wlosy wokol sutkow...
Moderator: modTeam
-
- Zaglądający
Witam:)mam dosyc dziwny problem...nie znalazlam nic na ten temat wiec pisze....mam na piersiach wokol sutkow czarne włosy:/(na dlugosc ok 1,5cm:/)jak sie tego pozbyc?nie bylam jeszcze u zadnego lekarza bo nie wiem do jakiego sie zglosic...jest to dosyc krepujace:/prosze o pomoc:*pozdrawiam
Nadmierne owłosienie u kobiet spowodowane jest nadwyżką męskich hormonów- więc warto przejść się do lekarza. Profilaktycznie, bo może taka po prostu Twoja uroda, choc może być to też objaw jakiś zaburzeń- a to warto sprawdzić.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, 20:12 przez Jawka, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Uzależniony
Być może to wina zbyt wielu męskich hormonów, ale niekoniecznie. Moja znajoma tak ma , porobiła wszystkie badania ale z hormonami ok, wiec widać taka jej uroda. Najlepiej wybierz się do lekarza żeby to sprawdzić
[ Dodano: 2008-04-27, 22:04 ]
ja zamiast pęsety proponuje rozjaśnić wodą utlenioną czy czymś innym
[ Dodano: 2008-04-27, 22:04 ]
ja zamiast pęsety proponuje rozjaśnić wodą utlenioną czy czymś innym
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
- Katastroficzna
- Entuzjasta
Wlosów z sutków wyrywać sie nie powinno.To tak jak wyrywanie ze zamion...zrób badania, jesli tu bedzie wszystko ok zapytaj lekarza czy mozesz w jakis sposób je usunąc.Laserowo, mikrolizą, elektrolizą czy tez epilacją diatermiczną...zawsze jednak wskazana jest wizyta u lekarza.
"Wszystko się zmienia, z wyjątkiem samego prawa zmiany."
-
- Zaglądający
- Entuzjasta
eee, ja tez mam pojedyncze wloski, kolezanka ma pojedyncze wloski, znajoma matki ma wloski - i jakos nawet do glowy mi nie strzelilo (im tez nie) zeby z powodu 5 wlosow na krzyz robic badania hormonalne - stawiam na urode i tyle. ja kiedys takie wloski wyrywalam, ale zaczely wrastac, wiec wole je maszynka ciachnac
Niestety prolaktyna to tylko z własnej kieszeni, koszt ok. 20 zł, ale zrób sobie, to wiele wyjaśni. Jest wiele czynników wywołujące problemy z nadmiernym owłosieniem tak jak wcześniej pisałam mogą to być problemy z prolaktyną (chyba, że masz astmę i przyjmujesz sterydy - wtedy pojawia się nadmierne owłosienie), albo taką masz urodę. Z wynikami idź do ginekologa-endokrynologa. Zbadaj sobie też poziom cukru we krwi.
Jawka pisze:Profilaktycznie, bo może taka po prostu Twoja uroda
i w większości przypadków tak właśnie jest
księżycówka pisze:Kilka włosków to naprawdę nic wielkiego
niby tak, ale mnie też owłosienie denerwuje, ja mam tak z włoskami na rękach, dyskomfort po prostu.
Katastroficzna pisze:Wlosów z sutków wyrywać sie nie powinno.
bo? wszysyc to powtarzają, tylko wytłumaczenie bym chciała usłyszeć
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
- Katastroficzna
- Entuzjasta
Cos czytałam o pobudzaniu komórek rakowych, tak jak w przypadku wyrywania z brodawek i znamion.
Nie jest to jednak niczym poparte...ogólnie...przezorny....zawsze ubezpieczony.
Jesli pójdzie do lekarza, a ten jej pozwoli na wyrywanie, i wytlumaczy co i jak ma robic,to niech po prostu opisze, bo sama jestem ciekawa.
Regulacja brwi ponad łukiem brwiowym, jest zakazana...bo opada powieka...moze jej sutki opadną
Nie jest to jednak niczym poparte...ogólnie...przezorny....zawsze ubezpieczony.
Jesli pójdzie do lekarza, a ten jej pozwoli na wyrywanie, i wytlumaczy co i jak ma robic,to niech po prostu opisze, bo sama jestem ciekawa.
Regulacja brwi ponad łukiem brwiowym, jest zakazana...bo opada powieka...moze jej sutki opadną

- Katastroficzna
- Entuzjasta
- Entuzjasta
Przeważnie tak jest. Lecz nie jest to regułą. Moja znajoma ma nadmierne owłosienie na karku i bokach twarzy...Takie przedłużone pejsiki...Włosy są cienkie i długie. Nie ma wąsika.A mino to, ma problemy hormonalne.
Zresztą, od pobrania krwi jeszcze nikt nie umarł
Zresztą, od pobrania krwi jeszcze nikt nie umarł

- Katastroficzna
- Entuzjasta