Prowokowanie wymiotów
Moderator: modTeam
-
- Zaglądający
Znając to forum, ten temat lub podobny już był, niestety nie umiem znaleźć i przepraszam, że zakłądam nowy.
Chodzi mi o to, że moja znajoma od jakiegoś czasu wywołuje u siebie wymioty. Codziennie kilka razy. I mam takie pytanie: czy po jakimś czasie żołądek się do tego przyz3yczaja i zwraca każdy pokarm?? Jeśli tak to wiecie może po jakim??
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za jakie kilwiek informacje
Chodzi mi o to, że moja znajoma od jakiegoś czasu wywołuje u siebie wymioty. Codziennie kilka razy. I mam takie pytanie: czy po jakimś czasie żołądek się do tego przyz3yczaja i zwraca każdy pokarm?? Jeśli tak to wiecie może po jakim??
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za jakie kilwiek informacje
-
- Zaglądający
Siemanko. Skoro już wiesz o tym problemie to podejrzewam ze powiedziała ci o tym właśnie ta koleżanka. A skoro zwierzyła Ci sie to na two8im miejscu bym spytała w jakim celu powoduje te wymioty. Bo na pierwszy rzut może to być bulimia. Tj coś podobnego do anoreksji, a różnica jest taka że osoby chore objadają się wszystkim czym popadnie a następnie mając "wyrzuty sumienia" wywołują wymioty a wszystko po to by właśnie się odchudzić... A żołądek przyzwyczaja się by nie tolerować pokarmu, po jakim czasie to nie wiem, ale uważam ze warto by z nią na ten temat porozmawiać...
... 
-
- Zaglądający
- Zaglądający
dalej jest kwestia z jakiego powodu powoduje wymioty bo bulimia tak jak anoreksja sa to choroby o podłożu psychicznym ( człowiek mówi ze przestanie ale nie przestaje bo uważa ze jest gruby a powodowanie wymiotów go odchudzi- co jest totalną bzdurą) a jeżeli na prawdę przestanie a będzie sobie od czasu do czasu powtarzać taką "rundkę" to na pewno co najmniej rozstroi sobie żołądek...( a to też nie jest przyjemne- uwierz mi )
... 
-
- Zaglądający
mmarzycielkaa pisze:wiecie, po jakim czasei jej już tak zostanie?
A po co ci to wiedziec he?Jednym zostaje innnym nie. Jak juz zaczela to na miliardy procent nie przestanie po tygodniu tym bardziej jesli jej "wychodzi".po prostu spodobala jej sie ta "zabawka":]
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
inne."
-
- Zaglądający
- Pasjonat
- Zaglądający
- Administrator
- Weteran
mmarzycielkaa pisze:Chodzi mi o to, że moja znajoma od jakiegoś czasu wywołuje u siebie wymioty. Codziennie kilka razy. I mam takie pytanie: czy po jakimś czasie żołądek się do tego przyz3yczaja i zwraca każdy pokarm?? Jeśli tak to wiecie może po jakim??
Żołądek sam nie zwróci pokarmu.
pani_minister pisze:Nie zapominałabym także o tym, że na prowokowaniu wymiotów ucierpi podrażniony przełyk, a z zębami dzieją się potworne rzeczy
No
A tak w ogóle myślałam, że ktoś u siebie chce sprowokować wymioty, ale nie wie jak ;DD
Ja sama wymiotowałam w tym roku już chyba z kilkadziesiąt razy, więc specjalistka jestem

<boje_sie> <boje_sie> czego to sie czlowiek nie dowiaduje... zamiast isc na fitness czy cus to jakis chore sposoby, no ale ja nie osadzam... jak kazdy wie, wymioty pomagaja, gdy jestesmy zmeczeni bardzo alkoholem.... ale jak zadko to sie zdaza, wiec na pewno czeste, codzienne zmuszanie organizmu do nienaturalnego dzialania jest zle. 

I know I'm not perfect, but I'm so close... It scares me
Yasmine pisze:Żołądek sam nie zwróci pokarmu.
sam nie, ale po jakims czasie moga byc problemu z refluksem i zarzucaniem tresci żoładka ( tak to sie chyba nazywa)
Ja sama wymiotowałam w tym roku już chyba z kilkadziesiąt razy, więc specjalistka jestem
ja tez chyba już pod specjalistke podchodze.
A przełyk pali bardzo, zwłaszcza jak to sie wywaliło z siebie jakis czas po jedzeniu kiedy te kwasy mocno już zadziałały.
Lekarka mi mówiła, że jak sie takim mocno juz wymieszanym z sokami trawiennymi wymiotuje to mozna sobie przełyk poparzyć (oparzenie chemiczne). I cholernie szkliwo to niszczy.
Psychicze na mój nos to tez szkodliwe, bo utrwala złe nawyki, najedzenie sie bezkarne bo zawsze sie mozna oczyscic
Nikt nie napisal o najlepszym-RAK ZOLADKA I PRZELYKU-najgorszy rodzaj raka jaki moze sie trafic (bo najbardziej bolesny i w przypadku zoladka-smiertelny)...a no i jeszcze pekniecie zoladka i kaput po max 1dniu
[ Dodano: 2007-08-14, 23:31 ]
Wiec jestes chora a nie specjalistka.
[ Dodano: 2007-08-14, 23:32 ]
Dokladnie tak.
[ Dodano: 2007-08-14, 23:38 ]
I co chcesz dawac rady dobrej siostry jak mozna sie przekrecic.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
[ Dodano: 2007-08-14, 23:31 ]
Yasmine pisze:a sama wymiotowałam w tym roku już chyba z kilkadziesiąt razy, więc specjalistka jestem
Wiec jestes chora a nie specjalistka.
[ Dodano: 2007-08-14, 23:32 ]
Dzindzer pisze:ale po jakims czasie moga byc problemu z refluksem i zarzucaniem tresci żoładka ( tak to sie chyba nazywa)
Dokladnie tak.
[ Dodano: 2007-08-14, 23:38 ]
Yasmine pisze:tak w ogóle myślałam, że ktoś u siebie chce sprowokować wymioty, ale nie wie jak ;DD
I co chcesz dawac rady dobrej siostry jak mozna sie przekrecic.

"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
inne."
inne."
dodać nalezy, że nie tylko szkliwo się niszczy, zęby mogą WYPAŚĆ
niszczy się cera, mogą zacząć się kłopoty z miesiączką,
rujnuje się cały organizm
Jesteś jej przyjaciółką? Powiedz rodzicom. To choroba. Ona nie przestanie po tygodniu. Tak swoją drogą nie zadajesz tego pytania dla siebie?
To bagno. Bliska mi osoba była bulimiczką, poźniej doszła do tego anoreksja. Uwierz mi, nie warto.
niszczy się cera, mogą zacząć się kłopoty z miesiączką,
rujnuje się cały organizm

Jesteś jej przyjaciółką? Powiedz rodzicom. To choroba. Ona nie przestanie po tygodniu. Tak swoją drogą nie zadajesz tego pytania dla siebie?
To bagno. Bliska mi osoba była bulimiczką, poźniej doszła do tego anoreksja. Uwierz mi, nie warto.
Hej, mam prośbę do osób które cierpiały cierpią na bulimie. Jezeli mozecie opioszcie swoje zmagania, poczatki, przebieg i ew leczenie. Jak sie zaczelo czy zdawaliscie soboie sprawe z konsekwencji ile trwa/trwało? Czy próbowaliście minimalizować skutki ewentualnych powikłań? Czy cierpicie teraz na jakieś powikłania spowodowanie bulimia. Jeżeli nie chcecie napisać na forum napiszcie na priv.
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Problem w tym że jestem w obcym kraju i nie znam języka za dobrze. Na razie prawie daje sobie rade. Ale nie zawsze racjonalne myślenie pomaga.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, 00:55 przez mika, łącznie zmieniany 1 raz.
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE