Ostatnio wydepilowała [a raczej ja wydepilowałem] nogi plastrami Tanita. Po 3 tygodniach gdy zaczęły odrastać pojawił się problem bo rosły pod naskórkiem i musiała je kolejno wydłubywać igłą by potem ogolić. Znacie jakiś środek zapobiegawczy temu wrastaniu? Bo efekt depilacji na długo tylko potem ta męka z grzebaniem igłą w nodze
Depilacja plastrami a wrastanie włosków
Moderator: modTeam
- on-czyli-kto
- Zaglądający
Pytam w imieniu mojej narzeczonej:
Ostatnio wydepilowała [a raczej ja wydepilowałem] nogi plastrami Tanita. Po 3 tygodniach gdy zaczęły odrastać pojawił się problem bo rosły pod naskórkiem i musiała je kolejno wydłubywać igłą by potem ogolić. Znacie jakiś środek zapobiegawczy temu wrastaniu? Bo efekt depilacji na długo tylko potem ta męka z grzebaniem igłą w nodze
Peeling stosowany w miarę regularnie. Są niby balsamy i kremy przeciwdziałające wrastaniu włosków- ale u mnie się one nie sprawdziły.on-czyli-kto pisze:Znacie jakiś środek zapobiegawczy temu wrastaniu?
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"