Witam.
Mam taki nietypowy problem.
Otóż co jakiś czas, np. w pierwszych tygodniach wiosny, albo w pierwszych tygodniach jesieni wydzielam dość intensywny zapach.
Nie wiem ,czym to jest spowodowane, czy to hormony, stres (pewnie też), może jakieś inne czynniki.
Jeśli tak, to do jakiego lekarza można by z tym iść, do dermatologa, czy do endokrynologa (w przypadku hormonów)??
Pozdrawiam.
Intensywny zapach potu.
Moderator: modTeam
- Black007_pl
- Uzależniony
"I save all the bullets from ignorant minds
Your insults get stuck in my teeth as they grind
Way past good taste, on our way to bad omens
I decrease, while my symptoms increase "
- ksiezycowka
- Weteran
- Uzależniony
Ta.. ale jaka może być przyczyna, ktoś ma podobny problem??
Chyba, tak, bo wiem, e wielu facetów ma coś podobnego, bo to czuć - głupio powiedziane, ale tak jest...
Chyba, tak, bo wiem, e wielu facetów ma coś podobnego, bo to czuć - głupio powiedziane, ale tak jest...
- Black007_pl
- Uzależniony
Wlaśnie nie chodzi o to, bo jestem normlanym czlowiekiem i nie oszczedzam na mydle.
A problem moze byc wiekszy, bo mam pracowac w malym biurze z kilkoma osobami, wiec bedzie to bardziej uciazliwe dla nich.
A problem moze byc wiekszy, bo mam pracowac w malym biurze z kilkoma osobami, wiec bedzie to bardziej uciazliwe dla nich.
- Black007_pl
- Uzależniony
Mysiorek pisze:Black007_pl pisze:wydzielam dość intensywny zapach
Ale czy Ty go czujesz i Ci przeszkadza, czy otoczeniu?
Bo często nie tolerujemy swojego zapachu, a inni mówią, że miodzio
Po 2-gie - normalne rzeczy jadasz?
To jest tak, ze mnie nie przeszkadza, ale rodzina czuje
A co do diety... nie pamiętam, żebym coś innego jadał w tych okresach.. Generalnie jem normalne posiłki, plus gustuje w przekąskach typu chipsy, słodycze itp - ale nie jem tego jakos specjalnie czesto...
Spróbuje w wllnym czasie pójśc z tym do internisty, tylko nie wiem, czy mnie nie wyśmieje...
Pozdro.
Jak wysmieje, to idz do innego.
Do sprawdzenia:
-Jesli chodzisz drugi raz w tych samych rzeczach, to zapach staje sie niemily, bo pot sie rozklada (nawet jesli zakladasz i wydaje Ci sie, ze pachnie znosnie).
-Powinienes jesc rzeczy lekkostrawne, z mala iloscia przypraw, bez czosnku, cebuli i innych takich. Moze Tobie sie wydaje, ze jest normalnie, ale pojecie normy jest dla kazdego inne. Trzeba odstwic rowniez uzywki - kawe, mocna herbate, papierosy i oczywiscie chipsy i slodycze.
-Znajdz antyperspirant, ktory bedzie mial minimalny zapach wlasny, za to bedzie dlugo wytrzymywal i nos go do pracy i uzywaj.
-Idz do endokrynologa i zbadaj poziom hormonow.
-W ekstremalnej sytuacji mozna zablokowac wydzielanie potu, ale polecam jako ostatecznosc.
Do sprawdzenia:
-Jesli chodzisz drugi raz w tych samych rzeczach, to zapach staje sie niemily, bo pot sie rozklada (nawet jesli zakladasz i wydaje Ci sie, ze pachnie znosnie).
-Powinienes jesc rzeczy lekkostrawne, z mala iloscia przypraw, bez czosnku, cebuli i innych takich. Moze Tobie sie wydaje, ze jest normalnie, ale pojecie normy jest dla kazdego inne. Trzeba odstwic rowniez uzywki - kawe, mocna herbate, papierosy i oczywiscie chipsy i slodycze.
-Znajdz antyperspirant, ktory bedzie mial minimalny zapach wlasny, za to bedzie dlugo wytrzymywal i nos go do pracy i uzywaj.
-Idz do endokrynologa i zbadaj poziom hormonow.
-W ekstremalnej sytuacji mozna zablokowac wydzielanie potu, ale polecam jako ostatecznosc.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"