Guz na szyi :(

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

mentira
Początkujący
Początkujący
Guz na szyi :(

Postautor: mentira » 02 gru 2007, 22:11

witam wszystkich. chcialabym sie was zapytac a zwlaszcza tych ktorzy choc troche sie znaja,czy guz na szyi (dokladnie: praktycznie zaraz pod brodą) musi oznaczac raka?wiem ze mam isc do lekarza i na pewno to zrobie,tylko zanim do tej wizyty dojdzie(kolejki...)bede juz chyba klębkiem nerwow z pytaniem:co to jest??
powiem jeszcze tylko ze guzek jako tako nie boli,chyba ze go dotykam,to mam dosyc dziwne uczucie.

dzieki wszystkim za ewentualną odpowiedz
pozdrawiam
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 02 gru 2007, 22:30

mi sie kiedys tez pojawił taki guzek, który zupełnie przez przypadek wyczułam i nie bolał dopóki nie zaczełam go natarczywie macać..... wizyta u lekarza rodzinnego mnie uspokoiła bo guzek ten okazał sie niegroźny...po prostu jak mi to wytłumaczył lekarz guzek ten powstał w skutek "zbicia" sie w jednym miejscu tkanki tłuszczowej....i faktycznie po tygodniu juz śladu nie było po nim..... no ale wiadomo zawsze lepiej sprawidzic
mentira
Początkujący
Początkujący
Postautor: mentira » 02 gru 2007, 22:45

a czulas jakis dyskomfort np przy przelykaniu? bo ja wlasnie nic takiego nie odczuwam i samo to mnie zastanawia,i gdzie to w ogóle jest umiejscowione:/
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 03 gru 2007, 13:35

zadnego dyskomfortu nie czułam...ale najlepiej idz do lekarza rodzinnego on oceni czy potrzeba konsultacji ze specjalista
mentira
Początkujący
Początkujący
Postautor: mentira » 03 gru 2007, 21:35

byłam. ogólny w skierowaniu napisal ze podejrzenie raka, laryngolog stwierdził ze węzeł chłonny sie powiekszył przez kolczyka w brodzie:/ . tak czy siak mam dalej banie w głowie :(

[ Dodano: 2007-12-05, 17:34 ]
wczoraj guz zniknal mi zupelnie.nie moge go w ogole wyczuc:/ ciekawe co w takiej sytuacji mam myslec:/ <zalamka>

Wróć do „Zdrowie i uroda”