Problem z biodrami
Moderator: modTeam
- madzialenka
- Bywalec
Hej, nie wiem czy ktos bedzie mi mogl pomoc, ale mam nadzieje
, bylam u ortopedy i okazalo sie,ze mam tzw "biodro trzaskajace", znaczy to tyle,ze mam ograniczone ruchy w nogach i przy cwiczeniach itp, biodro wyskakuje mi z panewki. Hmmmm spotkal sie ktos z tym moze bo bylam u kilku lekarzy i kazdy mi mowi co innego, jedni zakazuja mi cwiczyc i stac i chodzic bo na starosc grozi to wozkiem, drudzy wrecz przeciwnie. Moze ktos bedzie mi mogl cos poradzic bo juz zgupialam

Only You
Cwicz ale umiarkowanie. Ja tez niby nie moge za duzo robic z powodu choroby Freidricha (skroconych sciegien Achillesa), i tez mi mowili, ze nie powinnam miec stojacej pracy, itp. A z drugiej strony mowili, ze trzeba to cwiczyc bo wozek.
Idz do poradni rehabilitacyjnej i powiedz im jaki masz problem. Poradza Ci co robic i dadza cwiczenia, ktore pomoga na zwiekszanie zakresu ruchow, ale tez nie spowoduja urazow.
Sama do takiej poradni chodzilam przez cztery czy piec lat, jak bylam mala i widzialam, ze przyjmowali tam ludzi nawet z naprawde widocznymi, stalymi problemami.
Idz do poradni rehabilitacyjnej i powiedz im jaki masz problem. Poradza Ci co robic i dadza cwiczenia, ktore pomoga na zwiekszanie zakresu ruchow, ale tez nie spowoduja urazow.
Sama do takiej poradni chodzilam przez cztery czy piec lat, jak bylam mala i widzialam, ze przyjmowali tam ludzi nawet z naprawde widocznymi, stalymi problemami.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- madzialenka
- Bywalec
- Uzależniony
idz do porzadnego fizjoterapeuty i Ci powie co i jak.w momencie kiedy glowa kosci udowej wyskakuje z panewki moze to sie skonczyc tragicznie wiec ciezko bedzie uprawiac jakis sport ktory obciaza nogi typu...biegi ,aerobic itp.idz do rehabilitanta i moze zaczniecie od kinezy od cwiczen na podwieszkach a jak sie wzmocnia wiezadla biodrowe to zaleci inne cwiczenia.
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
- madzialenka
- Bywalec