KAROLA pisze:a możecie mi powiedzieć drogie forumowiczki używające Dove czy te drobinki rzeczywiście widać?;)
tak
Teraz nie masz wyjscia, jak odstawic az do usuniecia calkowitego co pewnie zajmie kilka dni. NIestety , ale trzeba zachowywac pewne warunki przy nakladaniu takich kosmetykow. Tak jak wspominalam wyzej w swoim poscie , a wowczas prawdopodobienstwo pojawienia sie plam - znika. Osoby , ktore np maja cere mieszana i powstaja na jego ciele suche miejsca, musza bardzo uwazac. Bo prawdopodobnie , na bardziej suchych miejscach powstana ciemniejsze lub jasniejsze plamy.
Elspeth pisze:Mieszałam samoopalacz z balsamem, najpierw smarowałam się balsamem potem samoopalaczem,
Tak sie nie robi - to srzyja plamieniu - dlatego wlasnie wymyslono samoopalacze w ,balsamie czy mleczku - by uniknac dodatkowego nawilzania. Wsmarowujac w cialo balsam przed kosmetykiem brazujacym powodujesz, ze na ciele wytwarza sie ochronny film (bo takie maja zadanie kosmetyki pielegnacyjne, bo chronia przed wysuszaniem) - wowczas te miejsca gdzie wchlonelo sie bardziej nie przyswoja dobrze kosmetykow brazujacych, a te ktore pozostaly bardziej suche - owszem , no i plamy gotowe.
Nalezy tez pamietac o zachowaniu odstepow czasowych i nie powatarzac wcierania kosmetyku zbyt czesto. Cialo zmywa sie nierownomiernie, wiec trzeba uwazac , ktore miejsca na ciele z reguly myjemy dosc dokladnie, a ktore nie - wiem ze kazda mi teraz powie , ze myje wszystko dokladnie

ale doswiadczenie mi mowi cos innego. O wiele dokladniej zmywam np twarz niz szyje . Dlaczego ? Bo twarz nie dosc ze zmywam woda i mydlem , to do tego jeszcze zawsze przemywam ja czyms tonizujacym - zatem jesli szyja jest umyta tylko woda z mydlem, bez innych zmywajacych kosmetykow, to jest dla mnie jasne , ze nastepnego dnia daruje sobie nakladanie na nia samoopalacz a naloze delikatnie na twarz . POdobnie jest ze skora przy stopach i wokol kostek (tam bardzo czesto pojawiaja sie plamy ! ) - bo skora tam jest bardziej sucha niz na ciele i bardziej delikatna - warto dobrze tam rozprowadzic kosmetyk samoopalajacy i najlepiej wlasnie zaraz po kapieli, na osuszona recznikiem skore.