trudy i przeszkody codziennego golenia
Moderator: modTeam
- Sir Charles
- Weteran
topic raczej dla facetow ale dziewczyny tez moze maja cos do powiedzenia... generalnie chodzi mi o podraznienia na meskiej twarzy a zwlaszcza szyi. ja sie gole raz na tydzien bo inaczej bym byl caly w krostach no ale przeciez kiedys bede sie musial golic codziennie... slyszalem jeszcze o czyms takim jak zespol skory nieprzystosowanej do golenia.(?) i nie piszcie ze zyletka tepa bo nie w tym problem...
- Sir Charles
- Weteran
Ja mam balsam po goleniu Nivei chyba. Elektryczna tez podraznia i nie dogala. I tez sie nie gole za czesto, bo mam czerwona buzie potem, a czasem krosty. Najgorsze jest to ze mimo ostrosci zyletek w maszynce trzeba golic pod wlos i na dodatek czasem ze 2 razy poprawic... Ale coz, kiedys moze sie tam laserowo wydepiluje i bede mial spokoj 
Maverick pisze:Najgorsze jest to ze mimo ostrosci zyletek w maszynce trzeba golic pod wlos i na dodatek czasem ze 2 razy poprawic...
Pod wlos? Moj misiak stwierdzil kiedys, ze gdyby sie golil pod wlos, to by padl... I dziwi sie, jak ja moge golic np nogi pod wlos (czasem sie gole, ale wole wosk) i ze mnie to nie boli...
Maverick pisze:Jakbym nie golil pod wlos to bym sie nigdy nie dogolil.
Z tego co pamietam, to on poprawia pod wlos (ktorych juz w tym momencie nie ma
Od tysiąca lat golę się NIE pod włos, a z włosem.
Heh... w sumie goliłem się przez 5 lat, potem 15 przerwy i od 3 miesięcy znowu, codzień.
Męczące zajęcie i chyba znowu powrócę do tygodniowego zarostu.
Ale na temat: z włosem, zastosować dobrą wodę kolońską, a raczej markową wodę i Krem Odżywczo-Łagodzący AA face firmy Oceanic.
To działa!
Po tygodniu powinno być po problemie (oczywista, zależy kto co ma na r..u, jaka to egzema)
Heh... w sumie goliłem się przez 5 lat, potem 15 przerwy i od 3 miesięcy znowu, codzień.
Męczące zajęcie i chyba znowu powrócę do tygodniowego zarostu.
Ale na temat: z włosem, zastosować dobrą wodę kolońską, a raczej markową wodę i Krem Odżywczo-Łagodzący AA face firmy Oceanic.
To działa!
Po tygodniu powinno być po problemie (oczywista, zależy kto co ma na r..u, jaka to egzema)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
- taka_jedna
- Maniak
a jak odróżnić "z włosem" od "pod włos" jeśli się ma zarost jednodniowy ?
Moj kochany się goli elektryczną i też czetrwone, krostki itp...musimy z tym balsamem spróbować
Czy to pomoże też przy goleniu się w miejscach intymnych? Bo barrdzo dla mnie uciążliwe są te krostki
Moj kochany się goli elektryczną i też czetrwone, krostki itp...musimy z tym balsamem spróbować
Czy to pomoże też przy goleniu się w miejscach intymnych? Bo barrdzo dla mnie uciążliwe są te krostki
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
- ___ToMeK___
- Uzależniony
Maverick pisze:A jak odroznic - rosnie zawsze tak samo przeciez...
Hehe, wyobrazcie sobie wasy rosnace w strone nosa... ;]]]
ja gole sie codziennie. najpierw "z wlosem", a potem pod wlos. Po goleniu uzywam zelu Gilette, krostki mi nie wyskakuja. Ale to chyba rzeczywiscie zalezy od skory. Krostki nie powinny wyskakiwac jesli dobrze bedzie zdezynfekowana. Musi troche piec
pozdrawiam
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
- Sir Charles
- Weteran
a jak odróżnić "z włosem" od "pod włos" jeśli się ma zarost jednodniowy ?
widze ze wyzwolilem lawine

ja swoja droga nie wyobrazam sobie codziennego golenia choc jesli wlasnie zdalo sie na prawo tak jak ja (hehe
soul of a woman was created below
-
- Uzależniony
To działa!
Polecam używam krem Nawilżający po goleniu włąsnie tej fimry i skutkuje. Podrażnienia znikają po 20min a i skora nie jest wysuszona ale mieka jak pupa niemowlęcia. :556:
A ja się golę bez użycia żadnych pianek, kremów, żeli. Moczę skórę na twarzy tak solidnie, a potem zwykłą maszynką się golę - i nie mam żadnych zadrapań, skórę mam gładką. 
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
-
- Uzależniony
- Weteran
Teraz sa w modzie kilkudniowe zarosty...
chyba nie bede mial wyjscia
A ja się golę bez użycia żadnych pianek, kremów, żeli. Moczę skórę na twarzy tak solidnie, a potem zwykłą maszynką się golę - i nie mam żadnych zadrapań, skórę mam gładką.
czlowieku to ty nie wiesz czym jest prawdziwe zycie...
soul of a woman was created below