Ochrona włosów
Moderator: modTeam
Ochrona włosów
Ostatnio dużo czytałam na temat ochrony włosów przed promieniami UV, że trzeba je odpowiednio (kudły) nawilżać specjalnymi maseczkami filtrami itd. Ja używam odżywki bez spłukiwania i się zastanawiam czy moje włosy są pod większa ochroną wtedy? Co po tej odżywce bez spłukiwania powinnam używać jeszcze innych odzywek, maseczek jeśli wyjadę na wakacje do ciepłych krajów? Czekam na wasze wypowiedzi; )
Carpe Diem
jaguar166 pisze:Co po tej odżywce bez spłukiwania powinnam używać jeszcze innych odzywek
jak do ciepłych krajów to jak najbardziej. Odżywka(zwykła) niby nawilża, ale nie poradzi sobie z promieniowaniem UV, które jest tak silne w ciepłych krajach. Zaopatrz się w jakąś mgiełkę czy lotion, który zawiera filtr UV. Są też odżywki z filtrami właśnie, szczególnie dla włosów koloryzowanych, żeby kolor nie wypłowiał. Ale jak już taką znajdziesz to bez spłukiwania. Te ze spłukiwaniem i tak się płucze, więc i ochrona marna.
Zawsze możesz nosić chustę
Ostatnio zmieniony 21 lip 2008, 19:01 przez Yasmine, łącznie zmieniany 1 raz.
Teoretycznie są specyfiki, które mają chronić włos przed wysoką temeperaturą. Zarówno odżwyki jak i kosmetyki do stylizacji- bodajże Taft wypuścił piankę z termoochroną. Poza tym jest dość dużo odżywek bez spłukiwania, które ponoś taką ochronę zapewniają....Żabka pisze:hej, a co możecie powiedzieć na temat ochrony włosów kiedy używa się prostownicy???
ile w tym prawdy możesz się w bardzo łatwy sposób przekonać. Rozgrzej prostownicę, posmaruj jedną dłoń takim komstykiem, drugą zostaw taką jaką masz i przejedź po nich urządzeniem

Reasumując: nie ochronisz włossa przed działaniem tak wysokiej temperatury jaką funduje nawet najlepszej jakości prostownica. Dobrze nawilżaj i często ścinaj- inaczej popalisz włosy.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 17:14 przez Jawka, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"