Od jakiegoś czasu mam zamiar założyć sobie żele bądź akryle.. i za chiny nie mogę sie zdecydować

Moderator: modTeam
ja tez dlubie ale zele zdecydowanie dluzej nosilam niz akryleYasmine pisze:Pod żele często dostaję sie powietrze, szczególnie u osób, które luba dłubać w paznokciach (jak ja)
dlatego to ogromny atut zeli i z tym nie sposob sie nie zgodzic.Yasmine pisze:Ale mniej niszczą też paznokcie.
akryle w moim miescie sa tansze od zeli, bo sa wlasnie mniej trwale, min przez to ze sa mniej elastyczne i przy byle jakim puknieciu czesto pekaja a zele nie. A co do niszczenia to sie zgadzam, bo do akryli plytka jest mocniej spilowywana niz do zeli.Yasmine pisze:Akryle są trwalsze, podobno się je uzupełnia rzadziej, no ale są też droższe i bardziej niszczą paznokcie.
SaliMali pisze:przy byle jakim puknieciu czesto pekaja a zele nie.
Ojej, to lipa jakas. Mi na szczescie nic sie nigdy z rzadnym nie stalo a nie oszczedzalam ich.Yasmine pisze:mi pękł żel przy tak słabym puknięciu, że
ja nie wykluczam, ze keidys znowu zaloze, ale na razie moje musza zdecydowanie odpcozacYasmine pisze:nigdy nie zrobię już takiej krzywdy moim paznokciom
moje tez i jakies pozolkle, ale i tak w lepszej kondycji niz po akrylach.Yasmine pisze:Półtorej miesiąca już odrastają i są strasznie słabe .
ja na szcescie az tak nie mialam, dopiero jak juz tak pozadnie odrastaly to powietrze sie dostawaloYasmine pisze:Do tego powietrze dostawało się po tygodniu do każdego paznokcia. A robiłam w kilku zakładach, podobno mam taki rodzaj paznokcia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 135 gości