprawdę dobra.
Poza tym nawet niezły jest ten czerwony krem Garniera do rąk, ale nie mam porównania z różowym.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 sty 2009, 13:11

szukaj tych kosmetyków które mają napis odnosnie makijażu teatralnego - scenicznego .... i nie zapomnij o kolejnosci nakladania najpierw krem - potem cała reszta .
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 sty 2009, 14:00

Andrew pisze:szukaj tych kosmetyków które mają napis odnosnie makijażu teatralnego - scenicznego ....

a które takie mają w Rossmanie? :D
Awatar użytkownika
Katastroficzna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Katastroficzna » 18 sty 2009, 17:35

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21140 jak widac jest ogolnie dostepny
Soraya ma podklad sceniczny [:D]
Jednak trzeba umiec go nakladac...i nie wolno go stosowac czesto.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 18:04 przez Katastroficzna, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszystko się zmienia, z wyjątkiem samego prawa zmiany."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 sty 2009, 18:37

a czy ja pisalem cos o jakims rossmanie ?? <mlotek> [:D]

A wiec tak :

Twarz oczyscic, przejechac wacikiem nasączonym tonikiem.
W twarz wklepać bazę matującą np. bilendy.50 zl, odczekać az sie wchlonie.
Za pomoca gąbki lub za pomocą palców nanieść podklad matujący Lirene City Matt, 20zl - tworzy na skórze gladką pudrową powłokę.
Soraya ma w swej ofercie podkład sceniczny 25zl, jego dobrze nakladać gabka, delikatnie wklepywać.
Aby pozbyć sie przebarwień koloru czerwonego, zastosowac należy zielony korektor w sztyfcie, lepiej sie utrzymuje. Ten korektor stosować należy pod podklad.
Cielistym zatuszujesz cienie pod oczami, delikatne przebarwienia, mozna stosowac pod i na podklad.
W drogerii powinieneś dostac duzy pędzel do pudru. Nakladaj puder kolistymi ruchami, pamietaj o zabezpieczeniu odzieży. Wystarczą zwykłe higieniczne chusteczki. Puder musi być dobrany pod kolor podkladu. Jeśli chcesz uzyskać idealny mat, możesz pod puder, ale juz na podklad za pomoca pedzla nanieść mąki ziemniaczanej, lub talku kosmetycznego.
Mysle, ze powinni miec w ofercie puder matujcy sypki.
Jesli chcesz mozesz zastosowac bibułki matujace w trakcie przerwy, lub sie dopudrować
A i jeszcze jedno, ilosc nakladanych kosmetykow nie moze byc za duza, by nie powstaly bruzdy w zgieciach.
Podczas robienia makijażu staraj sie wykonywac jak naj mniej ruchów mimicznych z w/w powodu.
Po zakonczeniu makijażu calość mozesz potraktować utrwalaczem do makijażu, który
go zabezpieczy i przedłuży jego żywot.
Ale pamietaj - co służyc bedzie Tobie - to nie innemu i odwrotnie !!
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 19:21 przez Andrew, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 sty 2009, 18:52

Andrew pisze:a czy ja pisalem cos o jakims rossmanie ??

To po co w ogóle pisałeś, skoro...
shaman pisze:Od kosmetyków oczekuję, że będą łatwo dostępne (każdy rossmann)

?
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 18 sty 2009, 19:05

Czy shaman to Andrew? <boje_sie>
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 sty 2009, 19:05

Lolli - kosmetyki są dostepne jak kartofle ! a Ty jak mnie nie lubisz... to sie w koncu przestan wcinać, by wytykac mi jakies bzdurne błędy. Jak nie masz nic do napisania w temacie - odpuść sobie !
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 19:13 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 sty 2009, 19:11

Andrew pisze:kosmetyki są dostepne jak kartofle

Nie wiedziałam, stosuję tylko szare mydło.

NIE polecam mleczka Soraya Kuracja Dotleniająca - nie mam specjalnie wrażliwej cery, a to mnie szczypie jak nic wcześniej. Zmywanie tuszu - koszmar, wypala oczy, a każda Ziaja lepiej zmywa makijaż niż to dziadostwo. Wywaliłam.

Mia, poluję na ten tonik z białą herbatą i nigdzie go nie widziałam :(
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 sty 2009, 21:57

Katastroficzna pisze:http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=21140 jak widac jest ogolnie dostepny
Soraya ma podklad sceniczny [:D]

może i ma, ja ciągle mówię o kosmetykach profesjonalnych

Andrew pisze:a czy ja pisalem cos o jakims rossmanie ?? <mlotek>

nie, ale shaman prosił o coś dostępnego w takiej właśnie sieciówce.

Andrew pisze:Jak nie masz nic do napisania w temacie - odpuść sobie !

a rozumiem, że to co Ty napisałeś, to na podstawie wiedzy i doświadczeń?

lollirot pisze:NIE polecam mleczka Soraya Kuracja Dotleniająca

również nie polecam

lollirot pisze:Mia, poluję na ten tonik z białą herbatą i nigdzie go nie widziałam :(

ten z Urody?
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 sty 2009, 22:03

Mia pisze:ten z Urody?

No, chyba tak, taki, który zachwalałaś.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 sty 2009, 22:18

lollirot pisze:No, chyba tak, taki, który zachwalałaś.

Ciężko go dostać. U mnie jest tylko w hurtowni :/ skończył mi się i też nie kupiłam, bo muszę specjalnie jechać z jakaś większą listą zakupów. Ale to faktycznie najlepszy tonik jaki używałam do tej pory, cena też atrakcyjna :D

[ Dodano: 2009-01-19, 00:08 ]
Andrew pisze:W twarz wklepać bazę matującą np. bilendy.50 zl, odczekać az sie wchlonie.

bazę matującą, w sensie krem? pod cięższy podkład, który się używa dla takiego "scenicznego" efektu lepiej nawilżający

Andrew pisze:podklad matujący Lirene City Matt

faktycznie dość często używany jako podkład kryjący. Ja wolę Max Factor 2000 Calorie, albo Revlona, ale City Matt to dobre rozwiązanie, jeśli ma być rzadko używany.

Andrew pisze:jego dobrze nakladać gabka

wszystko lepiej jest nakładać palcami moim zdaniem, lepiej wchłania się w skórę i połowa nie zostaje na gąbce

Andrew pisze:Aby pozbyć sie przebarwień koloru czerwonego, zastosowac należy zielony korektor w sztyfcie, lepiej sie utrzymuje. Ten korektor stosować należy pod podklad.

stosuje się go bardzo rzadko, na uporczywa naczynka, których podkład nie zakrywa

Andrew pisze:Puder musi być dobrany pod kolor podkladu

Pod taki makijaż wystarczy delikatny puder sypki, zwykle dostępny w dwóch uniwersalnych odcieniach (do cery chłodnej i ciepłej), tylko musnąć w celu utralenia

Wiele zależy od tego jaki jest stan cery. Im lepszy, tym mniej kosmetyków potrzeba. Faktycznie przy takiej ilości, czasem ciężko uciec od efektu maski, więc trzeba nakładać wszystko dokładnie.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 sty 2009, 08:15

Mia pisze:nie, ale shaman prosił o coś dostępnego w takiej właśnie sieciówce.

Mia - zanim sie zaczniesz mnie czepiac jak i inni, to radze wrócic do postu kolegi Shamana i go przeczytać ! On pisał wyraznie, ze chodzi mu o kosmetyki łatwo dostepne ! a ów głupi Rossman użyty przez niego w nawiasie - to tylko przykład !!

shaman pisze:
Od kosmetyków oczekuję, że będą łatwo dostępne

Mia pisze:a rozumiem, że to co Ty napisałeś, to na podstawie wiedzy i doświadczeń?

Nie o to chodzi, Lolli nie napisala nic w temacie, a jedynie sie mnie "czepiła". Problemy masz z rozumieniem ? a to co ja napisalem ...? chcesz to podważyc ? moja jak i wiedza tak doswiadczenie jest na pewno słonko wieksza od Twojej ! wiec zastanów sie zanim mnie skrytykujesz. Po drugie, zamiast sie odnieść do tego co napisalem trzeba było Koledze napisac co Ty masz mu do zaoferowania , a nie podważac to co ja napisalem , albo to komentowac , tym bardziej, iz to co napisalem jest prawidłowe i nie podlega ocenie kogos niekompetentnego, ale jesli chcesz to mozemy podyskutowac na temat technik makijażu jak i co jak ugryść !!
Na dole tez mojego posta jest zdanie koncowe - które wiele wyjasnia ....
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 08:26 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sty 2009, 14:50

Andrew pisze:a ów głupi Rossman użyty przez niego w nawiasie - to tylko przykład !!

Ale niewiele jest takich przykładów :>

Andrew pisze:moja jak i wiedza tak doswiadczenie jest na pewno słonko wieksza od Twojej !

w malowaniu się? [:D] wybacz, ale wątpie.

Andrew pisze:chcesz to podważyc ?

zrobiłam to powyżej

Po drugie, zamiast sie odnieść do tego co napisalem trzeba było Koledze napisac co Ty masz mu do zaoferowania , a nie podważac to co ja napisalem , albo to komentowac , tym bardziej, iz to co napisalem jest prawidłowe i nie podlega ocenie kogos niekompetentnego, ale jesli chcesz to mozemy podyskutowac na temat technik makijażu jak i co jak ugryść

A nie napisałam? Czyżbyś w ferworze doradzania przeoczył mojego posta?
Wszystko co się pisze na forum, podlega komentarzowi i ocenie - Andrew, mówisz tak, jakbyś tu był od wczoraj. Ja wolę dyskutować, z kimś kto naprawdę się na tym zna, a nie korzysta z wiedzy żony/kochanki.

Wróć do „Zdrowie i uroda”