Maseczki
Moderator: modTeam
-
- Bywalec
Mam taki problem (moze i juz taki temat był ale ja miałam problemy z nalezieniem:( i nie wiem czy w odpowiednim miejscu umiesciłam ten temat takze jak by cos to iech ktos przeniesie) nie wiem jaką maseczke sobie dobrac do mojej cery... jeszcze nie stosowałam czegos takiego. Czy mam sobie wybrac trądzikową, co prawda nie jestem zapryszczona tak bardzo... ale mam małe krostki na twarzy takie czarne i czasami czerwone takie ropne ale nie zawsze... A tak ogólnie to mam srednią cere, nie jest za sucha i nie jest za tłusta... takze mi doradzcie... jak jakies pytanie bedzie ktos miał to ja wytłumacze...
Wywnioskowałam, że masz cerę normalną z pojedyńczymi wypryskami, tak? Nie użwyałabym wtedy maseczek oczyszczajacych za często, bo są Ci po prostu niepotrzebne, a jedynie drażnią skórę. Na wypryski lepiej stosować preparaty punktowe. Więc zostają Ci wszelkie maseczki nawilżające i odżywcze.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
-
- Bywalec
- Weteran
Ja mam jedną, fajną. Garniera, z zielonym ogórkiem na opakowaniu i jeszcze jedną, ale holenderską, chociaż pewnie tutaj też już się znajdzie taką z NiveaVisage.
O znalazłam - Garnier
O znalazłam - Garnier
- ksiezycowka
- Weteran
- Bywalec
mi chyba sie przydała taka: Maseczka usuwająca oznaki zmęczenia, Dax Cosmetics, 3,80 zł. bo mi sie wydaje ze bedzie dobra bo ma dos przemęczoną twarz....
lub tez cos nawilżającego, a z ogórkiem to nie moge stosowac bo mi piegi wychodza po srodkach zawirających ogórek na serio...
[ Dodano: 2007-04-01, 20:00 ]
ale maseczke powino sie zmywac co nie?? a są takie co sie nie zmywa..
lub tez cos nawilżającego, a z ogórkiem to nie moge stosowac bo mi piegi wychodza po srodkach zawirających ogórek na serio...
- ksiezycowka
- Weteran
Uno pytanie, bo wiem, że kilka osób używa tu saszetek Daxa.
Moja ukochana to ta:
http://www.hipernet24.pl/sklep/img_item ... /14289.jpg
Dopiero niedawno się na niej doczytałam, że przy cerze suchej należy resztę maseczki wmasować w skórę, a przy zwykłej zetrzeć nadmiar wacikiem. Trochę mnie to zdziwiło, bo ja zawsze robiłam tak: peeling, zmyć, maseczka, odczekać, zmyć, kremik.
Jak wy robicie?
Moja ukochana to ta:
http://www.hipernet24.pl/sklep/img_item ... /14289.jpg
Dopiero niedawno się na niej doczytałam, że przy cerze suchej należy resztę maseczki wmasować w skórę, a przy zwykłej zetrzeć nadmiar wacikiem. Trochę mnie to zdziwiło, bo ja zawsze robiłam tak: peeling, zmyć, maseczka, odczekać, zmyć, kremik.
Jak wy robicie?
Kurcze, w ogole nie robie zadnych maseczek. Jak sie do kosmetyczki wybiore to ona cos tam robi, ale w domu zero. peelingu w domu tez nie robie. Wlasciwie wychodzi na to, ze nic nie robie, poza zmywaniem mleczkiem i nakladaniem kremu. '
Ale normalnie to zmywanie, peeling, maska, zmywanie. Tylko pewnie teraz sa nowe generacje kosmetykow i trzeba robic tak, jak jest napisane.
Ale normalnie to zmywanie, peeling, maska, zmywanie. Tylko pewnie teraz sa nowe generacje kosmetykow i trzeba robic tak, jak jest napisane.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- ksiezycowka
- Weteran
Bo ja tak chodze po nic, na poprawe nastroju do Ireny Eris na Ochocie, ale moja kolezanka ma pania, ktora dobrze radzi z klopotami z cera i pracuje na roznych kosmetykach, to moge spytac. Widzialam efekty i sa niezle.
Bo ja tak chodze po nic, na poprawe nastroju do Ireny Eris na Ochocie, ale moja kolezanka ma pania, ktora dobrze radzi z klopotami z cera i pracuje na roznych kosmetykach, to moge spytac. Widzialam efekty i sa niezle.
- ksiezycowka
- Weteran
Muszę się wybrać na jakieś zabiegi oczyszczające i odżywcze na buzię, ale boję się do byle kogo iść ze względu na naczynka. Nie mam cery naczynkowej, ale np teraz już jestem poumawiana z jednym (cholera wie skąd się wzięło) na zabiegi laserem żeby pozamykać. Nie do końca wiem jak powinnam dbać o moją cerę i lekko mi z tym wstyd w takim wieku. Potrzebuję kogoś kto ma bardziej profesjonalną wiedzę w tym względzie. Nie mam jakiś koszmarnych problemów z cerą.A co znaczy dobra, od czego ma byc?
No to mozesz isc do Ireny Eris, chociaz ceny maja tam wyzsze troche niz w takim malym saloniku. Ale za to na pierwszej wizycie zrobia Ci badanie skory i dobiora kosmetyki. Maja takie z numerkami, do kupienia tylko w salonach, nie sa bardzo drogie. Ja stosowalam wlasnie na naczynka i byl dobry. Pozniej nie musisz chodzic, mozesz tylko krem kupic i tyle. Ja chodze do Pani Aldony na Raclawickiej.
http://www.drirenaeris.pl/instytut/pl/a ... ta/?polska
Jest tez tam cennik. Mozesz isc tylko na badanie skory i czyszczenie enzymami (120-170 zl), a pozniej zobaczysz.
http://www.drirenaeris.pl/instytut/pl/a ... ta/?polska
Jest tez tam cennik. Mozesz isc tylko na badanie skory i czyszczenie enzymami (120-170 zl), a pozniej zobaczysz.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, 13:45 przez Miltonia, łącznie zmieniany 1 raz.
księżycówka pisze:Jak wy robicie?
Jak to jak?
W zależności od rodzaju maseczki. Peel-off zmywam, nawilżające zostawiam, jak nakładam przed wyjściem gdzieś to resztkę ściągam wacikiem, jak na noc to zostawiam.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Entuzjasta
ja ostatnio kupiłam maseczkę dermaglin z glinką zieloną, o taką:
http://www.domzdrowia.pl/domurody/58376 ... -20-g.html
i polecam, ładnie łagodzi podrażnienia i ściąga. choć dla skóry suchej może być zbyt silna.
a znacie może maskę Olay?
http://www.olay.pl/index.php?id=total_e ... ils&pid=50
chciałam kupić na prezent, ale zastanawiam się, czy jest skuteczna.. nie ukrywam, że zainteresowałam się nią też ze względu na konkurs ale tylko dla konkursu nie będę kupowała jeśli nie działa
http://www.domzdrowia.pl/domurody/58376 ... -20-g.html
i polecam, ładnie łagodzi podrażnienia i ściąga. choć dla skóry suchej może być zbyt silna.
a znacie może maskę Olay?
http://www.olay.pl/index.php?id=total_e ... ils&pid=50
chciałam kupić na prezent, ale zastanawiam się, czy jest skuteczna.. nie ukrywam, że zainteresowałam się nią też ze względu na konkurs ale tylko dla konkursu nie będę kupowała jeśli nie działa
Przyjaciel to ten kto przychodzi, gdy inni wychodzą
- ksiezycowka
- Weteran
- Entuzjasta