WORY POD OCZAMI
Moderator: modTeam
WORY POD OCZAMI
Mam takie dziwne pytanie..
Od czego robią sie tzw. "wory" pod oczami??
Od czego robią sie tzw. "wory" pod oczami??
Czasem moze tez byc genetyczne. Ja, moj ojciec i moj brat mamy takie ciemne kola (co prawda nie wory) pod oczami. Wiec jesli ktos z Twojej bliskiej rodziny to ma to mozliwe, ze o to wlasnie chodzi.
A moze za duzo placzesz?
A moze za duzo placzesz?
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- Wstreciucha
- Weteran
Koko pisze:Zazwyczaj... od zmęczenia, niewyspania,
zbyt dlugie spanie tez je powoduje

Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- Candy Killer
- Uzależniony
worki mozna usunac operacyjnie wycinajac tkanke tluszczowa ktora wlasnie tam sie zebrala:) ogladalam to na docovery jak byl program o operacjach plastycznych i byla pani ktora miala worki i lekarz mowil ze to jest tkanka tluszczowa ktora mozna usunac operacyjnie i rzeczywiscie po operacji nic nie bylo widac:)
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
- Wstreciucha
- Weteran
w_krk pisze:ani z niewyspania, bo się wysypiam
Worki nie robia sie z niewyspania, ale zmeczania oczu. Jesli siedzisz przed kompem godzinami, a i tak przesypiasz 8h , to wory beda niezmiennie.
Duza dawka swiezego powietrza, naturalnego swiatla, zimne oklady , specjalne kremy lub korektory, mozna robic tez oklady z herbaty. Oprocz tego ze skora pod oczami , trzeba sie lagodnie obchodzic - nie wcierac kosmetykow , lecz wklepywac opuszkami palcow, bo tam skora sie latwo naciaga - jest cienka i delikatna.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Szkoda, że temat został zapomniany, i mało jest odpowiedzi, bo ja mam ten sam problem. Nie jest to ani genetyczne, ani z niewyspania, bo się wysypiam, a u mnie w rodzinie nikt takiego problemu nie ma. A ja mam wory gdzieś od kilku lat, i wygląda to mało estetycznie...
Czy estetycznie, to kwestia gustu

a dobry koń to i po błocie pójdzie
- Cold Princess
- Pasjonat
Wierz mi ze to nie wyglada najlepiej... ja mam genetycznie cos pomiedzy worami a cieniami pod oczami. Jak nie poloze make-upu w tym miejscu to jest koszmar. Probowalam kiedys cienie matowac korektorem, ale skorka pod oczami w tym miejscu robila sie jeszcze bardziej pomarszczona, wiec zaprzestalam. Teraz mam gladko, ale nadal fioletowawe cienie.
Mia pisze:ja tez mam lekkie cienie pod oczami, ale rozwietlajacy korektor daje rade
ja mam z natury niestety dosyć mocno widoczne
Yasmine pisze:ja tez plus wory, ale mam to gdzieś, a korektora nigdy w ręce nie miałam.
no nie wiem czy takie gdzieś tak w sumie, bo za ładnie to nie wygląda
Chaos is a friend of mine
-
- Pasjonat